15.09.2020 | Ženska A
Pozabiti na gostovanje in pokazati najboljše v Kranju

Ponedeljek je spet postregel z reprezentančnim zborom članske ženske reprezentance in prvim treningom; sploh prvim po zadnji reprezentančni tekmi, bilo je 10. marca na Kosovu. Danes je izbrana vrsta na Bledu, kjer kuje taktiko za petkovo tekmo v Kranju, tam gostimo Turčijo (20.00).

Kvalifikacije za Euro 2022, Kranj, 18.9.
Slovenija – Turčija (20.00)

Spet skupaj

„Vesele smo, ker smo spet skupaj. Pogrešale smo to reprezentančno vzdušje, soigralke, nogomet... Že takoj v ponedeljek se je videlo, da imamo spet tisto pravo klimo, ki smo jo imeli,“ je bila kapetanka Mateja Zver vesela vnovičnega snidenja s soigralkami, s katerimi jo v petek, 18.9., čaka tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022.

„Že ponedeljkov trening ni bil slab, čeprav nas je kar nekaj igralk, ki smo imele v nedeljo še tekmo. V prvem planu je bila regeneracija, v torek pa smo naredili korak naprej,“ je dodala izkušena Mateja Zver.

Pozabiti na 6:1

Slovenija je dosedaj odigrala šest tekem v teh kvalifikacijah, zbrala je po tri zmage in tri poraze. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh s 6:1 porazile Turčijo. „To drži, a je treba to takoj pozabiti. Takrat smo dobro odigrale prvi polčas, v nadaljevanju smo popustile. Kot sem že rekla: to je treba vse odmisliti in se povsem osredotočiti na novo tekmo, ki se začne z rezultatom 0:0,“ zrelo opozarja kapetanka.

Kot najboljše znajo

„Ne pozabimo, da je Turčija menjala selektorja, zdaj ekipo vodi selektorica, ki je prej bila na čelu reprezentance do 19 let. Ekipo so pomladili. Kakršnokoli podcenjevanje ali karkoli podobnega se nam lahko hitro maščuje. Če dobimo gol, se bomo težko vračale,“ še doda Mateja Zver.

„Naša naloga je jasna – odigrati tako, kot znamo. Želimo ostati v igri za naš cilj,“ pa za konec sklene 32-letna Zverova, ki bo lovila v petek v Kranju že svoj 32. zadetek v članski vrsti, pred njo pa je 66. tekma v dresu članic.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2020 | Ženska A
  Prvenec Nine Predanič, naslov za Majo Zajc
  Precej razlogov za zadovoljstvo ima tudi vratarka Maja Zajc, ki je članica litovske ekipe Gintra Universitetas. Njena ekipa je ta vikend počivala, a je drugouvrščeni Žalgiris doživel poraz.
 • 18.09.2020 | Ženska A
  Tudi v drugo boljše od Turčije
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Kranju premagala Turčijo s 3:1 (2:1). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca v skupini A igrale 23. oktobra v Rusiji.
 • 18.09.2020 | Ženska A
  Dobro delo potrditi z novo zmago
  V Kranju je vse pripravljeno, da se nocoj ob 20. uri za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 pomerita ženski članski vrsti Slovenije in Turčije. To bo tekma 49. in 69. reprezentance na lestvici svetovne nogometne zveze.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Željne igre in dokazovanja, zmaga jasen cilj
  „Pripravljene smo, čeprav je res, da se je po različnih državah različno treniralo in igralo. Se je pa takoj na prvem treningu videlo, da smo željne dokazovanja, željne igre. Tako mora biti, da pridemo do zmage, ki je zelo pomembna za nas,“ Nina Predanič in ekipa ne skrivajo ambicij, ki jih imajo pred petkovo tekmo.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Proti Turčiji korak bližje cilju
  „Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ še dodaja Lana Golob.
 • 16.09.2020 | Ženska A
  Pravi od prve sekunde
  „Analizirali smo, kaj je bilo dobrega in kaj ni bilo dobro na prvi tekmi proti Turčiji, ko smo slavili s 6:1. Tudi pri takem rezultatu se najde kaj takega, kar ni OK. To je izhodišče za petkovo tekmo,“ poudarja Jarc, ki je vesel, da se po pol leta prisilnega premora nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022.
 • 14.09.2020 | Ženska A
  Danes zbor, v petek za točke proti Turčiji
  Selektor Borut Jarc bo z ekipo popoldan opravil prvi trening. Ekipa bo bivala na Bledu, trenirala pa v NCC Brdo in v Kranju.
 • 13.09.2020 | Ženska A
  Obetavna napoved pred reprezentančno akcijo
  Do nove zmage je na Norveškem prišla Kristina Erman, ki je v dresu Arna-Bjørnar z 2:1 premagala Kolbotn, Ermanova je dosegla pravi evrogol za vodstvo v 2. minuti, tekmo je sklenila z  rumenim kartonom.
 • 07.09.2020 | Ženska A
  Izjemen debi Lare Prašnikar
  S prvenstvom so začeli v Avstriji, kjer se uvodnih treh točk veselita Mateja Zver in Nina Predanič. Zverova in soigralke so v gosteh s 3:0 porazile Altenmarkt, kapetanka reprezentance je igrala do 73. minute. V Grazu je bil na sporedu slovenski derbi.

DELI NA