24.07.2009 | U19
Poraz Slovenije proti Švici

Štadion Metallurg Donetsk - 17:00 lokalni čas

Evropsko prvenstvo do 19 let - Skupina A

SLOVENIJA : ŠVICA
1:2
Fink 67'; Pasche 76', Mustafi 85'

Začetni postavi:
SLOVENIJA: 1 - Radan; 17 - Fink, 3 - A. Vučkič, 5 - Rapnik, 6 - Omerovič, 4 - M. Mevlja, 14 - Rep (c), 7 - H. Vučkič, 8 - Milec, 10 - Lazarevič, 13 - Črnčič (od 57' 11 - Zadnikar); selektor: M. Kostič

ŠVICA: 1 - Klaus, 2 - Lang, 4 - P. Koch, 5 - Feltscher, 6 - Abrashi, 9 - Mustafi, 10 - Unal, 11 - Wutrich, 13 - Daprela, 14 - Affolter, 18 - Mehmedi (od 61' 7 - Schonbachler); selektor: C. Ryf

Gledalcev: 1100

Pred začetkom: Ob prihodu na štadion je Slovence "pozdravil" termometer na uradnem semaforju, ki je kazal 39 stopin Celzija. Do začetka tekme je temperatura nekoliko padla, ozračje pa je osvežila nevihta.

Med samim tekstovnim prenosom lahko na e-mail tqdcmhrsun?myr-rh pošiljate vaše komentarje o tekmi in vprašanja gostu, Bobanu Joviču, ki si bo tekmo ogledal s tribune.


1' - Ravno ob pričetku tekme je začelo nekoliko močneje deževati. Po napovedih selektorja Kostiča je Rajko Rep v prvi postavi zamenjal Dejana Dimitrova, posledično se je takoj za napadalca Črnčiča pomaknil Haris Vučkič.
3' - Agresiven in odločen začetek Slovenije, zaenkrat še brez strelov na obeh straneh.
7' - Lepa akcija Švicarjev po desni, Abrashi na koncu s preveč prostora, strelja sicer močno z desne, Radan na mestu.
12' - Prosti strel ze Švicarje z leve, poskusi Wutrich, njegov pol predložek, pol strel konča v gol avtu.
14' - Švicarji imajo žogo več v svojih nogah, vendar Slovenci dobro zapirajo prostor in Švicarji se mučijo z organizacijo napada že v svoji zadnji vrsti.
15' - Rep v sredini podreAbrashija, romunski sodnik Hategan slovenskega kapetana zgolj opozori.
17' -Wutrich se nenadoma odloči za strel z levico s kakšnih 20 metrov, Radan zanesljivo pobere v naročje.
22' - Lepa akcija Švicarjev, zaključi jo napadalec Mustafi, ki sprejme globinsko žogo in steče proti Radanu, Rapnik s štartom izbije žogo.
23' - Milec poskuša s prodorom po levi, namešča si žogo na strel z desno, potem se odloči za podajo v prostor proti Harisu Vučkiču, Švicarji razčistijo.
23' - Poskusi Unal, zatrese se slovenska prečka, vendar sodnik pred tem dvigne zastavico in označi prepovedan položaj.
24' - Še enkrat poskus Unala, ki pobegne Alenu Vučkiču, Radan izjemno izbije v kot. Premoč Švicarjev, Slovenci še niso pravi.
26' - Lazarevič zamudi s štartom in si prisluži prvi rumeni karton na tekmi.
27' - Nov predložek Švicarjev iz prostega strela z leve strani, Affolter poskusi z glavo, Radan nemočno opazuje kako žoga švigne mimo vrat.
28' - Slovenci se približajo švicarskim vratom, s strelom od daleč poskusi Miha Mevlja, strel preko vrat.
29' - Rumeni karton Harisu Vučkiču, ki bo tako moral izpustiti tekmo proti Angliji.

Vprašanje Nenada:

Boban čestitke za prvo tekmo. Res da si bil izključen, ampak vsaj jaz osebno cenim igralce, ki se tako borijo za reprezentančni dres. Mogoče si malo pregorel v želji, ampak vsi ste še mladi, tako da nič hudega.

Zanima me, kako ocenjuješ možnosti vaše reprezentance za preboj v naslednji krog?

Boban Jovič: Hvala za čestitke. Da smo zelo dobra reprezentanca, smo že pokazali v dosedanjih kvalifikacijah in proti Ukrajini. Možnosti so čisto realne, dovolj zgovorno je že dejstvo, da smo prišli med osem najboljših reprezentanc v Evropi. 

32' - Nevaren predložek Mehmetija z desne, v sredini dobro posreduje Alen Vučkič, ki žogo zbije v kot.
34' - Rep osvoji žogo v sredini, z globinsko podajo išče Črnčiča, ki je prvi pri njej, poskuša s strelom, Klaus na mestu.
35' - Poskuša Milec, njegov strel oplazi Affolterja in posledično konča v rokah Klausa.
37' - Po kotu z leve je bil pred vrati Slovenije najvišji Mehmedi, žoga mimo vrat.
39' -Skrajšan kot Slovenije z desne, predložeh H. Vučkiča Švicarji izbijejo ampak le na nogo Rajka Repa, ki z roba kazenskega prostora v gneči strelja preko v vrat.
40' - Mustafi poda z desne, pred Mehmedijem je pri žogi Radan.
41' - Alen Vučkič prodre po levi, pošlje polvisoko žogo pred vrata Švicarjev, Haris in Lazarevič v sredini nista dovolj dolga in lepa priložnost splava po vodi.
42' - Mustafi poskusi s polvolejem z dvajsetih metrov, Radan z izjemno parado ohrani svojo  nedotaknjena.
44' - Milec z lepo podajo v prostor zaposli Črnčiča, ki steče sam proti Klausu, švicarski vratar je že na tleh, Črnčič pa zgreši hitro žogo in rezultat ostane nespremenjen.
45' - Prosti strel Švicarjev, Mustafi nastrelja zid, hiter protinapad Slovenije, Haris dobro zaposli Črnčiča na desni, ta poda Repu v sredino. Kapetan si pripravi prostor za strel, strelja z levico, vendar je Klaus na mestu.
45' - Minuta sodnikove nadoknade izgubljenega časa.
46' - Konec polčasa.

Vpašanja Aljaža:

Kdo najbolj skrbi za dobro vzdušje  v ekipi?

Boban Jovič: V prvi vrsti selektor, on je tisti, ki dodatno motivira igralce s svojim načinom dela. Od igralcev najbolj Matej Rapnik in Dejan Lazarevič, seveda je pa nogomet kolektivni šport in vsi igralci ustvarjamo klimo ekipe, ki se očitno pozna tudi na igrišču.

Kako, na kratko opisano, izgleda vaš dan v Ukrajini?

Boban Jovič: Današnji dan se je pričel ob 9h zjutraj z zajtrkom in prvimi, uvodnimi besedami selektorja za tekmo. Ob enajstih je sledila aktivacija v mestnem parku v Donetsku. Namen te je, da smo dvignili mišični tonus. Ob pol enih je sledil sestanek za tekmo, po sestanku kosilo, nato pa počitek do odhoda na tekmo (15h). Naš predviden povratek v hotel je okoli 20h, kakšen bo preostanek dneva pa je odvisno tudi od rezultata današnje tekme.

Tvoj najljubši klub?

Boban Jovič: AC Milan. Hvala.

46' - Začetek 2. polčasa, brez sprememb v obeh ekipah.
47' - Wutrich, ki je pri Švicarjih zadolžen za proste strele z desne, pošlje zavit predložek pred vrata Slovenije, žoga tako zavija, da le za las zgreši desno Radanovo vratnico in konča v gol avtu.
47' - Lazarevič po podaji Črnčiča poskusi z roba kazenskega prostora, strel po tleh Klaus zadrži.
48' - Lazarevič nevarno poda z desne na pet metrov od vrat, kjer je Vučkič, ki teče iz drugega plana, prekratek.
51' - Rep strelja z roba kazenskega prostora, Klaus njegov strel umiri.
51' - Milec ukrade žogo na sredini, potegne proti vratorm, s podajo v prostor išče Harisa, žoga nekoliko predolga.
54' -Haris Vučkič izvaja kot z leve, v sredini poskuša Mevlja, Švicarji žogo kratko odbijejo, Lazarevič in Mevlja v gneči ne prideta do strela in Švicarji odvrnejo nevarnost izpred svojih vrat.
56' - Mehmedi štarta na visok predložek pred vrata, Radan hitrejši, toda Švicar napravi prekršek nad slovenskim vratarjem, ki za nekaj trenutkov obleži. Mustafi jo odnese brez kartona.
57' - Menjava Slovenija: Iz igre Črnčič, namesto njega Zadnikar.
59' - Po zmedi v švicarskem kazenskem prostoru Lazarevič ukrade žogo, steče proti Klausu, švicarski vratar s parado žogo odbije v kot.
60' - Zadnikar se odloči za strel s 25 metrov, njegov poskus premaga Klausa in konča v ... prečki.
61' -Menjava Švica: Iz igre Mehmedi, v igro Schonbachler.

Vprašanje Nenada:

Kako misliš da so na kvaliteto ekipe vplivale poškodbe in zavrnitve nekaterih ključnih igralcev? So zamenjave dovolj kvalitetne da jih dostojno zamenjajo?

Boban Jovič: Vsaka odsotnost igralca na svoj način pomeni določeno izgubo. Na to temo se je že preveč govorilo in sam osebno ne poznam odgovora na to. Zagotavljam pa, da se vsi, ki smo tukaj, trudimo po svojih najboljših močeh in s ponosom predstavljamo Slovenijo. Odpovedi pa si lahko vsak na svoj način razlaga. Ob teh priložnosti pozdravljam vse poškodovane soigralce in jim želim čim hitrejše okrevanje.

67' - Na desni sprejme žogo Matic Fink, ki se vključi v napad, njegov predložek "zaluta" (Jovič) in preseneti vratarja Klausa. Slovenija vodi od 67. minute z 1:0.
68' - Z desne spet poskuša levičar Wutrich, njegov strel spet nevarno mimo dolge Radanove vratnice.
70' - Zadnikar pobegne švicarski obrambi, močno sproži in zadane še svojo drugo vratnico na tekmi.
72' - Rumeni karton Mustafiju, ki ustavi nevaren protinapad Slovenije.
74' - Spet poskuša nevarni Wutrich, njegov strel v letu zadane Rapnika in konča preko vrat.
75' - Lazarevič ustavlja na desni strani, stori prekršek, romunski sodnik mu pokaže še drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Slovenija nadaljuje z desetimi.
76' - Dolga diagonala z leve strani na desno, Finku pobegne Pasche, ki je pravkar vstopil v igro, in premaga Radana. 1:1.
80' - S strelom poskuša Schonbachler, Rapnik mu gre v blok in njegov nevaren poskus blokira.
82' - Rumeni karton Rapniku.
85' - Žoga v prostor slovenski obrambi za hrbet, Radan gre na njo, toda Wutrich jo s konico čevlja pošlje mimo, ob tem pade, žogo, ki gre počasi proti vratom dobi Mustafi in jo pošlje v nebranjeno mrežo. 1:2.
86' - Rumeni karton Abrashiju zaradi ugovarjanja.
89' - Namesto Mileca v igro Sprečo.
90' - 4 minute sodniške nadoknade izgubljenega časa.

[[pagerefresh]]

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA