03.03.2009 | U18
Ponovno srečanje s Hrvati

Fantje se bodo pred sedežem NZS zbrali v ponedeljek, 9.3., ob 11.uri in od tam nadaljevali pot proti Strunjanu. Prijateljski tekmi sta na sporedu 10. in 12. marca, obe predvidoma v Dekanih.
Pridružili se jim bodo tudi mlajši kolegi reprezentance U16, izbranci selektorja Boruta Jarca, ki bodo svoji preizkušnji odigrali na Hrvaškem.
Seznam U18: Balažič Izidor, Bešič Adnan, Cimprič Nik (vsi NK Domžale), Ikič Jure (MIK CMCelje), Širok Matija, Tribušon Rok (oba ND Gorica), Milec Martin, Jovič Boban (oba NK Aluminij), Berič Robert, Jukič Aleksander, Mlinar Delamea Antonio, Vrhunc Luka (vsi NK Interblock), Bračko Jure, Rešek Mitja (oba NK Maribor), Jovanovič Rade, Korošec Miha, Džaferovič Denis (vsi Simer Šampion), Kurež Robert (ND Drava), Novinič Mitja (AC Milan/Italija), Živec Saša Aleksander (NK Primorje).

Strokovno vodstvo:
Miloš Kostič – v.d. selektorja
Lešnik Marko – trener
Kondič Drago – trener vratarjev
Ivka Branimir – zdravnik
Furlan Erik – fizioterapevt
Benčič Igor – ekonom
Gustinčič Iztok – vodja delegacije

Miloš Kostič: »Odigrali bomo dva prijateljski tekmi proti močni reprezentanci Hrvaške, kateri je zadetek v sodnikovem podaljšku preprečil uvrstitev na zaključni turnir Evropskega prvenstva U17. Tekmi bosta služili kot priprava na kvalifikacijski turnir za EP U19 v mesecu novembru. Ekipa je na turnirju Roma Caput Mundi v Italiji odigrala tri zelo dobre tekme, vendar realizacija priigranih priložnosti ni bila najboljša. Tekme proti takšnim nasprotnikom so prav gotovo dober pokazatelj naše trenutne pripravljenosti in verjamem, da smo sposobni ponoviti dobre predstave iz Italije in z boljšo realizacijo tudi zmagati na obeh tekmah.«

Starejšim kolegom se bo pridružila tudi reprezentanca U16 selektorja Boruta Jarca. Tekmi s Hrvaško bosta odigrani v Umagu.
Seznam U16: Janža Erik, Barbič Denis, Barbarič Tilen (vsi ND Mura 05), Jankovič Mičo, Rojc Marko, Praprotnik Nejc, Dornik Jan, Šimšič Luka (vsi ND Gorica), Blažič Miha, Barundič Martin (FC Koper), Topič Dragan, Grušovnik Matic, Sirk Rok (vsi NK Maribor), Oblak Jan (ŠD NK Olimpija Ljubljana), Perger Denis (ND Drava Ptuj), Dobrovoljc Gaber (NK Domžale), Pučko Matej, Žurej Andraž (oba NK Aluminij), Šujica Blaž (NK Interblock), Baskera Rok (Simer Šampion).

Strokovno vodstvo:
Borut Jarc – selektor
Simon Vidovič – trener
Danilo Sergaš – trener vratarjev
Mile Kovačevič – fizioterapevt
Igor Benčič – ekonom
Rudi Corn – tehnični vodja

Tekst: NZS/LS
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA