Pomurke lovijo sedmi naslov, Velenjčanke četrtega

V nedeljo smo dobili državne prvakinje, v sredo pa je čas, da se podeli še pokalni naslov. Zanj se bosta od 15.30 naprej v Kopru borila ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na spletni strani NZS.si.

Ženski finala pokala NZS, 31.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci - ŽNK Rudar Škale (15.30)

Stadion: ŠRC Bonifika Koper
Glavna sodnica: Tanja Subotič
Neposredni prenos: NZS.si
Prepoved nastopa: Sara Makovec (ŽNK Teleing GMT Beltinci)

ŽNK Teleing GMT Beltinci, pot do finala: ŽNK Moje-lece.s Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:7 (četrtfinale); ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:3 (polfinale).

ŽNK Rudar Škale, pot do finala: ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale 0:3 (četrtfinale); ŽNK Ankaran – ŽNK Rudar Škale 0:1 (polfinale).

Dosedanje lovorike Ženski pokal NZS:
ŽNK Teleing Pomurje: 6-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Pred dvema letoma Rudar

Svoj čas sta bila Rudar in Pomurje vladarja slovenske ženske nogometne scene, uspešnejše so bile Pomurke, ki so se lani veselile dvojne domače krone. Pred dvema letoma pa so na svoj račun prišle tudi Velenjčanke, ki so presenetljivo po streljanju enajstmetrovk prav v finalu pokala ugnale Pomurke (4:6), bilo je v Kopru, junakinja pa tudi danes še vratarka Jadranka Zilić.

Pomembno za oba kluba

Danes sta ekipi v specifični, morda lahko zapišemo tudi nezavidljivi situaciji. Beltinčanke so v nedeljo v infarktni tekmi in končnici ostale brez naslova državnih prvakinj, čeprav so do 75. minute še vodile 2:0. Velenjčanke imajo kar nekaj gmotnih težav, zato bi jim naslov pomenil pomemben argument pri nadaljnjem udejstvovanju in podpori lokalne skupnosti.

Trenerske menjave

Sezona je (bila) za obe ekipi posebna tudi zavoljo trenerskih menjav. Lani se je prekinila tradicija, tako v Beltincih kot v Velenju. Poslovila sta se strokovnjaka, ki sta pustila pečat. Klop šestkratnih državnih prvakinj je zapustil Bojan Jančar, v Velenju ni sezone začel Dušan Uršnik. V Pomurju imajo v letu tretje ime na klopi – lani je delo končal Jančar, nadaljeval Sandi Bauer, sklenila pa jo bo Nuša Ladinek. V Velenju je sezono pričel Milan Petrovič, sklenil pa jo bo povratnik na klop Uršnik.

Pomurke so sezono končale na 2. mestu v domači ligi, Velenjčanke so bile četrte.

Pomurkam daje prednost

„Vsekakor je favorit ekipa iz Beltincev. To so pokazale že v medsebojnih tekmah, ki so jih dobile dokaj zanesljivo. Je pa finale pokala tekma zase. Moje izkušnje iz lanskega finala so, da gre na papirju boljša ekipa v tekmo veliko bolj previdno in spoštljivo, kot bi odigrala prvenstveno tekmo. Verjamem tudi, da se bodo Pomurke pobrale od nedeljskega bolečega poraza,“pa o finalu razmišlja trener Peter Kristan, ki je z ekipo ŽNK Moje-lece.si Radomlje v tej sezoni SŽNL nekajkrat prekrižal moči z obema finalistoma.

Več o finalu Ženskega pokala NZS:

:: Intervju: Dušan Uršnik proti Nuši Ladinek

:: Intervju: Manja Rogan proti Jadranki Zilić

;: Ključni dvoboji Ženskega finala pokala NZS

Pozor na mlade Velenjčanke

„Seveda ne smemo pozabiti na mlado velenjsko zasedbo, katere igralke se bodo hotele še posebej dokazati. Verjamem, da bodo pri Pomurju najbolj nevarne Rogan, Conjar in Tibaut. Na drugi strani pa Križaj, Golob, Agrež in Marolt,“ Kristan izpostavi imena, ki bodo krojila sredin finale.

Želi jima srečo

„Prepričan sem, da bo ekipa Rudarja začela tekmo bolj zaprto in čakala svojo priložnost za gol predvsem iz protinapada. Veliko vlogo za zmago pa zna imeti dnevna razpoloženost obeh vratark. Predvsem dajem prednost Rudarju v primeru, če se igralke Pomurja ne bi uspele psihično pobrati po nedeljskem porazu v zadnjem krogu SŽNL. V nasprotnem primeru bi stavil na ekipo Teleing Pomurja. Obema ekipama želim veliko sreče in naj zmaga ekipa, ki bo prikazala boljši nogomet,“ nadaljuje Kristan.

Napad in obramba

„Rudar bi lahko igral z petimi igralkami v zadnji liniji, mogoče tudi z klasičnim "liberom". Menim, da se bodo odločili za zaprto formacijo in jih bo nasprotnikov gol zanimal samo iz protinapadov. Vsaj dokler bo rezultat neodločen. Predvidevam, da bo Pomurje igralo po krilnih položajih , kjer lepo praznijo prostor za svoje bočne ali vezne igralke. V tem so res močni in dobri. Po mojem mnenju bodo Pomurke igrale sistem 4-2-3-1,“ še doda Kristan.

Tekst: D.P.
FOto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 26.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pokalni četrtek dal štiri polfinalistke
  V Bratoncih smo videli ponovitev lanskega finala in vnovično zmago ljubljanske Olimpije. Gostje so si pot do zmage utrle že v 6. minuti, ko je s pravim evrogolom s prostega strela navdušila Evelina Kos. Odgovor domačink je bil izvrsten – kapetanka Špela Kolbl je poravnala rezultat v 10. minuti. A to je bil šele uvod, v nadaljevanju so prednjačile gostje, ki so do konca prvega polčasa dosegle še tri gole
 • 25.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Osmerica za mesto v polfinalu
  Žreb je hotel, da bomo v četrtfinalu videli ponovitev finala iz lanske sezone. Pomurke bodo po izpadu  iz kvalifikacij za ligo prvakinj uteho iskale v domačem pokalnem tekmovanju, kjer pa imajo svoje apetite in računico tudi igralke ljubljanske Olimpije. To bo sicer že peta medsebojna tekma v pokalu, tri so bile v Ljubljani, ena v Kopru.

DELI NA