21.09.2011 | U17
Poljaki boljši na prvi tekmi

Varovanci selektorja Miloša Kostiča so v prvi preizkušnji z reprezentanco Poljske v Križevcih na Goričkem prikazali solidno igro, vendar izgubili z zadetkom gostov iz polprotinapada. 

Gledalcev: 150.
Sodniki: Andrej Tratnjek (Murska Sobota). Pomočnika: Robert Vukan (Apače) in Simon Smej (Vučja Gomila).
Strelci: 0-1 M. Stepinsky (62)
Rumeni kartoni:- Rdeči kartoni:-

Slovenija.: Zabret, Paljušič, Barišič, Hvastja, Dautovič, Vujčič, Stojanovič (76 Rozina), Hotič (75 Črnigoj), Mencingar (68 Fasvald), Dodlek, Vukliševič. Selektor: Miloš Kostič.

Poljska:Pogorzelec, P. Stepinski, Azikienicz, Lasicki, Klemenz (57 Budek), Žvir (54 Rabiega), Cierpka, M.Stepinski ( 79 Domosky), Formella (46 Linetty), Naoodrczkyk (67 Kukowicz). Selektor: Marcin Dorna.

Varovanci selektorja Miloša Kostiča so v prvi preizkušnji z reprezentanco Poljske v Križevcih na Goričkem prikazali solidno igro. V prvih 45 minutah so maloštevilni gledalci videli igro med obema kazenskima prostoroma. Nekoliko več so kljub temu bili pri žogi naši upi, vendar si niso ustvarili kakih izglednih priložnosti. V začetnem delu beležimo dve priložnosti naših upov in sicer v 14 minuti, ko je Barišič streljal na vrata gostov z desne strani z roba kazenskega prostora, žoga je švignila mimo leve stative gostujočih vrat v stranski avt.
Omeniti moramo, da se je v 25 minuti lažje poškodoval Barišič, ki je moral zapustiti igro in ga je zamenjal Ožbolt. Le deset minut zatem dober strel z glavo Dautoviča po predložku z desne strani pred vrata Pogorzelca, žoga je zletela preko vrat. Gostje brez prave priložnosti v prvem delu.

Drugi del so bolje pričeli gostje iz Poljske. Agresivneje so napadli naše upe že na njihovi polovici in imeli žogo več v svoji posesti. Plod take igre je zadetek v 62 minuti srečanja. Po globinski podaji po desni strani je M. Stepisky močno sprožil na vrata Zabreta z desne strani in zadel v polno. Žoga je končala v levem spodnjem kotu njegovih vrat. Po zadetku so bolje zaigrali naši upi, vendar le do kazenskega prostora brez pravega zaključka. Gostje iz Poljske bi lahko dosegli še drugi zadetek v 75 minuti, ko je Kukowicz preigral vratarja Zabreta po levi strani in zadel stranski del mreže.
Kljub po minimalnem porazu 0-1 naših upov so jih gledalci za izjemno borbenost nagradili z ploskanjem. Srečanje sta Drugo srečanje bo na programu v četrtek ob 11. uri dopoldan, prav tako v Križevcih.

Tekst in foto: Feri M.H.

SORODNE NOVICE

 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.

DELI NA