Pokalu naproti

Pokalno tekmovanje bo z današnjim dnem še nekoliko bližje končnemu zmagovalcu, ki bo pospravil lovoriko 19. naslova v svoje klubske prostore. Polfinalni boj bosta otvorila Maribor in Celje.

Pokalno tekmovanje samo po sebi nosi poseben naboj. Še posebej to velja v tem delu tekmovanja, ki odloča o tem, kdo se bo 8.maja boril za vstopnico za evropska prizorišča. Četverica je od finala oddaljena le še za en korak.

Prvi od dvobojev bo odigran na reprezentančnem stadionu ob 20. uri, ko bo gostiteljem nasproti stalo še eno štajersko moštvo. Celjani v Maribor prihajajo malce oslabljeni, saj ne bo zaradi kartona kaznovanega Marija Močiča, prav tako pa zaradi poškodbe ne bo nastopil Boris Bjelkanovič, na Marlona pa so marsikateri celjski privrženci skoraj že pozabili. Celjani kljub temu v goste odhajajo z mislijo, da tekmec je premagljiv. Nenazadnje to so dokazali v sedmem prvenstvenem krogu, ko so z 2:1 odpravili aktualne državne prvake.

Na zadnjem obračunu dobra dva tedna nazaj pa so krajšo potegnili nogometaši s knežjega mesta (0:2).  Je pa res da so medtem Celjani pridno nabirali točke in se povzpeli na četrto mesto v prvenstvu, medtem, ko so Mariborčani ob nepravem času izgubili proti Nafti in Rudarju. Ravno zato je pokalno tekmovanje kot nalašč, da ublažijo slabše predstave s prvenstva in zasijejo v vsem svojem sijaju v Hervis pokalu Slovenije.

Tega so nazadnje osvojili v sezoni 2003/04, pred tem pa še štirikrat pospravili pokalni naslov v svojo vitrino - leta 1992, 1994, 1997 in 1999. Da pa zdravstveno stanje ni rožnato niti v vijoličasti slačilnici sta poskrbela Armin Bačinovič, ki zaradi rdečega kartona s prvenstva ne bo nastopil ter Rene Mihelič, ki je v boju za žogo igrišče v Lendavi zapustil že po slabih 30. minutah in dobil šive, toda možnost za njegov nastop naj bi vendarle obstajala. Zagotovo pa ne bo pripravljen Dejan Školnik, ki čuti bolečine v preponu, ob njem pa bolečine v stegenski mišici čuti tudi Flavio. "Ne glede na poškodbe imam dovolj nogometašev, da lahko sestavimo moštvo, ki bo odigrali dobro tekmo," so prepričani v taboru tokratnih gostiteljev.

V mestu ob Dravi bo nekaj več pritiska na strani gostiteljev, saj bodo gostili finalni obračun, kjer že v lanski sezoni niso nastopili. Zmagovlni pohod Celjanov pa je več kot nevarno opozorilo Milaničevim varovancem, ki so nasprotnika dobili po dveh natančnih strelih mladega, še ne 20-letnega Rajka Repa.

Po videnem v prvenstvu je v manjši prednosti kar se tiče medsebojnih obračunov moštvo vijoličastih, a štajerska tekmeca čaka popolnoma drugačna zgodba. Pomembnih bo vseh  180 minut. Če so Mariborčani na poti do polfinala premagali večnega rivala, ljubljansko Olimpijo in drugi ligaškega predstavnika Triglav Gorenjska, pa so Celjani morali skozi sito z Zrečami, Muro in Rudarjem.

"Želimo igrati v finalu in vse bomo podredili temu," je odločen strateg vijoličastih, ki pa se zaveda, da njegovo moštvo v domačem hramu v tej sezoni ne igra ravno najbolje. "To, da je finale na našem stadionu je v tem trenutku vse prej kot prednost. A do takrat je še daleč. Potrebno bo pokazati dve kvalitetni predstavi, da se uvrstimo tja." "Pokalno tekmovanje je velik izziv za mlado ekipo, kot je naša," na priložnost igranja proti velikanu, kakršen Maribor je, odgovarjajo v celjskem moštvu. "V nogometu je vse mogoče. Vsakdo lahko premaga vsakogar. Potrebno je biti skoncentriran in dati vse od sebe. To je že zmaga sama zase."

Izkušena in preverjeno uspešna Milaničeva četa ali mlada ter zmag željna Đuričićeva? "Maribor je zagotovo favorit, a le blagi. Moji varovanci vidijo svojo priložnost. Potrebno jo je zgrabiti z obema rokama in izkoristiti," so optimistični v Celju. Do finala se lahko prebije samo eno moštvo tega para in boj zanj bo zagotovo vreden ogleda.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto:

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA