21.08.2020 | Pokal Slovenije
Pokalno tekmovanje z novim partnerjem in novo podobo

Najštevilčnejše klubsko tekmovanje v Sloveniji ima novega partnerja in novo podobo. Dolgoletni partner Nogometne zveze Slovenije, Pivovarna Laško Union, se je s strateško usmeritvijo v nogomet usmeril v tri segmente – poleg moške nogometne reprezentance se preko pokalnega tekmovanja odločneje podaja še v klubski nogomet, pri naši največji pivovarni pa so ob tem prepoznali priložnost za razvoj in večjo prepoznavnost tudi v segmentu ženskega članskega reprezentančnega nogometa.

Pokalno tekmovanje bo vsaj naslednji dve sezoni nosilo novo ime – Pokal Pivovarna Union, nova pa je tudi podoba, kjer se je stilizirani podobi pokalne lovorike, ki je bila v prejšnjem logotipu tekmovanja, pridružil tudi prepoznavni zmaj blagovne znamke Pivovarne Union.

NZS in Pivovarna Laško Union sta partnerstvo v Pokalu Pivovarna Union predstavila na žrebu parov 1. kroga tekmovanja na Brdu pri Kranju, ob podpisu pogodbe sta Zooulis Mina, glavni direktor Pivovarna Laško Union in Radenko Mijatović, predsednik NZS, povedala:

Zooulis Mina: »V Pivovarni Laško Union smo eden največjih sponzorjev v slovenskem prostoru z vizijo, da ostanemo eden pomembnejših podpornikov nogometa v Sloveniji. Danes obeležujemo pomemben mejnik tako za slovenski nogomet kot za blagovno znamko Union. Naša kultna znamka je s športom povezana že desetletja. Nogomet ima pomembno, strateško vlogo za Union, saj gre za najdaljše in najdragocenejše partnerstvo, ki znamko bogati že 22 let. Z Nogometno zvezo Slovenije z veseljem podpisujemo štiriletno sponzorsko pogodbo, s katero izkazujemo podporo ne le moški, temveč tudi ženski članski reprezentančni vrsti. Poleg tega kot glavni sponzor ponosno dajemo ime najštevilčnejšemu klubskemu tekmovanju, Pokalu Pivovarna Union, obenem pa ostajamo sponzorji Prve lige. Nogomet je izjemno priljubljen šport v Sloveniji, zato s podporo krepimo tudi sodelovanje s skupnostjo, kar je eno od šestih ključnih področij naše trajnostne strategije Varimo boljši svet

Radenko Mijatović: »V največje zadovoljstvo mi je, da danes stojim z ramo ob rami z našimi partnerji. V obdobju, ko je usoda športa negotova, je podpis dolgoročnih partnerskih pogodb toliko večja potrditev zaupanja, da se naše dolgoročno sodelovanje nadaljuje in širi tudi na ostala nogometna področja. S Pivovarno Laško Union delimo vizijo in pogled na prihodnost našega športa, zato verjamem, da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje.«

Pari 1. kroga Pokala Pivovarna Union:

V novi sezoni pokalnega tekmovanja bodo branilci naslova na zelenicah še bolj prepoznavni, saj se bo na njihovih dresih svetil zlati našitek Pokalni prvaki 2019/20.

Tekst, foto: NZS, m24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.10.2020 | Pokal Slovenije
  Ptujčani šokirali pokalnega prvaka
  Nogometaši Mure so se junija veselili naslova pokalnega prvaka, branjenje lovorike pa so zaključili že pred prvo oviro. Prekmurce so v Zavrču šokirali Ptujčani.
 • 21.10.2020 | Pokal Slovenije
  Radomlje presenetile Tabor, Olimpija se je rešila v Brežicah
  Radomlje so po preobratu izločile Tabor, Olimpija pa se je namučila v Brežicah. Ljubljančani so zaostajali že za dva zadetka, do zmage pa so prišli po izvajanju kazenskih udarcev. Na Bonifiki je odločal podaljšek, Koper pa je bil na krilih Vršiča boljši od Aluminija.
 • 20.10.2020 | Pokal Slovenije
  Maribor prvi četrtfinalist
  Nogometaši Maribora so se kot prvi prebili v četrtfinale letošnje izdaje Pokala Pivovarna Union. Četa Maura Camoranesija je v drugem polčasu strla odpor velenjskega Rudarja. V domači mreži so končale tri žoge.
 • 19.10.2020 | Pokal Slovenije
  Rudar in Maribor odpirata drugi krog pokalnega tekmovanja
  S torkovo tekmo med Rudarjem in Mariborom se pričenja drugi krog letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bo odigranih šest tekem drugega kroga, srečanje med Nafto in Fužinarjem ter Beltinci in Domžalami je bilo preloženo na kasnejši termin.
 • 29.09.2020 | Pokal Slovenije
  Znani pari drugega kroga, prvak uvodoma z Dravo
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo so izžrebali pare drugega kroga Pokala Pivovarna Union. V drugem krogu se bo udarila šestnajsterica klubov. V prvoligaškem spopadu se bosta srečala Koper in Aluminij, aktualna prvakinja Mura branjenje lovorike pričenja na Ptuju.
 • 23.09.2020 | Pokal Slovenije
  Beltinci presenetili Bravo
  Dobili smo še zadnjega udeleženca drugega kroga Pokala Pivovarna Union. Beltinci so na zadnji tekmi prvega kroga presenetili zasedbo Brava, ki je v drugem polčasu prejel dva zadetka. Prekmurce sta do napredovanja popeljala Pihler in Verunica.
 • 22.09.2020 | Pokal Slovenije
  V Beltincih o zadnjem potniku v drugi krog
  Kdo si bo kot zadnji zagotovil nastop v drugem krogu Pokala Pivovarna Union. Petnajst udeležencev je že znanih, o zadnjem pa bodo na prekmurski ravnici odločali nogometaši Beltincev in Brava.
 • 16.09.2020 | Pokal Slovenije
  V drugi krog tudi Domžale
  Domžalčani so si kot predzadnji zagotovili nastop v drugem krogu Pokala Pivovarna Union. Četa Dejana Djuranovića je v Šiški s pol ducata golov premagala Ilirijo.
 • 15.09.2020 | Pokal Slovenije
  Ilirija v pričakovanju Domžal
  V začetku septembra smo dobili deset zmagovalcev prvega kroga Pokala Pivovarna Union, v sredo bomo dobili predzadnjega udeleženca drugega kroga. V prestolnici se bosta za napredovanje udarili ekipi Ilirije in Domžal. Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
 • 02.09.2020 | Pokal Slovenije
  Koper do najvišje zmage, Triglav se je namučil v Odrancih
  S tekmami prvega kroga se je pričela nova sezona Pokala Pivovarna Union. Najvišje zmage so se v Bohinjski Bistrici veselili Koprčani, medtem ko so Kranjčani do zmage v Odrancih prišli po enajstmetrovki v 122. minuti srečanja.

DELI NA