21.06.2009 | U19
Pohorje kot začetek poti v Ukrajino


Po tri-dnevnem druženju so se člani mladinske reprezentance danes razšli. Ponovno se zberejo 10. julija, ko bodo na sporedu še druge priprave, takrat nekoliko daljše.

Potem, ko je bilo v petek vreme na Pohorju idealno in so Rep in ostali opravili le trening brez žoge s tekanjem po gozdovih v okolici, je bilo v soboto nebo izbrancem selektorja Kostiča precej manj naklonjeno. Že dopoldan je padal močan dež, vendar so se igralci in strokovno vodstvo vseeno z žičnico odpravili na trening do izvrstno pripravljenega igrišča pod Pohorjem. Dejan Lazarevič in Matej Rapnik sta zaradi sanacije poškodbe ostala v fitnesu.

Miloš Kostič: "Ti trije dnevi so namenjani temu, da vidimo v kakšnem zdravstvenem stanju so fantje. Ker vsi še niso začeli priprav v matičnih klubih, smo jim pripravili individualne programe. Glavni namen tega je, da so fantje čim prej v tekmovalnem ritmu. Evropsko prvenstvo se nezadržno bliža. Če ne bomo pripravljeni bo težko ponoviti tako igro, kot smo jo prikazali na kvalifikacijah."

Ker se je popoldan vreme nekoliko izboljšalo, se je strokovno vodstvo odločilo, da igralce namesto na igrišče z umetno travo, ki je na voljo na Pohorju, ponovno odpelje 'v dolino'. Kljub razmočeni površini je bil trening uspešen, selektor je že pričel z uigravanjem določenih kombinacij za otvoritveno tekmo evropskega prvenstva proti Ukrajini.

"Radi bi dvignili nivo igre in počasi že začeli razmišljati o nasprotnikih. Z glavo je potrebno biti pri stvari in se maksimalno pripraviti na evropsko prvenstvo."

Haris Vučkič je izkoristil zaupanje in dokazal, da se lahko enakovredno kosa tudi z igralci, ki so 2 leti starejš od njega.

V soboto je najboljši strelec Elite round-a, Rajko Rep, praznoval 19. rojstni dan, zato mu je strokovno vodstvo pripravilo manjše presenečenje v obliki torte in uporabnega darila.

Fantje so še enkrat dokazali, da so odlična ekipa in komaj čakajo, da lahko svoje znanje predstavijo tudi nogometni Evropi.

Fotogalerija popoldanskega treninga 

Tekst in foto: NZS/LS

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA