Pod streho še en odmeven mednarodni turnir

Prvi konec tedna v letošnjem marcu je bil obarvan dekliško nogometno. Eden najuspešnejših ženskih nogometnih klubov pri nas, ŽNK Radomlje, je organiziral že 8. mednarodni dekliški nogometni turnir, UKI Cup, ki ponosno nosi naslov edinega mednarodnega nogometnega turnirja za deklice pri nas. Kar 38 ekip iz 7 držav se je minulo soboto in nedeljo pomerilo na zelenici v športnem parku Radomlje.

Tokratna izvedba turnirja UKI Cup, ki se lahko pohvali kot najštevilčnejši do sedaj, je bila premierna za novo predsednico kluba Andrejo Leskovšek McQuarrie, ki je skupaj s starimi znanci kluba in novimi močmi, uspešno organizirala turnir, ki je sicer okoliškim ljubiteljem ženskega nogometa že lepo znan. Da turnir pod okriljem ŽNK Radomlje v sebi nosi to okoliško ljubezen do nogometa je bilo opaziti v številu navijačev, ki so se minuli vikend ustavili ob Športnem parku Radomlje ter z navdušenjem spremljali ekipe, med katerimi so največ podpore imele naše ''šampionke rumene''. Več kot 400 navijačev, staršev, trenerjev in ostalih udeležencev je bilo del letošnjega nogometnega spektakla za deklice v kategorijah U9, U11, U13 ter U15.

Najmlajša manj kot pet let

Poleg največjega števila nastopajočih in navijačev do sedaj se letošnji turnir lahko pohvali še z nekaterimi drugimi vrhunci jesenskega dela nogometne sezone. Domačim ekipam, ki so naš klub s sloganom ''moj, tvoj, naš klub'' ponosno zastopale v vseh kategorijah, so se pridružile tudi druge slovenske ekipe, ki so svoje moči merile proti tekmicam iz Avstrije, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovaške. Najmlajša udeleženka turnirja, Ela Škodnik iz ŽNK Goričko Stanjevci, ki bo šele prihodnji mesec dopolnila 5 let, je bila le ena izmed 500 igralk, ki so pustile svoj pečat na zelenici v  Radomljah.

Uspešen turnir je bil še toliko slajši saj so domača dekleta osvojile zmago v kategoriji U13, ekipa deklet U11 je po osvojila drugo mesto, Radomljanke pa so v kategoriji deklet U15 osvojile končno 7. mesto. ŽNK Radomlje je bil tudi edini klub, katerega sta v najmlajši kategoriji do 9 let zastopali kar dve ekipi. Radomljanke so v skupnem seštevku ekip v vseh kategorijah osvojile tudi prehodni pokal UKI Cup.

Pri najmlajših se rezultati niso beležili, vse udeleženke turnirja pa so prejele kolajno. V najmlajši kategoriji U9 se je tekmovanja udeležilo 6 ekip; sodelovale so: ŽNK Goričko Stanjevci zmagovalke, SC Brunn, ŽNK Savinja Pizzerija Oliva, ŽNK Rijeka, in ŽNK Radomlje (dve ekipi).

Tekmovalno vzdušje pa je prevladovalo v kategoriji do 11 let, kjer se je osem ekip potegovalo za pokale. V finalu omenjene kategorije sta zaigrali ekipi Radomelj in Savinje Pizzerije Olive, slednje pa so po napeti tekmi slavile po izvajanju kazenskih strelov. Tretje mesto je osvojila ekipa iz Splita.

Končni vrstni red WU11:

 1. mesto: ŽNK Savinja Pizzerija Oliva

 2. mesto: ŽNK Radomlje

 3. mesto: ŽNK Split

 4. mesto: ŽNK Rijeka

 5. mesto: ŽNK Goričko Stanjevci zmagovalke

 6. mesto: SC Brunn

 7. mesto: ŽNK 4 Rijeke

 8. mesto DNK Trbovlje

Drugi dan turnirja je prinesel tekmovanji v kategorijah do 13 in do 15 let, po dvanajst ekip v vsaki kategoriji. Številni gledalci in gledalke so uživali v dobrih predstavah igralk, ki so poleg ekipnih priznanj tekmovale tudi za nagradi najboljše igralke in vratarke v svoji kategoriji. Navijači, ki so glasno spremljali napeto tekmovanje, so bili priča nemalo atraktivnim nogometnim potezam.

Po četrtfinalnih bojih so se v polfinale uvrstile ekipe Radomelj, dve ekipi zagrebškega Agrama in ekipa iz Rijeke. Domače Radomljanke so se z zmago 2:1 proti ŽNK Rijeki prebile v finale, kjer so se pomerila z ŽNK Agram 2 (ki so v polfinalu z 2:1 premagale ekipo Agram 1). V finalni tekmi so Radomljanke prikazale kombinatorno igro in zasluženo osvojile turnir z rezultatom 4:0.  Drugo in tretje mesto sta osvojili ekipi Agrama iz Zagreba. Nagrado za najboljšo igralko je prejela domača igralka kapetanka Tisa Podkrajšek, nagrada za najboljšo vratarko pa Sara Corić iz ekipe Agram 1. Turnirja se je udeležila tudi selektorica reprezentance do 17 let Tina Kelenberger, ki je podelila nagrade najboljšim ekipam.

Končni vrstni red WU13:

 1. mesto: ŽNK Radomlje

 2. mesto: ŽNK Agram 2

 3. mesto: ŽNK Agram 1

 4. mesto: ŽNK Rijeka

 5. mesto: UPC Tavagnacco

 6. mesto: ŽNK Međimurje

 7. mesto: ŽNK Trebnje

 8. mesto: ND Primorje Ajdovščina

 9. mesto: ŽNK Krim

 10. mesto: SC Brunn

 11. mesto: ŽNK Olimpija

 12. mesto: ŽNK Split

Popoldansko tekmovanje deklet do U15 je še nadgradilo igro mlajših deklet. Gledalci so spremljali napete tekme v skupinskem delu, v nadaljevanju pa se je igra le še stopnjevala. Napeto polfinale med ND Primorje Ajdovščino  in ekipo Slovana iz Bratislave so dobile Hčere burje po izvajanju kazenskih strelov. V finale se je tako kot pri mlajših dekletih prebila tudi ekipa Agrama 1, ki je bila s 4:3 boljša od madžarske ekipe Ferencvarosa. Tretje mesto je osvojila ekipa iz Slovaške, Zagrebčanke pa so slavile v finalu. Kot najboljša vratarka v kategoriji je bila izbrana Jana Ličen iz Primorja, Agramova Ana Jakobašić pa kot najboljša igralka.

Turnir si je ogledal tudi športni direktor NK Radomlje, Dave McDonough, ki je podelil priznanja najboljšim ekipam.

Končni vrstni red WU15:

 1. mesto: ŽNK Agram 1

 2. mesto: ŽNK Primorje Ajdovščina

 3. mesto: Slovan Bratislava

 4. mesto: Ferencvaros

 5. mesto: ŽNK Rijeka

 6. mesto: ŽNK Međimurje 2

 7. mesto: ŽNK Radomlje

 8. mesto: ŽNK Agram 2

 9. mesto: UPC Tavagnacco

 10. mesto: ŽFK Breznica

 11. mesto: ŽNK Međimurje 1

 12. mesto: ŽNK 4 Rijeke

"Mednarodni turnir UKI CUP je tudi letos premikal meje, saj smo zabeležili rekordno število sodelujočih ekip (38), ki so prišle iz sedmih držav, najbolj ponosni pa smo na pestro mednarodno udeležbo in sodelovanje deklic v kategoriji do 9 let. Komaj se je spustil zastor nad letošnjo izvedbo UKI Cupa, v ŽNK Radomlje že z nestrpnostjo in veseli pričakujemo prihodnji mednarodni dekliški turnir, ki bo z aktualno vodstveno strukturo zagotovo še boljši, še večji in še uspešnejši," so še povedali marljivi organizatorji.

Tekst: ŽNK Radomlje, D.P.
Foto: ŽNK Radoml
je

SORODNE NOVICE

 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.
 • 01.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Srednješolsko svetovno prvenstvo v nogometu
  Dijaki Nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se udeležili svetovnega nogometnega prvenstva srednjih šol, ki je potekalo pod okriljem ISF - International School Sport Federation.
 • 30.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 26.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Strokovna delavnica za vodje ekip SOS
  V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 24.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana so imena moštev zaključnega turnirja Nogomet za prijateljstvo
  Nogomet za prijateljstvo je začel s svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih Moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.

DELI NA