Pod streho še en odmeven mednarodni turnir

Prvi konec tedna v letošnjem marcu je bil obarvan dekliško nogometno. Eden najuspešnejših ženskih nogometnih klubov pri nas, ŽNK Radomlje, je organiziral že 8. mednarodni dekliški nogometni turnir, UKI Cup, ki ponosno nosi naslov edinega mednarodnega nogometnega turnirja za deklice pri nas. Kar 38 ekip iz 7 držav se je minulo soboto in nedeljo pomerilo na zelenici v športnem parku Radomlje.

Tokratna izvedba turnirja UKI Cup, ki se lahko pohvali kot najštevilčnejši do sedaj, je bila premierna za novo predsednico kluba Andrejo Leskovšek McQuarrie, ki je skupaj s starimi znanci kluba in novimi močmi, uspešno organizirala turnir, ki je sicer okoliškim ljubiteljem ženskega nogometa že lepo znan. Da turnir pod okriljem ŽNK Radomlje v sebi nosi to okoliško ljubezen do nogometa je bilo opaziti v številu navijačev, ki so se minuli vikend ustavili ob Športnem parku Radomlje ter z navdušenjem spremljali ekipe, med katerimi so največ podpore imele naše ''šampionke rumene''. Več kot 400 navijačev, staršev, trenerjev in ostalih udeležencev je bilo del letošnjega nogometnega spektakla za deklice v kategorijah U9, U11, U13 ter U15.

Najmlajša manj kot pet let

Poleg največjega števila nastopajočih in navijačev do sedaj se letošnji turnir lahko pohvali še z nekaterimi drugimi vrhunci jesenskega dela nogometne sezone. Domačim ekipam, ki so naš klub s sloganom ''moj, tvoj, naš klub'' ponosno zastopale v vseh kategorijah, so se pridružile tudi druge slovenske ekipe, ki so svoje moči merile proti tekmicam iz Avstrije, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovaške. Najmlajša udeleženka turnirja, Ela Škodnik iz ŽNK Goričko Stanjevci, ki bo šele prihodnji mesec dopolnila 5 let, je bila le ena izmed 500 igralk, ki so pustile svoj pečat na zelenici v  Radomljah.

Uspešen turnir je bil še toliko slajši saj so domača dekleta osvojile zmago v kategoriji U13, ekipa deklet U11 je po osvojila drugo mesto, Radomljanke pa so v kategoriji deklet U15 osvojile končno 7. mesto. ŽNK Radomlje je bil tudi edini klub, katerega sta v najmlajši kategoriji do 9 let zastopali kar dve ekipi. Radomljanke so v skupnem seštevku ekip v vseh kategorijah osvojile tudi prehodni pokal UKI Cup.

Pri najmlajših se rezultati niso beležili, vse udeleženke turnirja pa so prejele kolajno. V najmlajši kategoriji U9 se je tekmovanja udeležilo 6 ekip; sodelovale so: ŽNK Goričko Stanjevci zmagovalke, SC Brunn, ŽNK Savinja Pizzerija Oliva, ŽNK Rijeka, in ŽNK Radomlje (dve ekipi).

Tekmovalno vzdušje pa je prevladovalo v kategoriji do 11 let, kjer se je osem ekip potegovalo za pokale. V finalu omenjene kategorije sta zaigrali ekipi Radomelj in Savinje Pizzerije Olive, slednje pa so po napeti tekmi slavile po izvajanju kazenskih strelov. Tretje mesto je osvojila ekipa iz Splita.

Končni vrstni red WU11:

  1. mesto: ŽNK Savinja Pizzerija Oliva

  2. mesto: ŽNK Radomlje

  3. mesto: ŽNK Split

  4. mesto: ŽNK Rijeka

  5. mesto: ŽNK Goričko Stanjevci zmagovalke

  6. mesto: SC Brunn

  7. mesto: ŽNK 4 Rijeke

  8. mesto DNK Trbovlje

Drugi dan turnirja je prinesel tekmovanji v kategorijah do 13 in do 15 let, po dvanajst ekip v vsaki kategoriji. Številni gledalci in gledalke so uživali v dobrih predstavah igralk, ki so poleg ekipnih priznanj tekmovale tudi za nagradi najboljše igralke in vratarke v svoji kategoriji. Navijači, ki so glasno spremljali napeto tekmovanje, so bili priča nemalo atraktivnim nogometnim potezam.

Po četrtfinalnih bojih so se v polfinale uvrstile ekipe Radomelj, dve ekipi zagrebškega Agrama in ekipa iz Rijeke. Domače Radomljanke so se z zmago 2:1 proti ŽNK Rijeki prebile v finale, kjer so se pomerila z ŽNK Agram 2 (ki so v polfinalu z 2:1 premagale ekipo Agram 1). V finalni tekmi so Radomljanke prikazale kombinatorno igro in zasluženo osvojile turnir z rezultatom 4:0.  Drugo in tretje mesto sta osvojili ekipi Agrama iz Zagreba. Nagrado za najboljšo igralko je prejela domača igralka kapetanka Tisa Podkrajšek, nagrada za najboljšo vratarko pa Sara Corić iz ekipe Agram 1. Turnirja se je udeležila tudi selektorica reprezentance do 17 let Tina Kelenberger, ki je podelila nagrade najboljšim ekipam.

Končni vrstni red WU13:

  1. mesto: ŽNK Radomlje

  2. mesto: ŽNK Agram 2

  3. mesto: ŽNK Agram 1

  4. mesto: ŽNK Rijeka

  5. mesto: UPC Tavagnacco

  6. mesto: ŽNK Međimurje

  7. mesto: ŽNK Trebnje

  8. mesto: ND Primorje Ajdovščina

  9. mesto: ŽNK Krim

  10. mesto: SC Brunn

  11. mesto: ŽNK Olimpija

  12. mesto: ŽNK Split

Popoldansko tekmovanje deklet do U15 je še nadgradilo igro mlajših deklet. Gledalci so spremljali napete tekme v skupinskem delu, v nadaljevanju pa se je igra le še stopnjevala. Napeto polfinale med ND Primorje Ajdovščino  in ekipo Slovana iz Bratislave so dobile Hčere burje po izvajanju kazenskih strelov. V finale se je tako kot pri mlajših dekletih prebila tudi ekipa Agrama 1, ki je bila s 4:3 boljša od madžarske ekipe Ferencvarosa. Tretje mesto je osvojila ekipa iz Slovaške, Zagrebčanke pa so slavile v finalu. Kot najboljša vratarka v kategoriji je bila izbrana Jana Ličen iz Primorja, Agramova Ana Jakobašić pa kot najboljša igralka.

Turnir si je ogledal tudi športni direktor NK Radomlje, Dave McDonough, ki je podelil priznanja najboljšim ekipam.

Končni vrstni red WU15:

  1. mesto: ŽNK Agram 1

  2. mesto: ŽNK Primorje Ajdovščina

  3. mesto: Slovan Bratislava

  4. mesto: Ferencvaros

  5. mesto: ŽNK Rijeka

  6. mesto: ŽNK Međimurje 2

  7. mesto: ŽNK Radomlje

  8. mesto: ŽNK Agram 2

  9. mesto: UPC Tavagnacco

  10. mesto: ŽFK Breznica

  11. mesto: ŽNK Međimurje 1

  12. mesto: ŽNK 4 Rijeke

"Mednarodni turnir UKI CUP je tudi letos premikal meje, saj smo zabeležili rekordno število sodelujočih ekip (38), ki so prišle iz sedmih držav, najbolj ponosni pa smo na pestro mednarodno udeležbo in sodelovanje deklic v kategoriji do 9 let. Komaj se je spustil zastor nad letošnjo izvedbo UKI Cupa, v ŽNK Radomlje že z nestrpnostjo in veseli pričakujemo prihodnji mednarodni dekliški turnir, ki bo z aktualno vodstveno strukturo zagotovo še boljši, še večji in še uspešnejši," so še povedali marljivi organizatorji.

Tekst: ŽNK Radomlje, D.P.
Foto: ŽNK Radoml
je

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2024 | Nogomet za vse (splošno)
    Nogometni izziv za slovenske osnovne in srednje šole
    V zgodovinskem letu, ko bo naša reprezentanca nastopila na Evropskem nogometnem prvenstvu 2024, smo v sodelovanju z Zavodom za šport pripravili poseben promocijski izziv za popularizacijo nogometa v šolah.
  • 19.12.2023 | Nogomet za vse (splošno)
    NZS uspešno izvedla štiri ključne projekte za mlade nogometaše
    V letu 2023 je Nogometna zveza Slovenije (NZS) izvedla štiri pomembne projekte na področju Nogomet za vse.
  • 26.10.2023 | Nogomet za vse (splošno)
    Kategorizacija nogometnih klubov 2023/24
    . Strokovni programi v nogometu so med seboj povezani in prepleteni, zato je edini učinkovit pristop k spodbujanju razvoja slovenskega nogometa medresorsko povezovanje, saj lahko le tako dosežemo želene rezultate. Eden izmed takšnih programov je program Kategorizacije nogometnih klubov, ki je začel delovati v pretekli sezoni in zagotavlja jasen vpogled v stanje klubskega nogometa.
  • 25.09.2023 | Nogomet za vse (splošno)
    UEFA in NZS teden množičnega nogometa
    Vsako leto konec septembra praznujemo Evropski teden športa, kjer športni delavci opozarjajo na pomen zdravega življenjskega sloga za prebivalce vseh starosti. Temu se kot vedno pridružujejo tudi nogometni delavci skupaj s krovno organizacijo UEFA.
  • 24.06.2023 | Nogomet za vse (splošno)
    Zlato za naše nogometaše v Berlinu
    V finalu so s 6:1 premagali Nemce, domačine tega tekmovanja. Za Slovenijo so za zlato kolajno zadeli Gašper Zaviršek (2), Robert Vlah (2), Dejan Antolič in David Kozina. V polfinalu je bila Slovenija z 10:1 boljša od Indije.
  • 26.05.2023 | Nogomet za vse (splošno)
    Na festivalnem dnevu 500 otrok
    Pretekli konec tedna se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal festivalni dan nogometa, ki se ga je udeležilo 500 otrok iz programa Regijskih centrov MNZ v kategoriji U12 in U13.
  • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
    Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
    Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
  • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
    UEFA Grassroots konferenca v Madridu
    V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
  • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
    Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
    Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
  • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
    Festivalni dan 2022
    V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.

DELI NA