22.11.2011 | A
Po žrebu najprej s Švico in Norveško
Slovenska delegacija v sestavi predsednik Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl, selektor Slaviša Stojanovič in strokovni sodelavec NZS Branko Oblak, se je v Zürichu mudila na pogajanjih za razpored kvalifikacij za SP 2014 v Braziliji. Ker do dogovora ni prišlo, je razpored določil žreb.

Pogajanja so se začela ob 9. uri zjutraj z enim premorom pa trajala vse do zgodnjega popoldneva. Ker se prisotne delegacije niso uspele dogovoriti o razporedu, je na koncu o njem odločal žreb, o slednjem pa so se delegacije predhodno dogovorile, da ga bodo brezpogojno spoštovale.

Na žrebu so bili sicer prisotni vsi selektorji – švicarski Hitzfeld, slovenski Stojanovič, islandski Lagerbeck, norveški Olsen in ciperski Nioplias, z izjemo Albanije, ki ta trenutek selektorja še nima.

Kvalifikacije za SP2014 v Braziliji:

7. september 2012:
Slovenija : Švica
Islandija : Norveška
Albanija : Ciper

11. september 2012:
Norveška : Slovenija
Ciper : Islandija
Švica : Albanija

12. oktober 2012:
Švica : Norveška
Albanija : Islandija
Slovenija : Ciper

16. oktober 2012:
Ciper : Norveška
Islandija : Švica
Albanija : Slovenija

22. marec 2013:
Slovenija : Islandija
Švica : Ciper
Norveška : Albanija

7. junij 2013:
Albanija : Norveška
Ciper : Švica
Islandija : Slovenija

6. september 2013:
Slovenija : Albanija
Švica : Islandija
Norveška : Ciper

10. september 2013:
Ciper : Slovenija
Islandija : Albanija
Norveška : Švica

11. oktober 2013:
Slovenija : Norveška
Islandija : Ciper
Albanija : Švica

15. oktober 2013:
Švica: Slovenija
Norveška : Islandija
Ciper : Albanija


Izjavi po žrebu:
Aleksander Čeferin, predsednik NZS: "Pri pogajanjih med predstavniki reprezentanc skupine E kvalifikacij za SP 2014 so pogajanja trajala vse do popoldanskih ur. Slovenska delegacija je bila pripravljena sprejeti kompromis, vendar ne v škodo naše reprezentance. Ker nekatere delegacije niso v ničemer popustile, je prišlo do žreba. Veselimo se začetka kvalifikacij in naš cilj ostaja nespremenjen."

Slaviša Stojanovič, selektor: "Pravzaprav niti ni tako pomembno s kom igramo, kdaj in kje. Vse tekme bo potrebno odigrati na vso moč, če želimo izpolniti naš cilj.  Začenjamo doma z močno Švico in takoj imamo gostovanje na Norveškem, kvalifikacije pa zaključujemo pri Švici v gosteh. Verjamem v maksimalno motivacijo vseh nas in predvsem v motivacijo in znanje igralcev. Veselimo se začetka kvalifikacij."

SORODNE NOVICE

 • 24.03.2023 | A
  Po zmagovalnem uvodu po uspešno nadaljevanje v Stožice
  Slovenska reprezantanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Bijol, Vipotnik, Brekalo in Oblak, ki so stopili pred novinarske mikrofone, so se strinjali, da je zmaga v Kazahstanu dober začetek, a je potrebno uvodu že v nedeljo dodati uspešno nadaljevanje.
 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
 • 14.03.2023 | A
  Znan seznam Slovenije za začetek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca bo konec marca pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2024. Slovenski selektor Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi s Kazahstanom in San Marinom, ki bosta 23. in 26. marca.
 • 13.03.2023 | A
  Lovrić podal za zmago, Vombergar znova med strelci
  Bližajo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v sklopu katerih bo Slovenija v marcu igrali proti Kazahstanu in San Marinu, slovenski reprezentanti pa v svojih klubih nadaljujejo z dobro formo.

DELI NA