Po vstopnico za veliki finale pred kamerami TV Slo


Po prvem polfinalnem spopadu pokalnega tekmovanja Hervis med Interblockom in Mariborom, ki se je kočal z neodločenih 2:2, sta moštvi odigrali še 29. in 30. krog Prve lige Telekom Slovenija. Že v sredo pa bo s pričetkom ob 20. uri (TV Slo 2) odigrano povratno pokalno srečanje, ki vodi v veliki finale.

V času od prvega polfinalnega obračuna pa do jutrišnjega povratnega srečanja, sta bila odigrana dva kola rednega prvenstva, kjer sta ekipi zabeležili polovični uspeh. Po pokalnem obračunu sta moštvi iz prvenstvenega kroga odnesli zmagi, kjer je Interblock prepričljivo, s 3:1 premagal Ajdovsko Primorje, Mariborčani pa so se po porazu z Ljubljančani in remiju v Kopru vendarle zbrali in zmagali. Takrat so bili boljši od velenjskega Rudarja, ki sicer velja za eno najuspešnejših ekip spomladanskega dela. Štajerski derbi, ki se je pretekli vikend odvil med Ptujsko Dravo in Mariborčani, ko sta se pomerili prva in zadnja ekipa ligaške razpredelnice, pa se je razpletel v korist zadnjeuvrščenih.
Dvoboj dveh polfinalistov slovenskega pokala - Luke Koper in Interblocka je z dobrim drugim polčasom zmago prinesel Primorcem, ki so z novimi tremi točkami ohranili upanje v boju za obstanek. Hkrati z veseljem na strani Kopra pa so Ljubljančani že odstopili od boja za drugo mesto na ligaški razpredelnici in pred tekmo z vijoličnimi nekoliko načeli svojo samozavest.

Neodločen izid s prvega pokalnega derbija je bolj po godu Štajercem, ki na jutrišnjem obračunu računajo na bučno podporo s tribun in prednost domačega igrišča. Če so branilci naslova v prvem srečanju preko Rakoviča dvakrat zapored uspeli izenačiti in preprečiti veselje gostom, bo tokratni boj zagotovo trši od prvega. »Rezultat je aktiven in v Mariboru bomo zagotovo poskušali doseči zmago,« je že po prvem obračunu misli v jutrišnjega usmeril trener šišenskega moštva Igor Benedejčič, kjer sta si oba stratega enotna - tako prvi kot tudi drugi računata na zmago. Kdo bo srečnejši bomo videli jutri, ko se ob 20. uri boj za finale tudi začne.

Napadalec Maribora Dalibor Volaš je napovedal pohod na zmago: »Rezultat pred tekmo v Ljudskem vrtu je še vedno ugoden. Na gostovanju smo dali dva pomembna zadetka, zdaj nas čaka še obračun na našem igrišču, kjer nam bodo navijači zagotovo dali dodatno motivacijo. Vsi se zavedamo, da nas čaka težko srečanje, kjer pa zagotovo ciljamo na zmago.« Tudi v nasprotnem taboru so optimistični, kjer so, ne le napovedali finale, temveč ponovitev naslova pokalnega prvaka. »Dali bomo vse od sebe in prepričani smo, da se bomo uvrstili v finale in zmagali,« pravi mlajši od bratov Elsner, ki igra za Interblock.

Pokalno tekmovanje je nepredvidljivo in kakršnokoli taktiziranje okoli končnega razpleta tekme brezpredmetno. Sedemkratni državni prvaki še pomnijo, kako so bili Ljubljančani v lanskoletnem finalu, ki je bil odigran 13. maja, močnejši nasprotnik, kjer so se jim, ob porazu zaprla tudi vrata v evropskih pokalih. Kot vse kaže se nam obeta sila zanimiv dvoboj, kjer se bodo vijolični zagotovo hoteli maščevati za lanskoletni poraz, hkrati z njimi pa Ljubljančani dokazati, da lahko ubranijo naslov najboljših.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Taka

 

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA