05.01.2022 | Futsal U19
Po vodstvu Slovenije zmaga Francije

Mladinska futsal reprezentanca je s tekmo proti Franciji začela turnir v Poreču. Francozi so bili na koncu boljši s 4:1. Slovenija je v četrtek prosta, v petek pa jo čaka tekma proti Belgiji. Selektor Andrej Dobovičnik je sestavil zasedbo, ki jo želi videti na delu na kar štirih tekmah, ki jih prinaša turnir v Poreču, kjer bo dovolj minut in izkušenj za slovenski podmladek, pred katerim je zagotovo lepa prihodnost.

Parirali Francozom

Slovenija je prvo tekmo na turnirju začela s postavo Rok Šnofl, Vid Kos, Aljaž Goznik, Žan Janež, na golu pa Nik Ambrožič. Naši igralci bili precej agresivni, precej blizu tekmecu, ki si je prvo resno priložnost ustvaril v 3. minuti, ko je stresel vratnico. V ta isti minuti je sledil protinapad, ki ga je režiral Šnofl, a se je žal zalomilo pri podaji na drugo vratnico. V 6. minuti je z desne pomeril Jure Suban, Francozi pa so toliko ovirali Aleksandra Stanića, da ni prišel do strela. V 7. minuti je od daleč pomeril kapetan Janež, francoski golman je s parado odbil žogo v kot. V 14. minuti je Rok Šnofl ukradel Francozom žogo pred njihovim golom, mrežo pa je rešil francoski golman, ki je obranil strel Šnofla.

Nagrada v 15. minuti

V 15. minuti je prišla nagrada za slovenski trud in znanje. Francoski golman se je vključil v igro, Slovenija se je branila, prestregla žogo, Vid Kos pa je s strelom prek celega terena poskrbel za vodstvo 1:0.

Padec in napake v nadaljevanju

Francozi so ob polčasu poravnali, v nadaljevanju pa zabili še tri gole.

»To je bila dobra, prava tekma, ki jih manjka našim fantom. Vesel sem, ker smo na tem turnirju. Francozi so res dobra ekipa, zasluženo so zmagali. Mi si nimamo kaj očitati. V prvem polčasu smo imeli nekaj več moči, zato je tudi dobro izgledalo, v nadaljevanju smo padli, naredili smo napake,« se je selektor Dobovičnik ozrl na prvo tekmo na turnirju v Poreču. »Po vsem videnem bodo Francozi s tako igro tudi prvi favorit kvalifikacijskega turnirja, kjer se bomo merili v kvalifikacijah za EP 2022. Francozi imamo veliko večjo bazo, igralci so skrbno izbrani, predvsem pa so fizično dominantni,« se je Dobovičnik ozrl na tekmeca, s katerim bo Slovenija marca letos v Srbiji lovila svoj krstni nastop na EP v tej starostni kategoriji.

»Mi delamo dalje, pred nami so tri tekme. Na prvi sem koristil veliko igralcev. Proti Belgiji bomo nekaj zadev popravili in skušali zmagati,« je sklenil selektor.


Tekme Slovenije v Poreču:

5.1.
Slovenija – Francija 1:4
(1:1)

7.1.
Slovenija – Belgija (18.00)

8.1.
Slovenija – San Marino (15.30)

9.1.
Slovenija – Latvija (12.30)

Slovenija U19:
Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Vid Kos (FC Litija), Nik Ambrožič (ŠD Extrem), Andraž Žlindra (ŠD Extrem), Žan Janež (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Rok Šnofl (KMN Meteorplast), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast), Gašper Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Menard (ŠD Mlinše).

Kvalifikacije in EP

Pred mladinci je pomembno leto 2022. Žreb kvalifikacij je Slovenijo uvrstil v skupino 3, njeni tekmeci pa bodo Madžarska, Francija in Srbija, ki bo tudi gostila kvalifikacijski turnir. V kvalifikacijah za EP U19 sodeluje 33 držav, Španija, aktualni prvak, pa je tja uvrščena neposredno, tekmovanje pa bo tudi prihodnjo jesen gostila med 3. in 10. septembrom 2022.

Kvalifikacije bodo na sporedu v 2. polovici marca 2022.

Tekst: D.P.
Foto: FutsalWeek

SORODNE NOVICE

 • 09.01.2022 | Futsal U19
  Mladinci tretji na turnirju v Poreču
  »Turnir smo končali rezultatsko neuspešno. Smo pa videli marsikaj. Še vedno se učimo igrati. Naloga našega strokovnega štaba, tu sta še Matej in Tadej, je, da te fante naučimo igrati z žogo, ne pa da mečejo žogo prek celega terena, kot so to delale tri reprezentance na tekmah proti nam. Te fante, ki jih imamo, želimo naučiti igrati z žogo, v sistemu. Da se nekaj naučijo za naslednje reprezentančne selekcije,« je po turnirju povedal selektor Dobovičnik.
 • 08.01.2022 | Futsal U19
  Po remiju s člani San Marina misli pri Latviji
  Mladinska futsal reprezentanca je na tretji tekmi turnirja v Poreču vknjižila prvi remi. Po navdihujoči zmagi proti Belgiji (5:1), porazu proti Franciji (1:4) je prišel danes še remi proti članski reprezentanci San Marina. Tekma se je končala z rezultatom 2:2. Jutri se bo Slovenija pomerila še z Latvijo, tekma se začne ob 12. uri.
 • 07.01.2022 | Futsal U19
  Visoka zmaga proti Belgiji
  Slovenska mladinska futsal reprezentanca je na močnem turnirju v Poreču prišla do prve zmage. Po porazu proti Franciji so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika s 5:1 premagali Belgijo. Jutri se bodo pomerili z Latvijo, v nedeljo sledi obračun proti San Marinu. Tokratni turnir naši mladinski izbrani vrsti služi kot priprava na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 03.01.2022 | Futsal U19
  Uvodoma proti Franciji
  Mladinska futsal reprezentanca je prva, ki začenja z akcijo in zborom v letu 2022. Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik, jutri, v torek, 4.1., odhaja v Poreč, kjer jo med 5.1. in 9.1. čakajo štiri tekme. Vse skupaj pa je predpriprava za marčne kvalifikacije, ko bodi naši mladinci lovili vozovnico za nastop na evropskem prvenstvu.
 • 28.12.2021 | Futsal U19
  Na turnir v Poreč
  Pred slovensko futsal reprezentanco do 19 let je pomembno leto 2022. Tekmovalno ga bo zasedba selektorja Andreja Dobovičnika začela z močnim mednarodnim turnirjem v Poreču, kjer jo med 5.1. in 9.1. čakajo štiri tekme. Vse skupaj pa je predpriprava za marčne kvalifikacije, ko bodi naši mladinci lovili vozovnico za nastop na evropskem prvenstvu.
 • 21.12.2021 | Futsal U19
  Priprave končane, po novem letu v Poreč
  Pred mladinci je pomembno leto 2022. Žreb kvalifikacij je Slovenijo uvrstil v skupino 3, njeni tekmeci pa bodo Madžarska, Francija in Srbija, ki bo tudi gostila kvalifikacijski turnir. V kvalifikacijah za EP U19 sodeluje 33 držav, Španija, aktualni prvak, pa je tja uvrščena neposredno, tekmovanje pa bo tudi prihodnjo jesen gostila med 3. in 10. septembrom 2022.
 • 17.12.2021 | Futsal U19
  Na priprave tudi mladinci
  Danes z delom začenja tudi reprezentanca do 19 let. Selektor Andrej Dobovičnik bo svoje varovance zbral na pripravah v Mariboru. Ekipa se pripravlja na skorajšnji odhod na močan pripravljalni turnir v Poreč (od 4.1. naprej), končni cilj pa je optimalna priprava na kvalifikacije za EP 2022.
 • 09.12.2021 | Futsal U19
  Mladinci v Maribor, v letu 2022 po vozovnico za EP
  Prihodnji teden se bo zbrala tudi reprezentanca do 19 let, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik, ki je razkril imena igralcev, na katere računa v času priprav v Mariboru. Ekipa se bo zbrala v petek, 17.12., takoj po novem letu pa jih čaka zahteven test, turnir v Poreču. Vse skupaj pa v funkciji optimalne priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2022.
 • 06.11.2021 | Futsal U19
  Po remiju poraz z Italijo
  Slovenska mladinska futsal reprezentanca je odigrala še drugo tekmo v dveh dneh z italijanskimi vrstniki in zabeležila poraz (0:6). Polčas so dobili domačini, vodili so 1:0, potem pa dosegli še pet golov.

DELI NA