01.09.2017 | U21
Po preobratu do zmage in treh točk

Mlada reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo v Italiji in San Marinu odprla z zmago. Luksemburg se je izkazal za trdoživega tekmeca, saj so gostje dobili prvi polčas, a je v nadaljevanju sledil preobrat. Dvakrat je v polno meril kapetan Alen Ožbolt, za vodstvo pa je poskrbel Jan Mlakar.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo U21:

SLOVENIJA U21 - LUKSEMBURG 3:1 (0:1)

Stadion: Mestni stadion Ajdovščina
Sodniki: D. Jakimovski, N. Korakolev, K. Lika (vsi MAK).
Strelci: Ožbolt (51., 91./11m), Mlakar (59.); Pinto (41.)
Rumeni kartoni: Žužek; Muratovic, Martins, Bohnert, Marques.
Rdeči karton: Sacras (33.).

Slovenija U21: Sorčan, Rom, Badžim, J. Pišek, Gliha, Vrbanec (od 35. Brecl), Žužek, Bijol (od 46. Humar), Kramarič, Tučić (od 55. Mlakar), Ožbolt. Selektor: Primož Gliha.
Luksemburg U21: Roulez, Ewert (od 80. Prudhomme), Sacras, Simon, Martins, Bohnert, Muratovic, Pinto (od 68. Heinz), Marques, Tinelli, Mersch (od 35. Dias). Selektor: Claude Campos.

Slovenci so zapretili že v uvodni minuti, ko je po podaji Kramariča streljal Ožbolt. Kapetan je z leve strani kazenskega prostora meril v daljši kot, vendar streljal mimo leve vratnice. Minuto zatem so prvič zapretili tudi Luksemburžani, a Sorčan ni imel težav s poizkusom Tinellija. V razgibanem uvodu je naslednji poskusil Tučić, ki pa je po predložku Glihe zgrešil gostujoča vrata. V šesti minuti se je moral izkazati Sorčan, saj je Tinelli nevarno sprožil z 20 metrov, a je dobro posredoval čuvaj slovenske mreže, ki je bil na mestu tudi nekaj sekund zatem, po strelu Pinta. Po še novem, a nenatančnem udarcu Tinellija se je v 16. minuti za strel z roba kazenskega prostora odločil Gliha, a je luksemburški vratar Roulez žogo preusmeril mimo bližnje vratnice.

Po nekoliko mirnejših minutah so sledile novi priložnosti, ki pa praviloma niso bile nevarnejše za gol. Luksemburžani so se tudi v napadu uspešno kosali do 33. minute igre, ko je bil po prekršku nad Vrbancem izključen Sacras. Gostje so nadaljevali z deseterico, vezista Aluminija pa je zamenjal Brecl. Že minuto zatem so bili Slovenci blizu vodstva. Ožbolt je pred golom našel Tučića, a je napadalec Rudarja, po strelu z glavo, oplazil vrh prečnika. Kmalu zatem se je v priložnosti znašel tudi kapetan, a je pri strelu Ožbolta odlično posredoval vratar Roulez. Četa selektorja Glihe je bila za neizkoriščene priložnosti kaznovana v 41. minuti, ko je po asistenci Muratovića v polno meril Pinto. Sledila je nova nevarnost pred gostujočim golom, a je dvoboj Ožbolta in Rouleza vnovič dobil čuvaj luksemburške mreže.

Pred pričetkom drugega polčasa je Bijola zamenjal Humar, prvi pa so zapretili gostje. Muratović je z razdalje 20 metrov natančno meril v spodnji levi kot, a se je z odličnim posredovanjem proslavil Sorčan in preprečil podvojitev luksemburške prednosti. Kar ni uspelo gostom, je gostiteljem. Gliha je poslal natančen predložek pred gol Luksemburga, kjer je najvišje skočil Ožbolt in z glavo zadel za izenačenje. V 59. minuti pa je Slovenija prišla do preobrata. V akciji rezervistov je na bližnjo vratnico podal Brecl, Mlakar je žogo preusmeril z glavo, na nepravem mestu pa se je znašel luksemburški branilec Marques in tudi Roulez je bil brez moči.

Tri minute po drugem golu se je v imenitni priložnosti znašel tudi Kramarič, vendar Belokranjec iz dveh poizkusov ni uspel premagati vratarja gostov. Belokranjec je poskušal tudi v 73. minuti, ko pa je s precejšnje razdalje meril mimo vrat. V naslednjem napadu je bil vnovič nevaren tudi Tinelli, najaktivnejši nogometaš v gostujoči zasedbi. V 74. minuti je zapretil s strelom z leve strani igrišča, udarec v daljši vratarjev kot pa ni našel želenega cilja. V 85. minuti, po krajši prekinitvi zaradi poškodbe Kramariča, sta novo akcijo zaključila Brecl in Mlakar, a slednji po podaji celjskega bočnega branilca ni bil tako natančen, saj je bil gostujoči vratar vnovič na pravem mestu. V zadnji minuti rednega dela srečanja je prav Mlakar izsilil najstrožjo kazen, ki jo je v gol pretvoril Alen Ožbolt, Mlakar pa je imel v sodniškem dodatku novo priložnost, a Roulez ni dopustil četrtega zadetka.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA