Po pokalu Domžalčanom še superpokal

Nogometaši Domžal so v tekmi superpokala na mariborskem stadionu v Ljudskem vrtu premagali Maribor z 2:1 (1:0).

Na tradicionalnem uvodu v novo sezono slovenskega klubskega nogometa sta se za prvo lovoriko v tekmovalni sezoni 2011/12 pomerila državni prvak Maribor in pokalni zmagovalec Domžale. Maribor, ki je po letu 2009 lovil drugo superpokalno lovoriko, na domačem igrišču ni izkoristil dane prednosti. Na drugi strani so Domžalčani prav tako naskakovali drugo lovoriko te vrste v zgodovini kluba, zmagali so leta 2007, ko so zmagali v prvem superpokalu na slovenskih tleh, in bili zasluženo uspešni. Lani so se lovorike veselili nogometaši Luke Kopra, ki so premagali Maribor po strelih z enajstmetrovk.

Od uspavanke v prvem polčasu, igra se je pretežno odvijala na sredini igrišča, so imeli več Domžalčani, ki so v šesti minuti tudi prvi zapretili mariborskemu vratarju Marku Pridigarju. Po piskanem prekršku je njegove roke ogrel Slobodan Vuk. Mariborčani niso dolgo čakali, le nekaj sekund kasneje je bil Robert Berič po dolgem predložku nekoliko prepočasen. Že v deveti minuti pa so domači dobili prvi zadetek. V gneči pred mariborskimi vrati je Pridigar napravil napako, ob nepravem trenutku stekel iz vrat, odbito žogo pa je lepo na nogo prejel Juninho in Domžalčane popeljal do vodstva.

Znova je sledila igra na sredini z le malo priložnostmi, žoge večinoma niso dosegale cilja. V 19. minuti je Dejan Mezga meril v desni kot domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, a je bil premalo natančen. Šest minut kasneje je sledila podobna akcija na drugi strani, ko je bil za Domžalčane premalo natančen Juninho. V 30. minuti je Agim Ibraimi lepo preigral tri domžalske branilce, a tudi on nato streljal premalo natančno. V 36. minuti sta na obeh straneh direktna prosta strela letela mimo vrat, v 37. minuti pa je Florent Azimi po samostojnem prodoru streljal le v mariborskega vratarja.

Drugi polčas so podjetneje začeli gostitelji, pri katerih je v igro stopil tudi kapetan Marcos Tavares. Slednji je v 48. minuti lepo podal Željku Filipoviču, a je Vidmar žogo odbil čez gol. Le tri minute kasneje pa je sledil nov zadetek Domžalčanov. Dolg predložek z leve strani igrišča je Ivan Knezovič lepo podaljšal v gol. V 56. minuti je domžalsko obrambo zaposlil Tavares, a predložek v sredino kazenskega prostora je ostal brez epiloga. Tudi minuto kasneje strel Mitje Vilerja ni zatresel domžalske mreže.

V 59. minuti so se domači navijači le razveselili znižanja zaostanka. S približno 30 metrov je bil neustavljiv strel Agima Ibraimija, ki je mariborski ekipi vrnil upanje pred nadaljevanjem. Mariborčani so nato pritisnili na plin. Sledilo je nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostajale brez zaključka. Tudi dva poskusa Domžalčanov v 78. minuti nista bila uspešna. V zadnjih desetih minutah je bilo izenačenje vseskozi v zraku. Najprej je bil premalo natančen Tavares, nato je z glavo v okvir vrat meril Robert Berič. Tudi v 86. minuti je bil strel Jovana Vidovića premalo natančen in zmaga je odšla v Domžale, saj je sodniški podaljšek znova minil na sredini igrišča.

Maribor : Domžale 1:2 (0:1)

Ljudski vrt, gledalcev 2250, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Žunič (Kranj).

Strelci: 0:1 Juninho (9.), 0:2 Knezovič (51.), 1:2 Ibraimi (59.).

Maribor: Pridigar, Vidovič, Filipovič (od 70. Cvijanović), Milec, Mezga, Ibraimi, Volaš (od 46. Tavares), Rajčevič, Viler, Berič (od 81. Velikonja), Mertelj.

Domžale: Vidmar, Elsner, Knezovič, Zec, Apatič, Teinovič, Gerič (od 46. Grbić), Horvat, Juninho, Vuk (od 71. Smukavec), Aziri (od 58. Zadnikar).

Rumeni kartoni: Apatič, Smukavec, Vidović.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com in Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA