Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018

Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.

Vsaj ponoviti 4. mesto

Izbranci selektorja Simona Rosiča so kljub nekaterim težavam pri sestavi ekipe odpotovali na Slovaško v dobri formi. Želijo ponoviti lanski uspeh (4. mesto) iz Bukarešte. “Letošnje evropsko prvenstvo že nestrpno pričakujemo. Poizkusili bomo ponoviti vsaj lanski uspeh, morebiti stopiti kakšno stopničko višje, vendar bomo šli korak po korak. Ekipa je pripravljena in ima karakter, ki ga je že velikokrat pokazala v težkih trenutkih,“ je povedal izkušeni igralec Zoran Prodanović.

Na lanskem DiaEuru v Bukarešti so se naslova evropskih prvakov veselili naši južni sosedje Hrvati, drugo mesto so zasedli Madžari (naš nasprotnik v lanskem polfinalu), tretjega mesta pa so se po dramatični končnici proti naši izbrani vrsti veselili Rusi.

Slovaška podpora

Tudi letos je bilo veliko težav pri organizaciji, tako finančnih kot organizacijskih, vendar so Slovaki opravili dobro delo ter se potrudili, da so uspeli vse organizirati. Zahvalil bi se vsem našim sponzorjem, ki so nam sploh omogočili nastop na tako velikem tekmovanju za osebe, ki so na nekak način “hendikepirane”, kajti vsi ti igralci imajo diabetes in se zdravijo z inzulinom. Kot vsako leto dosedaj je glavnina priprav potekala v Rogaški Slatini, kjer so fantje opravili številne treninge pod taktirko Simona Rosiča,“ je pred potjo na tuje povedal vodja izbrane vrste Dominik Soban. Za zdravstveno stanje igralcev bo skrbela medicinska sestra Mima Zadnek, ki si želi čim manj hipoglikemij ter da se igralci vrnejo domov brez poškodb.

Prvič Britanci

Na letošnjem EP sodeluje 17 reprezentanc, prvič tudi Velika Britanija. Prvi favoriti za naslov so Hrvati. „Ne pozabimo pa tudi na nas! Res da smo mala država, vendar imamo veliko srce, karakter ter dihamo skupaj, k temu še dodajmo individualno kvaliteto, kar lahko pripelje do velikih rezultatov,“ povedo v naši vrsti.

Igralski kader: Teo Božič (v), Andrej Rebernik, Zoran Prodanović, Mladen Pečanac, Klemen Banovec, Klemen Hribernik, Igor Legčević (k), Alan Halilović, Žiga Papež, Luka Pečnik, Jan Breznik, Nik Popovič.

Dia Euro 2018, Slovaška, predtekmovalne skupine:

skupina A:
Madžarska, Poljska, Makedonija, Slovenija, BiH

skupina B:
Hrvaška, Uzbekistan, Ukrajina, Romunija

skupina C:
Slovaška, Belgija, Bolgarija, Kirgizija

skupina D:
Rusija, Italija, Velika Britanjja, Portugalska

Tekme Slovenije na 7. Dia Euro:

23.7.
Slovenija – Poljska (10.00)
Slovenija – Madžarska (14.00)

24.7.
Slovenija – Makedonija (10.00)
Slovenija – BiH (18.00)

Tekst: D.P., D.S.
Foto: D.S.

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA