Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018

Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.

Vsaj ponoviti 4. mesto

Izbranci selektorja Simona Rosiča so kljub nekaterim težavam pri sestavi ekipe odpotovali na Slovaško v dobri formi. Želijo ponoviti lanski uspeh (4. mesto) iz Bukarešte. “Letošnje evropsko prvenstvo že nestrpno pričakujemo. Poizkusili bomo ponoviti vsaj lanski uspeh, morebiti stopiti kakšno stopničko višje, vendar bomo šli korak po korak. Ekipa je pripravljena in ima karakter, ki ga je že velikokrat pokazala v težkih trenutkih,“ je povedal izkušeni igralec Zoran Prodanović.

Na lanskem DiaEuru v Bukarešti so se naslova evropskih prvakov veselili naši južni sosedje Hrvati, drugo mesto so zasedli Madžari (naš nasprotnik v lanskem polfinalu), tretjega mesta pa so se po dramatični končnici proti naši izbrani vrsti veselili Rusi.

Slovaška podpora

Tudi letos je bilo veliko težav pri organizaciji, tako finančnih kot organizacijskih, vendar so Slovaki opravili dobro delo ter se potrudili, da so uspeli vse organizirati. Zahvalil bi se vsem našim sponzorjem, ki so nam sploh omogočili nastop na tako velikem tekmovanju za osebe, ki so na nekak način “hendikepirane”, kajti vsi ti igralci imajo diabetes in se zdravijo z inzulinom. Kot vsako leto dosedaj je glavnina priprav potekala v Rogaški Slatini, kjer so fantje opravili številne treninge pod taktirko Simona Rosiča,“ je pred potjo na tuje povedal vodja izbrane vrste Dominik Soban. Za zdravstveno stanje igralcev bo skrbela medicinska sestra Mima Zadnek, ki si želi čim manj hipoglikemij ter da se igralci vrnejo domov brez poškodb.

Prvič Britanci

Na letošnjem EP sodeluje 17 reprezentanc, prvič tudi Velika Britanija. Prvi favoriti za naslov so Hrvati. „Ne pozabimo pa tudi na nas! Res da smo mala država, vendar imamo veliko srce, karakter ter dihamo skupaj, k temu še dodajmo individualno kvaliteto, kar lahko pripelje do velikih rezultatov,“ povedo v naši vrsti.

Igralski kader: Teo Božič (v), Andrej Rebernik, Zoran Prodanović, Mladen Pečanac, Klemen Banovec, Klemen Hribernik, Igor Legčević (k), Alan Halilović, Žiga Papež, Luka Pečnik, Jan Breznik, Nik Popovič.

Dia Euro 2018, Slovaška, predtekmovalne skupine:

skupina A:
Madžarska, Poljska, Makedonija, Slovenija, BiH

skupina B:
Hrvaška, Uzbekistan, Ukrajina, Romunija

skupina C:
Slovaška, Belgija, Bolgarija, Kirgizija

skupina D:
Rusija, Italija, Velika Britanjja, Portugalska

Tekme Slovenije na 7. Dia Euro:

23.7.
Slovenija – Poljska (10.00)
Slovenija – Madžarska (14.00)

24.7.
Slovenija – Makedonija (10.00)
Slovenija – BiH (18.00)

Tekst: D.P., D.S.
Foto: D.S.

SORODNE NOVICE

 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.
 • 09.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci iz nogometnih vrtcev obiskali trening mlade reprezentance
  Okrog 150 otrok iz projekta nogometnih vrtcev je pretekli teden obiskalo trening mlade reprezentance Slovenije.
 • 01.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Matevž Parte najboljši igralec turnirja!
  Z velikim finalom na glavnem mestnem trgu v Madridu se je zaključila letošnja izvedba projekta Nogomet za prijateljstvo.
 • 31.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Spoznavni dnevi na turnirju Nogomet za prijateljstvo
  Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.
 • 28.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Udeleženci prispeli v Madrid
  Mladi udeleženci iz 211 držav in regij so prispeli v Madrid, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2019.
 • 27.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  V NNC Brdo festivalni dan U12 in U13
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je preteklo nedeljo potekal tradicionalni festivalni dan nogometna U12 in U13, kjer so se predstavile MNZ ekipe igralcev letnika 2006 in 2007.
 • 22.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo
  Ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu.
 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.

DELI NA