14.05.2019 | 2. SNL
Po nove točke že v sredo

Sreda bo bogata z nogometom, saj bodo poleg prvoligašev na delu tudi klubi 2. SNL. Drugoligaši bodo med tednom odigrali srečanja 28. kroga. Tabor bo po novem spodrsljaju gostil Nafto, vodili Bravo pričakuje Beltince, tretje Radomlje odhajajo v Bilje.

Sreda, ob 17.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - NAFTA 1903
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Antonio Azinović in Klemen Nemanič (Tabor) ter Leon Leuštek (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub

Najzanimivejši dvoboj kroga bo odigran v Sežani. Kraševci so si z remijem spet zagrenili življenje, saj za vodilnim Bravom tri tekme pred koncem prvenstva zaostajajo za tri točke, za nameček pa so se četi Andreja Razdrha povsem približali še Radomljani. Tabor je v nadaljevanju sezone še neporažen, a si je rdeče-črna zasedba privoščila že nekaj spodrsljajev. Sežanci so v zadnjih petih krogih trikrat remizirali, v sredo pa za primorskega drugoligaša šteje zgolj zmaga. Na Stadionu Rajka Štolfe bo gostovala Nafta, ki na Krasu nima rezultatskega imperativa, a lahko močno vpliva na boj za vrh lestvice. Prekmurci se želijo oddolžiti za jesenski poraz na domačih tleh, vendar velja izpostaviti dejstvo, da Tabor na svoji zelenici še ni klonil. Bodo Kraševci uspešni tudi brez dveh obrambnih adutov, Antonia Azinovića in Klemna Nemanića?

 

Sreda, ob 17.00: AŠK BRAVO - BELTINCI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Borut Lukač (Beltinci)

V Sežano bodo pogledovali tudi v Ljubljani. Tako kot Tabor, pa se bo tudi Bravo udaril s prekmurskim nasprotnikom. V prestolnici gostujejo nogometaši Beltincev, ki so se s skalpom Ankarana Hrvatinov močno približali izpolnitvi osnovnega cilja, to je obstanku v drugem razredu slovenskega nogometa. Beltinčani morajo za teoretično potrditev obstanka še malce potrpeti, v Ljubljani pa bodo zaigrali v vlogi izzivalca. Bravo je nesporni favorit za novo zmago, kar dokazuje tudi poleg na rezultate v drugem delu sezone. Ljubljanski klub je po zimskem premoru točke oddal zgolj v Radomljah, sicer pa je četa Dejana Grabića vknjižila kar devet zmag. Slavja Brava resda niso spektakularna, Ljubljančani ne zmagujejo z visoko razliko, a je v lovu na naslov prvaka 2. SNL najpomembneje, da rumeno-modri nabirajo točke. Nove tri so po golu Marka Dabra vknjižili v Goriških Brdih, bodo uspešni tudi v sredo?

 

Sreda, ob 17.00: VITANEST BILJE - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: /

Na pomoč Lendavčanov bodo upali tudi Radomljani, ki so se po nekaj skromnejših rezultatih Tabora vrnili v igro za vsaj drugo mesto. Sežance in Radomljane tri tekme do konca sezone ločita zgolj dve točki, nov spodrsljaj Tabora pa bi lahko povsem zapletel boj za drugo mesto. »Mlinarji« bodo v sredo gostovali nedaleč od Sežane, v Biljah. Primorci se krčevito borijo za obstanek v 2. SNL, trenutno imajo štiri točke naskoka pred predzadnjo Ilirijo, zato si črno-beli ne morejo privoščiti mirnega spanca. Četa Sandija Valentinčiča je ravno v prejšnjem krogu zapravila priložnost, da bi si pripravila ugodno izhodišče za zadnje tri kroge, saj so Biljenci v Šiški iztržili zgolj točko. Primorci v sredo gostijo tekmeca, ki je po slovesu Muamerja Vugdalića nezgrešljiv. Radomlje so dobile pet zaporednih tekem, jeseni pa so Biljam odčitale nogometno lekcijo, saj se je novinec v 2. SNL domov vrnil s pol ducata zadetkov v svoji mreži.

 

Sreda, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Nič manj zanimivo ni niti v boju za obstanek. Na dnu lestvice najslabše kaže Brežičanom, ki bodo skušali v zadnjih treh tekmah sezone nadoknaditi štiri točke zaostanka za 14. Ankarančani. Povsem mirni ne morejo biti niti v Dekanih, saj Jadran predzadnji Iliriji beži za vsega štiri točke. Primorski pogled na lestvico bi lahko bil precej lepši, a so varovanci Nedžada Okčića v prejšnjem krogu zapravili nemogoče. Primorci so v spopadu s Fužinarjem vodili že s 4:1, nato pa v odprtem dvoboju, potem ko se je z nekaj obrambami izkazal tudi izkušeni Sašo Bole, klonila s 4:5. Lahko Dekančane poraz stane tudi drugoligaškega statusa? »Pesjani« imajo usodo v svojih rokah, korak do nove sezone v 2. SNL pa lahko storijo že v Brežicah, ko bodo krvavo potrebne točke lovili tudi Posavci. Jeseni so se veselili Primorci, kdo se bo v sredo?

 

Sobota, ob 14.00: ANKARAN HRVATINI - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: /

Bodo Ankarančani kljub seriji porazov rešili drugoligaški status? Nekdanji prvoligaš se je praznih rok vrnil tudi iz Beltincev in tako podaljšal drugoligaški post na gostovanjih. »Galebi« so spomladi osvojili zgolj pet točk, na zadnjih osmih tekmah zgolj eno, a na srečo Ankarančanov grešijo tudi v Brežicah in Ljubljani. Nogometaši Brežic in Ilirije za zdaj še ostajajo za hrbtom čete Vlada Badžima, vendar 14. in 15. ekipo prvenstva zdaj delita le še dve točki. Primorci tudi v 28. krogu prvenstva ne čaka enostaven izziv. V Koper prihaja ptujska Drava, ki pod vodstvom začasnega stratega Andreja Kvasa, sicer nekdanjega napadalca Maribora, kaže precej boljšo podobo. »Kurenti« so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, na kolena so spravili Brice in Beltinčane, nazadnje pa so življenje zagrenili ekipi Tabora. Bodo Ptujčani usodni tudi za Ankarančane?

 

Sreda, ob 17.00: ROGAŠKA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /

Enega od zadnjih vlakov za obstanek med drugoligaši bodo v sredo lovili tudi nogometaši Ilirije. Ljubljančani, ki so nazadnje na domači zelenici remizirali z Biljenci, lovijo rešilno 14. mesto, ki jim tri tekme pred koncem sezone beži za dve točki. Zeleno-beli imajo v Rogaški Slatini priložnost, da se prvič po nekaj tednih znebijo cone izpada, potem ko so bili priklenjeni tudi povsem na zadnje mesto. Strahu pred izpadom v tretji rang slovenskega nogometa se še niso znebili niti Slatinčani, ki pa so v primerjavi z Ilirijo vseeno v precej ugodnejšem položaju. Črno-beli z 28 točkami zasedajo deseto mesto, prav na sredini tekmi pa sami odločajo o svoji usodi. Z zmago bi bila potrjena nova sezona v 2. SNL, morebiten poraz bi Rogaško pahnil v izjemno nevarne vode. Statistika medsebojnih dvobojev je na strani Ljubljančanov, ki so v lanski sezoni dobili obe tekmi, jeseni pa ni bilo zmagovalca.

 

Sreda, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - BRDA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Povsem mirni niso niti Brici, pa čeprav so v nadaljevanju prvenstva izgubili zgolj dvakrat, v nedeljo po hitro prejetem zadetku z Bravom. »Vinarji« s 27 točkami držijo 11. mesto, predzadnji Ilirijo bežijo za štiri točke, zato tudi briška usoda še ni povsem jasna. Rdeče-črni za mirnejši zaključek sezone potrebujejo še kakšno točko, še posebej v primeru ljubljanskega slavja v Rogaški Slatini. Četo primorskega stratega Alena Šćulca v sredo čaka eno najbolj neugodnih gostovanj v 2. SNL, saj se bo briška zasedba odpravila na dolgo pot na Koroško. Ravenčani so na svoji zelenici izgubili vsega trikrat, v končnico letošnje sezone pa vstopajo povsem mirno, saj so si že pred časom zagotovili obstanek v drugoligaški konkurenci. Korošci lovijo šesto Dravo in peto Nafto, zato jim že zaradi prestiža ne bo manjkalo motiva. Lahko po srhljivki v Dekanih, ko so se iz zaostanka s 4:1 vrnili in slavili s 4:5, vknjižijo novo zmago?

 

Sreda, ob 17.00: ROLTEK DOB - KRKA
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved igranja: Klemen Kunstelj (Dob)

Dobljani bodo v predzadnji domači tekmi sezone gostili novomeško Krko. Gre praktično za edini spopad 28. kroga, ki ne odloča praktično o ničemer. Tako Dobljani kot Novomeščani so trdno v zgornji polovici ligaške razpredelnice, brez večjih možnosti za zdrs ali napredovanje, v zadnjih treh krogih pa bodo igrali v glavnem za prestiž. Modri in zeleni sicer lahko vplivajo na bitko za prvoligaške vstopnice, saj se bo ekipa Nenada Toševskega v zadnjem krogu udarila z Radomljami, Krka pa bo gostovala v Sežani. Sredina tekmeca sta v 2. SNL odigrala že devet medsebojnih tekmah, z zmago več pa so za odtenek uspešnejši »roletarji«, ki so dobili štiri dvoboje. Dob in Krka sta se sicer dvakrat razšla z delitvijo točk, obakrat v Novem mestu, nazadnje jeseni, ko gledalci niso dočakali zadetkov. Bodo nogometaši bolj razpoloženi v 28. krogu?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA