Po najboljših močeh parirale evropskim prvakinjam

Slovenija in Španija sta v Kidričevem odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem. Uvodoma so bile aktualne evropske prvakinje boljše s končnim rezultatom 0:11. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Celju, tekma se začne ob 18.30.

Pripravljalni tekmi:

Kidričevo, 5.11.
Slovenija – Španija 0:11 (0:5)
0:1 Sotelo (2.), 0:2 Sotelo (3.), 0:3 Sotelo (4.), 0:4 Gonzales (7.),  0:5 Gonzales (13.), 0:6 De Paz (21.), 0:7 De Los Riscos (23.), 0:8 Sotelo (23.), 0:9 Cantero (25.), 0:10 Sotelo (25.), 0:11 De Paz (31.)

Celje, 6.11.
Slovenija – Španija (18.30)

Videoposnetek tekme:

Od 1. do 40.

Španke so pred 200 gledalci v Kidričevem potrdile, zakaj so evropske prvakinje. Od prve do zadnje minute, od prve do zadnje igralke, ki je vstopila na teren so igrale, kot da gre za tekmo, ki šteje za točke. Predvsem pa so gostje demonstirale prvine modernega futsala, ki povezuje fizično pripravljenost s tehnično-taktično podkovanostjo.

Valentina Tuš in Sergeja Kos

Za nameček so gostje spretno izkoristile napake Slovenije, kjer je bila prvo ime kar vratarka Valentina Tuš, ki je obranila številne nevarne strele.

Tako uvod v prvi in drug polčas sta minila v prevladi gostij, ki so v prvih sedmih minutah prvega in drugega dela dosegle kar devet od 11 golov.

Slovenija si je ustvarila dve zreli priložnosti – v prvem polčasu je od daleč poizkusila kapetanka Sergeja Kos, ki je bila v 36. minuti najbližje častnemu zadetku. Po prejeti žogi je z leve strani pomerila z obrata, slovensko veselje je preprečila žoga, ki je končala v okviru vrat.

Izjave po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Pred tekmo smo se zavedali, da se pridemo učiti. Da smo izgubili, ni nobeno presenečenje. Španke so pokazale, zakaj so evropske prvakinje in ena najboljših ekip na svetu. To so naše drage učne ure, ki so velika naložba za prihodnost. Nekaj bomo skušali popraviti še na sredini tekmi.“

Sergeja Kos, kapetanka Slovenije:
„Vedeli smo, da nas čaka težka in zahtevna tekma z evropskimi prvakinjami. To je za vse nas tudi lepa življenjska izkušnja. Soigralkam nimam kaj očititati, vse so dale vse od sebe, jutri pa bo še malce boljše.“

Valentina Tuš, vratarka:
„Prisotno je razočaranje, v moji igri je bilo kar nekaj napak, ki jih želimo popraviti. Svoje pa je k vsemu dodala tudi trema.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za Euro 2021
  Na sedežu evropske nogometne zveze Uefa je vse nared za današnji žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu leta 2021. Uefa je obelodanila, da bo v kvalifikacijah sodelovalo 24 držav.
 • 20.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Za članicami prva akcija v letu 2020
  Minuli vikend so z delom nadaljevale futsal reprezentantke, ki so se zbrale na Štajerskem in pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja opravili štiri treninge. To je bila prva akcija v letu 2020, ki prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 11.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Prihodnji teden nov zbor ženske futsal reprezentance
  Leto obeležuje nov kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na EP 2021. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa prihodnji vikend na pripravah na Štajerskem.
 • 08.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V drugo pokazale bistveno več
  Za razliko od sobote so tokrat varovanke selektorja Dejana Krambergerja pokazale precej več, predvsem pa so popravile pristop in zbranost v igri. Svoje delo je dobro opravila tudi vratarka Valentina Tuš.
 • 22.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca na Poljsko
  Pred žensko futsal reprezentanco Slovenije sta dve novi preizkušnji. Tokrat se odpravljalo na gostovanje na Poljsko, kjer se bodo v Toruńu (7.12.) in v Unisławu (8.12.) pomerile z domačo reprezentanco. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 13.05.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice na priprave, konec maja v Srbijo
  V drugi polovici leta pa se obeta pravi spektakel: v Slovenijo prihaja Španke, aktualne evropske prvakinje, ki bodo z našo izbrano vrsto igrale 5. in 6. novembra. Decembra odhajajo članice na Poljsko, kjer bosta tekmi z domačinkami 7. in 8. decembra.
 • 12.03.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Slovenijo prihajajo evropske prvakinje
  Ženska futsal reprezentanca je opravila vikend priprave v Račah, kjer so varovanke selektorja Dejana Krambergerja opravile štiri kvalitetne treninge. Dekleta so vadila marljivo in zavzeto, selektor pa prek takih in podobnih priprav želi razširiti bazo igralk.
 • 05.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenke dobile tekmice v kvalifikacijah za Euro 2019
  Danes je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu opravila žreb (pred)kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja 2019. Slovenska reprezentanca bo pot na premierno prvenstvo Stare celine iskala na Hrvaškem!
 • 04.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Upa na še več igralk in ugoden žreb za Euro 2019
  Če je bil kdo izjemno ponosen po tekmah na Slovaškem, je bila to zagotovo kapetanka futsal reprezentance Tanja Vrabel. Po uspešni nogometni karieri se je odločila, da se preizkusi v sodniških vrstah. A je vmes sprejela izziv in se preizkusila v futsalu. Ni ji žal. Redno obisku dodatne treninge futsal reprezentance in pogleduje proti Nyonu, kjer bo jutri Slovenija dobila tekmice v boju za Euro 2019!

DELI NA