20.06.2018 | NZS
Po 22. seji IO

Izvršni odbor NZS je na 22. seji na Ptuju obravnaval kar 13 točk dnevnega reda in sprejel pomembne sklepe za prihodnost slovenskega nogometa.

Člani so se po potrditvi zapisnikov 20. in 21. seje IO NZS seznanili s finančnim poročilom o poslovanju NZS v prvi tretjini leta 2018 ter poročilom o licenciranju nogometnih klubov za tekmovalno leto 2018/19. Izvršni odbor je v nadaljevanju potrdil tudi sestave članskih (1. SNL, 2. SNL in 3. SNL) in mladinskih (1. SML/SKL, 2. SML/SKL in U15) lig v tekmovalnem letu 2018/19 ter sprejel spremembe in dopolnitve sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah, ki se nanašajo na kriterije popolnjevanja in kvalifikacij za 2. SML/SKL vzhod in zahod ter Ligi U15 vzhod in zahod. Ob tem so bile potrjene tudi spremembe in dopolnitve sklepov, ki določajo kritje stroškov odpovedanih oziroma prekinjenih in ponovljenih oziroma nadaljevanih tekem v ligah NZS.

Na seji sta bila potrjena tudi sklepa o trženju medijskih in sponzorskih pravic v 1. slovenski nogometni ligi in 2. slovenski nogometni ligi. Trženje in poimenovanje obeh tekmovanj je izključno v pristojnosti NZS. Uradna žoga 1. slovenske nogometne lige za sezono 2018/19 bo adidas, uradna žoga 2. slovenske nogometne lige za sezono 2018/19 pa Nike. Finančna sredstva, ki se bodo pridobila na podlagi centraliziranega trženja medijskih in sponzorskih pravic za 1. SNL v sezoni 2018/19, se bodo razdelila med klube upravičence po sistemu 50% - 50% na podlagi udeležbe in rezultatske uspešnosti v tekočem tekmovalnem letu.

IO NZS je potrdil tudi besedilo razpisa za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu v letu 2018, kjer bo skupna višina namenjenih sredstev znašala 500.000 €. V okviru socialnega dialoga so člani IO sprejeli sklep o obvezni implementaciji enotne pogodbe o igranju nogometa za profesionalne nogometaše v tekmovanjih pod okriljem NZS s 1. julijem 2018 in sklep o spremembi 9. člena spremembe Pravilnika o arbitraži, ki predvideva zmanjšanje števila stalnih arbitrov iz 13 na 9.

Tekst: MKo
Foto: Arhiv NZS / Kambič

SORODNE NOVICE

 • 24.10.2020 | NZS
  V ponedeljek volitve za predsednika NZS
  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.
 • 23.10.2020 | NZS
  Prekinjeni prvenstvi v 2. SNL in 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL. Obe tekmovanju sta tako do nadaljnjega prekinjeni. 
 • 21.10.2020 | NZS
  Nadaljevanje tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije
  Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.
 • 16.10.2020 | NZS
  Volitve 2020: Volilna komisija NZS objavila seznam kandidatur
  Volilna komisija NZS je na svoji 2. seji obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednike Nogometne zveze Slovenije. Za mesto predsednika NZS se poteguje en kandidat, medtem ko za štiri podpredsedniška mesta kandidira pet kandidatov.
 • 16.10.2020 | NZS
  Komisija za pritožbe Aluminiju vrnila dve točki
  NK Aluminij je vložil pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka s tekme Maribor : Aluminij, ki bi se morala odigrati 23. 8. 2020 izrečena kazen odvzema 2 (dveh) točk in denarna kazen v višini 1.500 EUR. NK Aluminij se je zoper sklep pritožil v delu, ki se nanaša na izrek kazni odvzema 2 (dveh) točk.
 • 29.09.2020 | NZS
  Svetovni dan srca: S srcem prepreči bolezni srca in ožilja
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca. Geslo letošnjega svetovnega dneva srca nas spodbuja, da skušamo preprečevati nastanek bolezni srca in ožilja oziroma, da se te pojavijo čim kasneje v življenju.
 • 25.09.2020 | NZS
  Uefa spremenila reprezentančni koledar, dovoljenih po pet menjav
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze je sprejel nekaj odločitev, ki bodo pomenile določene spremembe v tekmovalnem koledarju. Ker so letos reprezentance izgubile marčevski termin zaradi novega koronavirusa, bodo po novem prihodnje leto marca in septembra igrale po tri tekme in ne le po dveh. To mora sicer še potrditi Mednarodna nogometna zveza.
 • 17.09.2020 | NZS
  Volitve 2020
  Izvršni odbor NZS na podlagi 20. in 27. člena Statuta NZS ter 7. in 8. člena Pravilnika o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS razpisuje volitve za predsednika NZS in podpredsednike NZS za mandatno obdobje 2020 – 2024.
 • 14.09.2020 | NZS
  Izdatna pomoč NZS klubskemu nogometu v času epidemije
  Nogometna zveza Slovenije na zadnji seji izvršnega odbora NZS sprejela nov sveženj pomoči nogometnim klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in finančnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 €, skupaj pa že dobrih 753.000 €.
 • 12.09.2020 | NZS
  Slovenija do zmage nad Hrvaško
  V sklopu poslovnega srečanja med delegacijama Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške se je v NNC Brdo odvila prijateljska tekma med veteranskima selekcijama Slovenije in Hrvaške, ki se jo je udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Aleksander Čeferin.

DELI NA