01.06.2009 | U15
Peterica za zaključek sezone
Po tem, ko so bili zmagovalci prvenstvenega tekmovanja znani že nekaj krogov pred zadnjim sodniškim piskom, smo zadnji vikend v maju dobili še pokalnega prvaka. V Ljudskem vrtu se je veselila četverica, ki je ubranila lovoriko, obalni reprezentant pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Že anketa, ki smo jo izvedli na spletni strani, je napovedovala zmago nogometašev s Šiške, ki ste jim namenili 56% glasov. In kaj je bilo tisto kar je odločilo srečanje? »Mislim, da smo imeli večjo željo, pokazali borbenost in motiv, da lovorika ostane pri nas,« se je svojega prvega naslova veselil še ne polnoletni Robert Berič (U19), ki je zabil svoj deveti gol v sezoni in se z njim izenačil s klubskim kolegom Josipom Iličičem, ki zaradi poškodbe sinoči ni nastopil.

Najnevarnejši ljubljanski napadalec je mrežo prvič zatresel v 36. minuti, a je zaradi prepovedanega položaja mladega nogometaša ostalo pri 0:0. To pa je le vzpodbudilo apetite po zadetku in štiri minute za tem je svojo ekipo po podaji Zeljkovića s strelom z glavo le popeljal v vodstvo. »Ob prvem zadetku je sodnik pravilno reagiral, vseeno pa se nisem pustil in nato mrežo zatresel še enkrat,« je vidno zadovoljen povedal mladi reprezentant. V 59. minuti je imel priložnost tudi Luka Majcen (U21), ki se je znašel popolnoma sam pred Suhonjićem, a je za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico. Napadalca je v 90. minuti zamenjal mlajši reprezentančni kolega Blaž Božič (U19), nekaj minut pred tem pa je poškodovanega Jelečeviča zamenjal Nejc Skubic (U21). Devetdeset minut v majici Interblocka je zbral tudi Dejan Gerič (U20).

Na strani obalnega moštva je zaigral Andraž Struna, sicer obrambni reprezentant do 20. let, ki je tekmo komentiral takole: »Bili smo enakovreden nasprotnik. Vse smo dali od sebe, kar se je videlo v drugem polčasu, ko smo lovili zaostanek in vršili določen pritisk na nasprotnika. Žal nam ni uspelo.« Na drugi strani je bil Berič zadovoljen s tem, da je moštvu, kljub temu, da so se jim Koprčani približali na gol zaostanka, prednost uspelo zadržati do konca srečanja: »Tekma je bila dobra tudi precej hitra. Ob naših zadetkih je Koper nekoliko padel v igri, se ob koncu tekme vrnil, a nam je tekmo uspelo varno pripeljati do konca.«

Kljub koncu sezone, počitka za nekatere reprezentante še ne bo. Že v četrtek se začenja drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kjer bo nastopil tudi strelec prvega zadetka na tekmi. »S sezono sem kar zadovoljen, čeprav ta še ni končana. Počitek bo še nekoliko počakal. Zdaj je na vrsti reprezentančna akcija. Upam, da se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo.«

S tem, ko so prvoligaši zaključili s tekmovanjem, se Aluminij in Labod Drava v dodatnih kvalifikacijah borita za zadnjo vstopnico v prvoligaškem prvenstvu za naslednjo sezono. Na Kidričevem je 2500 gledalcev videlo pet zadetkov, zadnjega za Aluminij je prispeval reprezentant do 19 let Martin Milec, ki je pretil skozi celotno srečanje. Že pred golom, ki ga je ob izjemnem strelu dosegel v 73. minuti, je v 22. minuti iz kota podal na prvo vratnico, Dugotin pa žogo z glavo poslal v mrežo. Na zelenico sta stopila tudi Rok Medved (U17) ter rezervist Leon Črnčič (U19), ki je v 70. minuti zamenjal Djokića. Na strani gostov je v 68. minuti priložnost dobil tudi Robert Kurež (U18).

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2021 | U15
  Video: Slovenci maščevali torkov poraz
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Avstrije z 1:0.
 • 23.11.2021 | U15
  Avstrijci premočni na prvi tekmi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo klonila proti izbrani vrsti Avstrije z rezultatom 1:4 (0:2).
 • 17.11.2021 | U15
  Dvakrat z Avstrijo
  Reprezentančna selekcija do 15 let bo novembra odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Avstrije. Zasedba selektorja Muamerja Vugdalića se bo zbrala v ponedeljek, 22. novembra.
 • 27.10.2021 | U15
  Na prvi tekmi remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prvi prijateljski tekmi z Madžarsko remizirala z rezultatom 2:2 (1:1).
 • 18.10.2021 | U15
  Dvakrat z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec oktobra odigrala prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Selektor Muamer Vugdalić je vpoklical dvaindvajset nogometašev, ki prihajajo iz devetih različnih klubov.
 • 30.09.2021 | U15
  Slovenci še v drugo premagali Slovake
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi s Slovaško slavila s 3:1 (1:0).
 • 28.09.2021 | U15
  S preobratom do zmage nad Slovaki
  Nova generacija reprezentance Slovenije do 15 je uspešno opravila s prvo skupno akcijo. Izbrani Muamerja Vugdalića so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo po preobratu s 3:1 premagali slovaške vrstnike.
 • 18.12.2019 | U15
  Hrvaška premočna v Medulinu
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prijateljski tekmi v Medulinu izgubila s Hrvaško z 0:6 (0:2).
 • 04.11.2019 | U15
  Za konec minimalni poraz
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na zadnji tekmi Uefa razvojnega turnirja izgubila s Črno goro z 0:1 (0:1).
 • 01.11.2019 | U15
  Slovenija premagala Izrael
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala Izrael z 2:1 (0:1).

DELI NA