29.07.2023 | Prva liga Telemach
Pet golov v mreži Rogaške

Olimpija - Rogaška 5:0 (2:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Vinčić, Klančnik, Černe.
* Strelci: 1:0 Karamatić (8.), 2:0 Fadida (45.), 3:0 Rui Pedro (80.), 4:0 Fadida (85.), 5:0 Fadida (88.).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Karamatić, Elšnik (od 55. Doffo), Ratnik, Bristrić (od 75. Rui Pedro), Sešlar, Motika (od 75. Lucas Pedro), Posavec (od 75. Gavrić), Florucz (od 17. Fadida), Krefl.
* Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson, Pavlović (od 83. Križan), Marcius, Benedičič (od 63. Vinogradac), Braut (od 78. Haljeta), Korošec (od 63. Majcen), Miljanić (od 63. Majcenič).
* Rumeni kartoni: Motika; Benedičič, Thalisson.
* Rdeči karton: /.

Branilci naslova državnega prvaka so se pobrali po "spodrsljaju" v Kopru v prejšnjem krogu. Tokrat so zanesljivo opravili z novincem v ligi iz Rogaške Slatine. Ta tako še drugi teden zapovrstjo iz Ljubljane odhaja praznih rok, izgubil je tudi proti Bravu. Junak tekme je bil Saar Fadida s "hat-trickom" in tako poskrbel za lepo popotnico pred torkovo povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Ludogorcu.

Ljubljančani, ki so skupaj sprožili 21 strelov in imeli 70-odstotno posest žoge, so prvič nase opozorili po petih minutah, ko je bil nenatančen Ivan Posavec, v sedmi pa je Raul Florucz sprožil močno, a preveč po sredini vrat, tako da je Rok Vodišek lahko posredoval.

Že v osmi minuti pa so zeleno-beli povedli, potem ko je Jorge Silva podal z desne strani, z glavo pa je zadel Mateo Karamatić. Je pa moral domači strateg Joao Henriques kmalu zatem opraviti prvo menjavo po poškodbi Raula Florucza.

Admir Bristrić je bil v 18. in 35. minuti naslednji, ki je izzval Vodiška, v 25. minuti pa so zagrozili tudi Slatinčani, vendar je v zadnjem trenutku na golovi črti posredoval Marcel Ratnik.

So pa Ljubljančani podvojili prednost v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je Svit Sešlar podal z desne strani, z glavo pa je zadel Saar Fadida.

Uvod drugega dela je minil brez posebnosti, je pa v 56. minuti poskusil Posavec, vendar žogo poslal čez vrata s približno 15 metrov. V 63. minuti je imel Fadida priložnost za nov zadetek, vendar je z glavo zgrešil iz bližine, Bristrić pa je v 71. minuti namučil Vodiška, ki je s konicami prstov žogo odbil v vratnico in jo nato ujel.

V 80. minuti je domača zasedba prišla do tretjega zadetka, ko sta Pedro Lucas in Rui Pedro izigrala obrambo gostov, strelec je bil Rui Pedro. V 83. minuti je na drugi strani Nermin Haljeta prišel do svoje priložnosti ob Ratniku, vendar je na koncu posredoval Matevž Vidovšek.

V 84. minuti pa je Rui Pedro zadetku dodal še podajo, ko je bil asistent pri drugem Fadidovem zadetku. Fadida pa je v 88. minuti dosegel še svoj tretji gol na tekmi, potem ko je Agustin Doffo odvzel žogo Reneju Rantuši Lamprehtu in nato podal do Fadide.

Olimpija bo v 3. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Rogaška pa bo gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Rogaška
    Aktualni prvak pričakuje novinca med elito. Lahko Slatinčani presenetijo zmaje?

DELI NA