23.06.2009 | NZS
Otvoritev športnega parka v Tržišču

V Tržišču so v petek popoldan namenu slavnostno predali tri obnovljena in eno novo športno igrišče, ki skupaj tvorijo Športni park Tržišče.

Gostje navdušeni nad narejenim

Janez Kukec, predsednik Krajevne skupnosti Tržišče, je izrazil zadovoljstvo nad storjenim, zahvalil se je Občini Sevnica ter Nogometni zvezi Slovenije na čelu s prvim častnim predsednikom Rudijem Zavrlom, posebna zahvala pa je šla tudi na račun krajanov, ki so z udarnim delom in delom samoprispevka pripomogli k realizaciji investicije vredne 200 000 evrov.

Rudi Zavrl je dejal, da je vesel, da je tudi Tržišče dobilo nogometno igrišče z umetno travo in tako postal en od petdesetih mest v Sloveniji, ki so prišli do tega objekta v okviru programa HatTrick.
Župan Srečko Ocvirk pa je spomnil, da se veliko piše o enakomernem razvoju, da pa se v sevniški občini tudi precej dela v tej smeri, prav Tržišče pa je jasen dokaz za to.

Zbrane sta pozdravila tudi ravnateljica Osnovne šole Tržišče Zvonka Mrgole ter sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca.

V sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije

»V letu 2008 je Krajevna skupnost Tržišče uspešno kandidirala na razpisu Nogometne zveze Slovenija v projektu izdelave nogometnih igrišč z umetno travo v velikosti 40 x 20 m. Po podpisu pogodbe v letu 2009 o sofinanciranju projekta je bilo na novo izdelano nogometno igrišče z umetno travo in odbojkarsko igrišče na mivki. Na novo pa je bilo preplasteno z asfaltno prevleko igrišče za nogomet in rokomet na asfaltu in igrišče za košarko z novimi koši in prenovljena tribuna za  gledalce,« je povedal Janez Kukec.

Športni park Tržišče

V Športnem parku v Tržišču so tako na uporabo učencem osnovne šole Tržišče in športnim društvom  naslednji športni objekti:
-atletska steza v dolžino 80 m
-steza za skok v daljino
nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 40 x 20 m
igrišče za odbojko na mivki
igrišče za nogomet in rokomet 40 x 20 m na asfaltni površini
igrišče za košarko 28 x 15 m na asfaltni površini

200 000 evrov vredna investicija

Projekte izdelavo športnih igrišč in avtobusnega obračališča je financirala Občina Sevnica in Krajevna skupnost Tržišče. Nogometno igrišče z umetno travo pa je sofinancirala Nogometna zveza Slovenije. V izgradnjo športnega parka  je bilo vloženo veliko ur prostovoljnega dela članov športnih društev in drugih krajanov Krajevne skupnosti Tržišče. Skupaj (avtobusno obračališče, športni park) je investicija znašla okoli 200.000 €.

Tekst: Drago Perko
Foto: Drago Perko

SORODNE NOVICE

 • 23.11.2022 | NZS
  Podpis sodelovanja med NZS in JZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Judo zveza Slovenije (JZS) sta 24.11.2022 v prostorih NZS podpisali dogovor o sodelovanju. 
 • 22.11.2022 | NZS
  S podaljšanjem veljavnosti Sporazuma med Policijo in NZS do večje varnosti na športnih prireditvah
  Policija in Nogometna zveza Slovenija sta v začetku novembra podpisali sporazum o sodelovanju. Gre za nadaljevanje prejšnjega sporazuma, ki je bil podpisan leta 2015, in že obstoječega dobrega sodelovanja.
 • 21.11.2022 | NZS
  Seminar za vzdrževanje igrišč z naravno travo
  Nogometna zveza Slovenije in Združenje športnih centrov Slovenije sta ob zaključku tedna v prostorih kongresnega centra Brdo organizirala strokovno izobraževanje na temo vzdrževanja igrišč z naravno travo.
 • 10.11.2022 | NZS
  Po seji IO: Novosti za razvoj slovenskega nogometa
  Na Brdu pri Kranju se je sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, tudi tokrat so bile na dnevnem redu izredno pomembne točke za razvoj slovenskega nogometa. Delegati so sprejeli spremembo pravilnika o trenerskem šolanju in usposabljanju, obravnavali strateški razvojni infrastrukturni projekt UEFA Hat-Trick 2022-2028 in se seznanil s kategorizacijo slovenskih nogometnih klubov v sezoni 2022/23.
 • 28.10.2022 | NZS
  Emir Saitoski bo zaigral za Slovenijo
  Emir Saitoski je z 28. oktobrom 2022 na podlagi zahteve Nogometne zveze Slovenije pridobil pravico nastopa za slovenske reprezentance. Menjavo nogometnega državljanjstva je danes odobril Odbor za status igralcev Mednarodne nogometne zveze FIFA.
 • 06.10.2022 | NZS
  Odziv NZS na zapise v medijih
  V medijih smo zasledili informacijo o tem, da naj bi NZS na podlagi odločitve UEFA izvršila kazen zoper NK Olimpija Ljubljana, zaradi česar podajamo naslednjo obrazložitev:
 • 01.09.2022 | NZS
  Posvet s področja varnosti na Brdu pri Kranju
  Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek, 29. avgusta, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo organizirala posvet na temo izzivov zagotavljanja varnosti na nogometnih tekmah. Udeležili so se je predstavniki vseh desetih prvoligašev, zadolženi za varnost na stadionih, kakor tudi predstavniki države, policije in varnostnih služb.
 • 09.08.2022 | NZS
  Umrl Iztok Gustinčič
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 65. letu starosti preminil Iztok Gustinčič.
 • 08.08.2022 | NZS
  Martin Koželj generalni sekretar NZS do leta 2026
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.
 • 12.07.2022 | NZS
  Pred novo sezono tudi o VAR-u
  Nogometna zveza Slovenije je v okviru projekta VAR pred začetkom nove sezone organizirala izobraževanje o uporabi sistema VAR za trenerje, nogometaše in medije. Izobraževanje je vodil častni predsednik ZNSS, Vlado Šajn z namenom, da javnost in klubi čim bolje spoznajo ter razumejo trende in navodila v sodobnem nogometu

DELI NA