23.06.2009 | NZS
Otvoritev športnega parka v Tržišču

V Tržišču so v petek popoldan namenu slavnostno predali tri obnovljena in eno novo športno igrišče, ki skupaj tvorijo Športni park Tržišče.

Gostje navdušeni nad narejenim

Janez Kukec, predsednik Krajevne skupnosti Tržišče, je izrazil zadovoljstvo nad storjenim, zahvalil se je Občini Sevnica ter Nogometni zvezi Slovenije na čelu s prvim častnim predsednikom Rudijem Zavrlom, posebna zahvala pa je šla tudi na račun krajanov, ki so z udarnim delom in delom samoprispevka pripomogli k realizaciji investicije vredne 200 000 evrov.

Rudi Zavrl je dejal, da je vesel, da je tudi Tržišče dobilo nogometno igrišče z umetno travo in tako postal en od petdesetih mest v Sloveniji, ki so prišli do tega objekta v okviru programa HatTrick.
Župan Srečko Ocvirk pa je spomnil, da se veliko piše o enakomernem razvoju, da pa se v sevniški občini tudi precej dela v tej smeri, prav Tržišče pa je jasen dokaz za to.

Zbrane sta pozdravila tudi ravnateljica Osnovne šole Tržišče Zvonka Mrgole ter sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca.

V sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije

»V letu 2008 je Krajevna skupnost Tržišče uspešno kandidirala na razpisu Nogometne zveze Slovenija v projektu izdelave nogometnih igrišč z umetno travo v velikosti 40 x 20 m. Po podpisu pogodbe v letu 2009 o sofinanciranju projekta je bilo na novo izdelano nogometno igrišče z umetno travo in odbojkarsko igrišče na mivki. Na novo pa je bilo preplasteno z asfaltno prevleko igrišče za nogomet in rokomet na asfaltu in igrišče za košarko z novimi koši in prenovljena tribuna za  gledalce,« je povedal Janez Kukec.

Športni park Tržišče

V Športnem parku v Tržišču so tako na uporabo učencem osnovne šole Tržišče in športnim društvom  naslednji športni objekti:
-atletska steza v dolžino 80 m
-steza za skok v daljino
nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 40 x 20 m
igrišče za odbojko na mivki
igrišče za nogomet in rokomet 40 x 20 m na asfaltni površini
igrišče za košarko 28 x 15 m na asfaltni površini

200 000 evrov vredna investicija

Projekte izdelavo športnih igrišč in avtobusnega obračališča je financirala Občina Sevnica in Krajevna skupnost Tržišče. Nogometno igrišče z umetno travo pa je sofinancirala Nogometna zveza Slovenije. V izgradnjo športnega parka  je bilo vloženo veliko ur prostovoljnega dela članov športnih društev in drugih krajanov Krajevne skupnosti Tržišče. Skupaj (avtobusno obračališče, športni park) je investicija znašla okoli 200.000 €.

Tekst: Drago Perko
Foto: Drago Perko

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | NZS
  V Stožicah na dobrodelni nogometni tekmi zbrali 3,5 milijona evrov za žrtve poplav
  Nogometni zvezdniki na čelu s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je bil pobudnik akcije, so v Stožicah igrali dobrodelno tekmo za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji. Na razprodanem stadionu je po enajstmetrovkah slavila modra ekipa s 5:4. Skupno so na tekmi zbrali nekaj več kot 3,5 milijona evrov.
 • 14.09.2023 | NZS
  Delovna skupina podala poročilo o preučitvi razmer v ženski reprezentanci
  Delovna skupina, ki je bila zadolžena za preučitev razmer v ženski reprezentanci, pod vodstvom predsednice Maje Berger Levičar, je vodstvu Nogometne zveze Slovenije poslala obsežno poročilo o razmerah v ženski reprezentanci ter v zvezi s podanimi ugotovitvami podala priporočila.
 • 01.09.2023 | NZS
  Vodja tekmovanj sprejel odločitev o tekmi 6. kroga PLT
  Vodja tekmovanj NZS je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine, saj ekipa NK Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, ki je v veljavi od začetka letošnje sezone.
 • 30.08.2023 | NZS
  Čeferin zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano
  Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa.
 • 25.08.2023 | NZS
  V prodaji vstopnice za žensko A, U21 in futsal A reprezentanco
  V pestrem nogometnem septembru bodo aktivne številne slovenske reprezentančne selekcije. Slovenska A-reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, medtem ko ženska A-reprezentanca pričenja s tekmovanjem v Uefini ligi narodov. Nov cikel čaka tudi slovensko reprezentanco do 21 let, ki odpira kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, futsal A reprezentanco pa čakajo tekme v elitnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.
 • 08.08.2023 | NZS
  Uefa in NZS na pomoč žrtvam poplav
  Nogometna zveza Slovenije, v sodelovanju s stalno podporo UEFA sporoča, da je krovna evropska nogometna zveza odobrila sredstva v višini 300.000 € za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah. Nogometna zveza Slovenije bo k temu dodatno namenila 20.000 €.
 • 20.07.2023 | NZS
  Obvestilo za javnost
  Nogometna zveza Slovenije (v nadaljevanju NZS) sporoča, da je 17. 7. 2023 prejela elektronsko sporočilo s strani igralk ženske članske nogometne reprezentance. Če so reprezentantke do nedavnega zahtevale izenačitev pogojev ženske in moške reprezentance, pa tokrat s pismom seznanjajo NZS z dogajanjem znotraj ženske A reprezentance, ki se nanaša na razmere in medsebojne odnose na reprezentančnih zborih ter komunikacijo med strokovnim štabom in igralkami. V odprtem pismu reprezentantke v času najboljših rezultatov v zgodovini reprezentance zahtevajo zamenjavo selektorja in strokovnega vodstva ženske A reprezentance. 
 • 26.06.2023 | NZS
  Po 36. seji IO NZS
  Minuli teden se je na Brdu pri Kranju na svoji 36. seji sestal izvršni odbor NZS in ob koncu sezone sprejel nekaj novosti, ki bodo pomembno vplivale na razvoj slovenskega nogometa v prihodnjih letih.
 • 23.06.2023 | NZS
  Poslovil se je Miloš Rovšnik
  Slovenski nogometni prvoligaš Celje je sporočil, da je v 64. letu umrl predsednik kluba Miloš Rovšnik.
 • 22.06.2023 | NZS
  IO na 36. seji potrdil sestavo lig za prihajajočo sezono
  Pred četrtkovim žrebom PLT in 2. SNL je IO potrdil sestavo lig, ki potekajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA