23.06.2009 | NZS
Otvoritev športnega parka v Tržišču

V Tržišču so v petek popoldan namenu slavnostno predali tri obnovljena in eno novo športno igrišče, ki skupaj tvorijo Športni park Tržišče.

Gostje navdušeni nad narejenim

Janez Kukec, predsednik Krajevne skupnosti Tržišče, je izrazil zadovoljstvo nad storjenim, zahvalil se je Občini Sevnica ter Nogometni zvezi Slovenije na čelu s prvim častnim predsednikom Rudijem Zavrlom, posebna zahvala pa je šla tudi na račun krajanov, ki so z udarnim delom in delom samoprispevka pripomogli k realizaciji investicije vredne 200 000 evrov.

Rudi Zavrl je dejal, da je vesel, da je tudi Tržišče dobilo nogometno igrišče z umetno travo in tako postal en od petdesetih mest v Sloveniji, ki so prišli do tega objekta v okviru programa HatTrick.
Župan Srečko Ocvirk pa je spomnil, da se veliko piše o enakomernem razvoju, da pa se v sevniški občini tudi precej dela v tej smeri, prav Tržišče pa je jasen dokaz za to.

Zbrane sta pozdravila tudi ravnateljica Osnovne šole Tržišče Zvonka Mrgole ter sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca.

V sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije

»V letu 2008 je Krajevna skupnost Tržišče uspešno kandidirala na razpisu Nogometne zveze Slovenija v projektu izdelave nogometnih igrišč z umetno travo v velikosti 40 x 20 m. Po podpisu pogodbe v letu 2009 o sofinanciranju projekta je bilo na novo izdelano nogometno igrišče z umetno travo in odbojkarsko igrišče na mivki. Na novo pa je bilo preplasteno z asfaltno prevleko igrišče za nogomet in rokomet na asfaltu in igrišče za košarko z novimi koši in prenovljena tribuna za  gledalce,« je povedal Janez Kukec.

Športni park Tržišče

V Športnem parku v Tržišču so tako na uporabo učencem osnovne šole Tržišče in športnim društvom  naslednji športni objekti:
-atletska steza v dolžino 80 m
-steza za skok v daljino
nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 40 x 20 m
igrišče za odbojko na mivki
igrišče za nogomet in rokomet 40 x 20 m na asfaltni površini
igrišče za košarko 28 x 15 m na asfaltni površini

200 000 evrov vredna investicija

Projekte izdelavo športnih igrišč in avtobusnega obračališča je financirala Občina Sevnica in Krajevna skupnost Tržišče. Nogometno igrišče z umetno travo pa je sofinancirala Nogometna zveza Slovenije. V izgradnjo športnega parka  je bilo vloženo veliko ur prostovoljnega dela članov športnih društev in drugih krajanov Krajevne skupnosti Tržišče. Skupaj (avtobusno obračališče, športni park) je investicija znašla okoli 200.000 €.

Tekst: Drago Perko
Foto: Drago Perko

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2024 | NZS
  Četrta izvedba Fifa izpita za nogometne agente
  Po razpravah med člani delovne skupine FIFA Football Agent Working Group junija 2024 se je FIFA odločila skrajšati obdobje, v katerem je mogoče oddati prijave na posamezen izpit za FIFA Agenta na 45 dni in od leta 2025 izvajati zgolj po en izpit na leto.
 • 21.06.2024 | NZS
  Poslovil se je dr. Marko Ilešič
  V 77. letu starosti je umrl nekdanji nogometni funkcionar in eden zadnjih predsednikov Nogometne zveze Jugoslavije, v zadnjih letih pa sodnik sodišča EU, dr. Marko Ilešič. Globok pečat v nogometu je pustil kot nepogrešljiv del pri osamosvajanju Nogometne zveze Slovenije in njenem vključevanju pod okrilje Fife in Uefe.
 • 30.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor odločil o popolnjevanju lig
  Izvršni odbor NZS na seji dne 30. 5. 2024 sprejel način izpadanja in popolnjevanja članskih lig za tekmovalno leto 2024/2025. Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članskih kategorijah določajo sistem tekmovanja v 1.,  2. in 3. SNL, kakor tudi način izpadanja in popolnjevanja lig.
 • 28.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor tokrat gostoval v Cankovi
  Izvršni odbor NZS se je sestal na svoji 47. seji. Tokrat je seja potekala v občini Cankova, mali prekmurski vasici na meji z Avstrijo. Izvršniki so tokrat obravnavali 12 točk dnevnega reda, med drugim tudi o razdelitvi finančnih sredstev klubom zaradi uvrstitve reprezentance na UEFA EURO 2024.
 • 22.05.2024 | NZS
  Licenčna komisija za pritožbe odločila v primeru NK Rogaška
  Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA / 1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 20.05.2024 | NZS
  Licenciranje 2. in 3. SNL: 43 vlog uspešnih
  Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. in 3. SNL za sezono 2024/25.
 • 15.05.2024 | NZS
  Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
  V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
 • 24.04.2024 | NZS
  NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.

DELI NA