20.09.2018 | 2. SNL
Osmi krog v štirih dneh

Nafta je s preobratom v obračunu z Bravom zavzela vrh lestvice, drugoligaško prvenstvo pa se bo nadaljevalo s tekmami osmega kroga, ki bo razpotegnjen čez kar štiri dneve. Uvodna tekma bo že v petek odigrana na Ravnah, krog pa bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo na Ptuju.

 

Petek, ob 16.00: FUŽINAR - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /
Prenos: NZS.si

Osmi krog 2. SNL bodo s petkovo tekmo na Ravnah odprli nogometaši Fužinarja in Nafte. Korošci so v Dobu vknjižili prve gostujoče točke v letošnjem prvenstvu, srečanje pa je pet minut pred koncem odločil Žan Medved. Posojeni napadalec Olimpije je s štirimi zadetki najboljši strelec zasedbe, ki jo sicer vodi Mihael Bukovec. Prekmurec je dolga leta igral tudi v Lendavi, v dresu nekdanjega lendavskega prvoligaša pa je zbral 126 nastopov. Bukovcu motiva ne bo manjkalo, tudi Nafta pa ima pred petkovim spopadom svoje načrte. Lendavčani so rane po dveh porazih zacelili z odmevnim preobratom v obračunu za vrh lestvice. Bravo je pod lendavskimi griči že vodil z 0:2, gostitelji pa so uspeli odgovoriti ter po zaslugi Damirja Zeljka, Igorja Prahića in Marka Roginića prišli do popolnega preobrata. Lendavčani bodo na Koroškem pred kamero NZS branili prvo mesto, bodo na vrhu lestvice dočakali tudi deveti krog?

 

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Marko Jakolić (Krka)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Prvo sobotno tekmo si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Ob 14. uri se bodo za nove točke udarili nogometaši Brava in Krke, ki zadnje štiri kroge niso okusili sladkobe zmage. Varovanci Borivoja Lučića so nazadnje remizirali z Ankaranom Postojno, v zadnjih štirih preizkušnjah pa so na svoj račun dodali dve točki. Minulo soboto se je Dolenjcem že nasmihala tretja zmaga sezone, saj so farmacevti z goloma Kima in Škrbca vodili z 2:0, gostje pa so z zadetkoma v razmaku dobre minute prišli do remija. Pred spopadom z Bravom je na strani Novomeščanov vsaj zgodovina, saj je Krka v minuli sezoni dobila obe tekmi, a je predvsem ljubljanska ekipa medtem doživela precej sprememb. Rumenim se je nazadnje pridružil še izkušeni branilec Darko Zec, ki bo lahko v soboto že kandidiral za debi. Robustni branilec bo dobrodošla okrepitev za mlado obrambo Brava, ki je po porazu z Mariborom v Lendavi doživela še eno bolečo lekcijo.

 

Sobota, ob 16.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Antonio Lebar (Brežice) ter Klemen Kunstelj in Gaber Petric (Dob)

V Brežicah se bosta udarili ekipi, ki sta v soboto ostali brez točk. Dobljani so v obračunu s Fužinarjem, po golu v 85. minuti, doživeli tesen poraz, ob tem pa objokovali zapravljene priložnosti. Neuspešni so bili tudi Brežičani, ki so izgubili prvič odkar je vodenje moštva prevzel Nebih Zeneli. Posavci v Rogaški Slatini niso imeli pravih možnosti, saj je domača ekipa že ob polčasu vodila s 4:0, kar je bil tudi končni rezultat dvoboja. Brežiška ekipa ima še vedno precej težav v fazi obrambe, saj so prav Posavci prejeli največ zadetkov in sicer 20, manj zadetkov pa so dosegli zgolj Biljenci. Nenad Toševski je lahko bolj zadovoljen z obrambo, saj si modri s sedmimi prejetimi goli delijo naziv najtrdnejše obrambe lige, mlada ekipa pa za zdaj še precej niha v fazi napada. Dobljani so si tudi v obračunu z Ravenčani pripravili ugodne priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene in točke so odšle na Koroško. Dob v petih drugoligaških tekmah z Brežicami še ni izgubil, se bo trend nadaljeval tudi v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - ROGAŠKA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

V Biljah bomo priča spopadu moštev, katerih zaščitni znak je črno-bela barvna kombinacija. Le-ta je za zdaj več sreče prinesla Slatinčanom, ki so eno najlepših presenečenj začetka sezone. Čeprav so razlike na lestvici izjemno majhne – drugo Dravo in desete Beltince ločijo le tri točke –, Rogaška zaostaja zgolj za četverico favoritov letošnjega prvenstva. Moštvo prekaljenega stratega Ibrahima Neskića je v sedmih krogih izgubilo zgolj enkrat, minulo soboto pa se je na domačem igrišču poigralo z Brežicami. Siniša Antonić, Alen Neskić in Goran Čuček, ki je zadel dvakrat, so že v prvem polčasu razblinili vse dvome o zmagovalcu, slabše pa je šlo Biljencem. Sandi Valentinčič je s svojimi varovanci doživel še peti poraz, Sežanci so bili v sosedskem dvoboju boljši z izidom 0:5. Novinec med drugoligaše ima precej težav z doseganjem zadetkov, Biljenci so na sedmih tekmah dosegli le štiri gole. Se bo Primorcem odprlo v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: ANKARAN POSTOJNA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Tomaz Panata (Ankaran Postojna)

Ilirija je v šestem krogu, ko so Ljubljančani gostovali v Beltincih, doživela nogometno lekcijo, ki pa je očitno prebudila zasedbo Željka Mitrakovića. Zeleno-beli so strnili svoje vrste in v Šiški na kolena spravili favorizirano Dravo. Tako kot v dvoboju z Brdi, ko je Ilirija slavila prvo zmago sezone, se je med strelce dvakrat vpisal Nermin Haljeta. Delo posojenega napadalca Domžal je dokončal Jaka Corn, ki je s samostojnim prodorom pet minut pred koncem tekme potrdil pomembno zmago Ilirije. Ljubljančani bodo skalp Drave potrjevali v Postojni, pri tekmecu, ki je zbral deset točk, tri več od Ljubljančanov. Vlado Badžim je vsaj za zdaj kralj neodločenih izidov, saj so Ankarančani remizirali že štirikrat, nazadnje še s Krko. V dolenjski prestolnici je sicer že dišalo po porazu nekdanjega prvoligaša, a sta Slaviero in Menegusso z goloma v 70. in 71. minuti pokopala novomeške upe. Kdo se bo veselil v osmem krogu?

 

Nedelja, ob 16.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRDA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Tabor se je po začetnih težavah, ko so Kraševci izgubili v Ljubljani in na Ravnah ter remizirali v Brežicah, uspel pobrati. Sežanci so v Biljah potrdili dobro formo, s petimi zadetki v domači mreži pa so poslali sporočilo tudi prihajajočim nasprotnikom. Naslednji tekmec ekipe Andreja Razdrha bodo Brici, ki so med tednom izgubili pokalni obračun z Gorico, zdaj pa se lahko ukvarjajo predvsem z vprašanjem, kako zaustaviti razpoloženega Ibouja Kebeja. Robustni napadalec se je v Biljah veselil kar štirih zadetkov, s skupno osmimi pa je drugi strelec prvenstva. Trenerski štab Brd se ubada z vprašanjem, kako okrepiti fazo branjena, saj so več zadetkov prejeli zgolj Brežičani. »Vinarjem« v prejšnjem krogu niso pomagali niti trije zadetki v mreži Jadrana, saj je moral Matija Radikon petkrat po žogo v svojo mrežo. Brici, ki sicer še čakajo na prvo zmago, so spomladi že presenetili v Sežani, lahko v nedeljo ponovijo vajo in pripravijo eno največjih presenečenj uvoda sezone?

 

Nedelja, ob 16.00: BELTINCI - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: /

Dekančani so se v primorskem spopadu z Brici razveselili še drugega kompleta točk. V razburljivem spopadu so na svoj račun prišli tudi gledalci, saj so videli kar osem zadetkov, pet v briški mreži. Dvakrat se je med strelce vpisal Žan Nikolić, zmago pa so dopolnili še Tomaž Rodica, Adem Zyba in Dejan Banović, ki je, podobno kot Nikolić, dosegel že štiri gole. Primorce čaka v nedeljo drugo najdaljše gostovanje sezone, četa Nedžada Okčića se odpravlja v Beltince. »Žuti Marki« se bodo skušali svojim gledalcem oddolžiti za visok poraz v Radomljah, ko so z golom Jerneja Trstenjaka resda povedli, nato pa doživeli pravcati orkan v utelešenju Nermina Haljete. Nekdanji up Maribora je za hrbet Domna Zvera pospravil kar štiri žoge, Prekmurci pa so se podpisali pod še tretji poraz. Rumeno-modri imajo po sedmih tekmah deset točk, »pesjani« pa štiri manj. Kdo bo obogatil svoj izkupiček?

 

Ponedeljek, ob 16.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Rok Pirtovšek (Drava)

Osmi krog drugoligaškega prvenstva bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo na Ptuju. Dvoboj Drave in Radomelj lahko označimo tudi za derbi kroga, saj si bosta nasproti stali druga in šesta ekipa lige. »Mlinarji« bodo na Ptuju, potem ko so rešili težave z učinkovitostjo, željni še četrte zaporedne zmage. Domačo obrambo čaka precej dela, saj je ekipa Nermina Bašića na treh tekmah dosegla kar 12 zadetkov, prebudil pa se je tudi Anel Hajrić. Primorec je s štirimi zadetki odločil spopad z Beltinci, z devetimi goli pa kraljuje na vrhu ligaške lestvice strelcev. Ptujčani se bodo Radomljan zoperstavili z novim strategom, saj je poraz v Ljubljani odnesel Simona Sešlarja, ki je ekipo v zadnjih štirih krogih popeljal do štirih točk. Celjana je pri »kurentih« nasledil Nikola Jaroš. Nekdanji trener malteške Birkirkare je pred leti, kot pomočnik Dražena Beseka, že deloval na Ptuju, Varaždinčan pa si je najstarejšem slovenskem mestu ustvaril tudi družino. Kakšen pa bo debi na klopi modrih?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA