07.10.2009 | U19
Optimizem pred začetkom


Na sedežu MNZ Murska Sobota je v torek potekala tiskovna konferenca pred začetkm kvalifikacijskega turnirja reprezentanc do 19 let.
Selektor Miloš Kostič: "Pripravljamo se po ustaljenem ritmu. Slovaško reprezentanco smo si pogledali v živo in se temeljito pripravljamo nanjo. Prva tekma bo, če ne že odločilna, pa vsaj zelo pomembna pri nadaljnem razvoju turnirja. Zato bomo naredili vse kar je v naši moči, da tekmo odločimo sebi v prid. Verjamem, da se bodo tudi fantje maksimalno pripravili in na koncu z zmago zapustili Lendavo. S Slovaki smo igrali že večkrat in prepričan sem, da jih lahko še enkrat premagamo. "

Nekaj besed je namenil tudi ostalim nasprotnikom na turnirju: "Skupina sama je težka, ni lahkega nasprotnika. O Angliji ni potrebno izgubljati besed, ostali trije se bomo borili za vsako točko. Še enkrat poudarjam: verjamem, da se nam bo uspelo uvrstiti v drugi krog. Kvaliteto prav gotovo imamo, potrebujemo le nekaj športne sreče.
Fantje so vedno bolj skoncentrirani na treningih, poslušajo vsa navodila in jih poskušajo uresničevat. Trenerji smo trenutno zadovoljni z njihovim delom."


Kapetan Mitja Novinič prihaja iz Lendave: "Seveda upam, da bo vzdušje tako v Lendavi, kot tudi v Murski Soboti čim boljše in si bo tekme ogledalo čimveč gledalcev. Igralci bomo namreč dali 120% v vsaki tekmi in prepričan sem, da lahko premagamo kateregakoli nasprotnika. Potrebujemo mogoče samo malo športne sreče. Poleg tega pa zaupam strokovnemu vodstvu, da nas bodo dobro pripravili na vse tekme, ki so pred nami."


Član Aluminija, Martin Milec: "Zelo je pomembno, da se dobro pripravimo na vsako tekmo. Zaupam v soigralce in vodstvo. Z nepopustljivostjo in borbenostjo bodo prišle želene zmage, tudi sreča spremlja hrabre, tako da se strinjam z Mitjem, lahko premagamo vse nasprotnike. S soigralci se dobro razumemo, seveda pa tudi jaz upam, da bo na tribunah kar največ gledalcev."


 

Haris Vučkič, igralec Newcastel Uniteda se bo na nedeljski tekmi proti Angliji srečal tudi s klubskim soigralcem: "Moj soigralec je Ryan Donaldson, napadalec angleške reprezentance. Je eden najboljših igralcev te starosti na svetu. Tudi na tekmi proti favoritom Angležem bomo poskusili zmagati, smo zelo motivirani in si želimo napredovati v naslednji krog kvalifikacij." 

Tekst: NZS/LS
Foto: NZS/MiK

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA