01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)

V Podčetrtku bomo nocoj dobili prvaka pokala Terme Olimia. Za 25. lovoriko tega tekmovanja se bosta pomerila KMN Oplast Kobarid in Dobovec MB-Monting. Naslov prvaka brani Dobovec MB-Monting.

Vstopnica za dan turnirja stane 5 evrov (odrasli)/ 3 evre (otroci).

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting (17.30) (prenosa na www.nzs.si in www.futsal.si)

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Zgodbe iz taborov udeležencev finalnega turnirja:

:: V PRIČAKOVANJU FINALNEGA TURNIRJA V PODČETRTKU

:: VERJAME V EKIPO, KI PRIHAJA PO NASLOV

:: OPLAST SE SPOGLEDUJE Z NOVIM NASLOVOM

:: VRHNIČANOM SO ZRASLE AMBICIJE

:: PROTI PRVAKU IŠČEJO SVOJO PRILOŽNOST

Nagrade za najboljše

V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič (drugič sicer) pa bomo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21.

Prek Sevnice in Silika

Oplast je v polfinalu s 4:1 porazil vrhniški Siliko, Primorci pa so odigrali pragmatično, zrelo in predvsem učinkovito. Gostom ni pomagala niti igra z vratarjem v polju, ko je v igro vstopil Nejc Berzelak. Ob tem so v taboru Vrhničanov tudi razkrili, da so se odločili že na začetku sezone, da v pokalu brani Maks Vidmar, Berzelak pa prihaja v igro le, če ekipa lovi tekmeca. To se je zgodilo, a je bil Oplast včeraj dovolj suveren.

Dobovec MB-Monting je z 2:0 porazil Sevnico, ki je tekmo končala z dvema izključenima igralcema, izključen je bil tudi trener Mitja Jontez. Aktualni prvaki so imeli več od igre, a so bili zelo neučinkoviti. Polfinalna igra je pozabljena, v taboru finalistov že zrejo v dvorano v Podčetrtku, kjer se finale začne ob 17.30!

Po 3. zaporedni naslov

„Pričakoval sem, da bo težko proti Sevnici. To se je zgodilo, bistveno je, da smo v finalu, kamor gremo motivirani in odločeni, da pridemo do tretjega zaporednega naslova,“ napoveduje trener Dobovca Kujtim Morina. „Videlo se je, da smo imeli slabo realizacijo v polfinalu. Verjamem, da bo proti Oplastu boljše,“ se nadeja Morina.

Sinoči je strokovni štab Dobovca že analiziral Oplast. „Pohvaliti jim moram, proti Siliku so odigrali eno najboljših tekem. Vidi se, da ima njihova igra glavo in rep. Trener Zoran Tesko je dobro pripravil in uredil ekipo, ki jo spet krasi kompaktnost, čvrstost. Tako, kot je to že bilo v preteklosti. A kot sem že rekel – nas zanima nov naslov,“ še doda v napovedi Kujtim Morina.

Zadnjič oktobra 2017

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu. Ko smo pri zgodovini, je prav, da omenimo še finale pokala Terme Olimia, ko je Oplast z 11:7 v finalu porazil prav Dobovec.

„Finale se zmaguje, ne igra,“ pa uvodoma pove trener Oplasta Zoran Tesko, ki je naprej pohvalil ekipo s kapetanom na čelu za izvrsten pristop v polfinalu in uspeh proti Siliku, potem pa je Tesko usmeril pogled na finale.

Dobovec je ranljiv

„Skrivnosti med ekipama ni. Trdim pa, to se vidi že nekaj zadnjih krogov 1. SFL, Dobovec je ranljiv. Jasno mi je, da je težko držati tak nivo forme celo sezono. Vsi delamo, vsi treniramo. Drži tudi to, da ima Dobovec vrhunske igralce, a s pravim pristopom je ranljiv. Da je tako, je potrdila Sevnica, katere predstava je tudi za nas vzpodbuda,“ je povedal Tesko. Njegova ekipa ima v svojem štabu tudi fizioterapevta, ki je imel sinoči in danes veliko dela.

Brata Čujec in Damir Puškar

To bo tudi tekma, kjer si bosta nasproti stala brata. Kristjan Čujec igra za Dobovec MB-Monting, Patrik Čujec je član Oplasta.

Damir Puškar v dresu Dobovca lovi svoj 9. pokalni naslov.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.
 • 27.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Oplast med osem v pokalu
  Nocoj se je sklenila osmina finala pokala Terme Olimia, ki se igra 26. sezono. Napredovanje v četrtfinale so si zagotovili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija, FC Bronx, FK Siliko, ŠD Mlinše, KMN Oplast Kobarid in KMN Meteorplast.  Žreb četrtfinala bo izveden v ponedeljek, 29.03., v prostorih NZS

DELI NA