Olimpija začela z zmago

Krško - Olimpija 1:4 (1:1)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Žnidaršič, Brezar in Kalan.
* Strelci: 0:1 Brkić (6./11 m), 1:1 Vukušić (7.), 1:2 Brkić (66.), 1:3 Lupeta (68.), 1:4 Suljić (90.).
* Krško: Zalokar, Štefulj, Batarelo, Zakrajšek, Volarič (od 89. Španring), Kordić, Ogrinec (od 73. Majić), Da Silva, Jandrek, Vukušić, Sokler (od 79. Vekić).
* Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Putinčanin, Boakye, Tomić, Brkić (od 90. Jakupovič), Savić, Suljić, Črnic (od 70. Andrejašič), Lupeta (od 78. Lukanović).
* Rumeni kartoni: Volarič, Španring; Putinčanin, Brkić.
* Rdeči karton: /.

Zadnjeuvrščeni Krčani, ki so na prejšnjih dveh tekmah z Ljubljančani remizirali, so tokrat v dokaj spremenjeni kadrovski podobi v živahni predstavi morali na koncu priznati premoč v primerjavi z jesenjo prav tako kadrovsko drugačni ljubljanski ekipi, pri kateri ni smel igrati kaznovani Macky Bagnack. Krško, ki je igralo brez kaznovanega Daliborja Volaša, je doživelo peti poraz na zadnjih šestih tekmah in ostaja na zadnjem mestu. Ekipa Roberta Pevnika, povratnika na ljubljansko klop, pa je z zmago zmanjšala zaostanek za vodilnim Mariborom na sedem točk.

Tekma v Krškem se je začela silovito. Že v šesti minuti je Olimpija, Rok Kronaveter po uradnih informacijah ni igral zaradi težav z gležnjem, ni bilo niti Dina Štigleca, povedla, potem ko je Goran Brkić zadel z bele točke. Najstrožjo kazen je ob protestih domačih priigral Stefan Savić, ki je izsilil prekršek Tomaža Zakrajška. Le minuto pozneje pa si je Tomislav Tomić v kazenskem prostoru privoščil napako, Ester Sokler in Ante Vukušić sta mu žogo odvzela, slednji pa je nato premagal Nejca Vidmarja za 1:1.

Sledil je nevaren poskus Asmirja Suljića v 11. minuti in Roberta Jandreka v 19., oba sta bila malce premalo natančna. Zatem je bila Olimpija konkretnejša, imela nekaj polpriložnosti, a tudi na drugi strani so znali Krčani povzročiti težave ne povsem razpoloženi obrambi gostov. Kljub živahni igri, a ob številnih napakah pri podajah, pa pravih priložnosti v prvem delu ni bilo več, nekaj dela je imel Marko Zalokar le po lobu Brkića v 40. minuti.

V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti. Pri Olimpiji je bil dvakrat nevaren Matic Črnic, pri domačih pa je bil blizu zadetka Ester Sokler, a je ostalo pri izidu iz prvega polčasa. Zato pa je izid spremenil Brkić v 66. minuti, potem ko je po lepi akciji Savića, Tomića in Suljića, ki je vpisal 10. asistenco v sezoni in v tem pogledu le še za eno zaostaja za Amirjem Derviševićem iz Maribora, zadel z močnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora.

Le nekaj trenutkov pozneje je Olimpija vodila že s 3:1, Zalokar je slabo sprejel povratno žogo, proti njemu je stekel Jucie Lupeta, mu odvzel žogo (po mnenju domačih s prekrškom, saj ga je zrušil) in zadel v prazno mrežo. V 82. minuti pa je imel na drugi strani izjemno priložnost Vukušić, ki je bil sam pred Vidmarjem, a je ljubljanski vratar preprečil zadetek. V 86. minuti je s strelom znova poskusil razpoloženi Brkić, a je tudi krški vratar dobro posredoval. Zato pa je slednji znova moral po žogo v mrežo v prvi minuti sodniškega dodatka, ko ga je po preigravanju premagal Suljić iz bližine.

Krčani bodo v 21. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Ljubljančani pa bodo dan prej gostili Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Olimpija
    Uvodni krog nadaljevanja sezone bodo sklenili Krčani in Ljubljančani, ki se v pomlad podajajo z novim trenerjem in pošteno prevetreno igralsko zasedbo. Kdo se bo bolje znašel na Gubcu?

DELI NA