Olimpija z zmago ostaja prva

Aluminij - Olimpija 0:3 (0:1)

* Športni park, gledalcev 800, sodniki: Žnidaršič, Prelog, Ajdovec (vsi Kranj).
* Strelci: 0:1 Eleke (34.), 0:2 Zajc (65.), 0:3 Benko (68.).
* Aluminij: Janžeković, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Cvek, Rebernik, Vrbanec, Krljanović, Bizjak (od 69. Škoflek), Kramer (od 84. Srdić).
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Bajrić, Matić, Zajc, Kronaveter (od 59. Miškić), Kirm, Benko (od 73. Velikonja), Eleke (od 61. Wobay).
* Rumeni karton: Kronaveter.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Olimpije so tudi v Kidričevem nadaljevali serijo uspešnih gostovanj. Do treh točk, s katerimi so se obdržali na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, niso prišli z navdušujočo predstavo, čeprav rezultat mogoče kaže drugače. Ljubljančani, ki so v tretjem gostovanju v Kidričevem nasploh prvič zmagali, so v prvem polčasu imeli terensko premoč, a gol dosegli iz edinega strela v okvir vrat. V drugem polčasu so domači zaigrali bolj napadalno, a so bili za to kaznovani, za to pa krivijo tudi sodnika Andreja Žnidaršiča, ki po igranju z roko Darijana Matića v kazenskem prostoru ni dosodil enajstmetrovke.

Olimpija je imela na začetku precej več žogo v kazenskem prostoru. Do 34. minute je nekajkrat prišla blizu gola, a resnejše priložnosti si ni pripravila. Podobno velja tudi za gostitelje, ki so prežali na protinapade, na gol pa sprožili le en strel, ko je Lovro Cvek od daleč poslal žogo v naročje mladega ljubljanskega vratarja Roka Vodiška.

Za eno od odločilnih potez tekme pa sta poskrbela Denis Klinar in Blessing Eleke. Prvi je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, točno na glavo Elekeja, ki je z natančnim strelom z glavo poskrbel za vodstvo gostov. Do odmora je imel priložnost še Rok Kronaveter, a je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Na začetku drugega dela so domači spremenili taktiko, krenili so v napad, a iz dveh nevarnejših akcij niso zadeli, razjezil pa jih je tudi sodnik, ki je domnevno spregledal igranje z roko nekdanjega reprezentanta Matića. Kot da bi jim to spodrezalo krila, so Ljubljančanom dovolili veliko prostora za protinapade, kar so ti spretno izkoristili. Na 2:0 je povišal Miha Zajc, ki je prejel lepo podajo Leona Benka, prodrl v kazenski prostor in natančno meril.

Tri minute pozneje je bil zmagovalec odločen, Klinar je na desni strani spet opravil veliko dela, svoj prvi prvenstveni gol v zeleno-belem dresu pa je dosegel Benko.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Edina nedeljska tekma bo odigrana v Kidričevem. Aluminij, ki se je med tednom veselil napredovanja v četrtfinale Pokala Slovenije bo gostil Olimpijo, ki se je pred leti v Kidričevem že dvakrat opekla.

DELI NA