Olimpija prvi četrtfinalist

Olimpija in Celje sta na štadionu v Stožicah odigrala uvodno tekmo osmine finala Hervis pokala Slovenije. V tekmi z malo priložnostmi so bili odločnejši Ljubljančani, ki so dvakrat premagali neprepričljivega Mujčinoviča, derbi pa so v negativnem smislu zaznamovali tudi navijači obeh klubov.

V prvem polčasu je bilo obetavnih akcij na obeh straneh tako malo, da bi jih z lahkoto prešteli na prste ene roke. Nekoliko so prednjačili igralci v zelenih dresih, kjer se je Tomo Šokota že v uvodu dvakrat znašel v polpriložnosti. Na drugi strani je omembe vrednih nekaj prodorov Celjanov po bokih, kjer pa na koncu Medved in Štraus nista bila dovolj natančna ob predložkih.

Na žalost pa so pozornost namesto igralcev tokrat prevzeli navijači obeh klubov. Green Dragonsi so se tokrat pomešali med obiskovalce, ter se tako izmuznili budnemu očesu varnostnikov in policistov, na drugi strani pa so celjski navijači uspeli preskočiti improvizirane ograje okoli njigovega "sektorja". Navijači so tako obračunali med sabo na južni tribuni, posredovanje policije in varnosti je bilo nekoliko pozno in dimna zavesa ob aktivaciji pirotehničnih sredstev je nekoliko zameglila igrišče. Vsekakor dogodek, ki ne sodi na nogometne štadione, še enkrat več pa se je pokazalo, da je na ljubljanskem objektu zaradi konstrukcije tribun in odprtega tipa štadiona težko zagotoviti dobro varovanje. Nekoliko pred koncem polčasa so se organizatorji tako odločili za edino razumno potezo in celjske navijače zaradi izgredov pospremili s štadiona.

Tudi drugi polčas se je začel v podobnem stilu kot prvi. V raztrgani igri se je videlo, da se obema ekipama preveč mudi, posledica so bile nenatančne podaje in prekinjene akcije. Ljubljančani so v 59. minuti pravzaprav udarili kot strela z jasnega. S kakšnih tridesetih metrov se je za strel odločil Radujko, Mujčinovič ni bil najbolje postavljen, zato ga je strel po tleh nekoliko presenetil, žogo je s pomočjo vratnice le odbil, tam se je znašel Tomo Šokota in ob svojem debiju Ljubljančane popeljal v vodstvo. Celjani so poskušali vrniti, vendar ob nerazpoloženih napadalcih Bezjaku in Zajcu na klopi niso imeli igralcev, ki bi spremenili potek tekme (Čadikovski je proti Kopru staknil poškodbo, medtem ko Klebčarja zaradi težav z delovno vizo ni bilo v kadru; zaradi podobnih razlogov na klopi rumeno-modrih ni bilo niti trenerja Đuričiča).

Zajc in Bezjak sta sicer poskušala, najlepšo priložnost pri rezultatu 1:0 pa je po slabem strelu z glavo zapravil Zajc. Upi Celjanov po napredovanju v četrtfinale pa so se razblinili v 73. minuti, ko je Mijatovič dobrih 25 metrov v nenevarni akciji podrl Zeljkoviča. Slednji je sam izvedel prosti strel z levo nogo, žogo poslal preko živega zidu in mimo celjskega vratarja Mujčinoviča še drugič zatresel mrežo, ki so jo v drugem delu branili Celjani. Do konca tekme je Damjan Romih, ki je nadomeščal Đuričiča, poskušal še z nekaterimi spremembami, ki pa niso obrodile sadov. Namesto tega je v 90. minuti rezervist Rahmanovič v slabih 15. minutah dobil še drugi rumeni karton, sodnik Mertik pa je kmalu zatem odpiskal konec tekme.

Ostale tekme osmine finala Hervis pokala Slovenije bodo na sporedu jutri ob 16h, razen prestavljene tekme med Interblockom in Primorjem (29.9.)

Tekst: NZS/MaK
Foto: nkolimpija.si/SPS

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA