Olimpija dobila mestni derbi

Bravo - Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Kovačič.
* Strelca: 0:1 Čekiči (26.), 0:2 Suljić (77.).
* Bravo: Gril, Kurtović, Zec, Brekalo, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Kirm (od 70. Mensah), Krcić (od 79. Dabro), Matko (od 74. Križan), Nukić.
* Olimpija: Vidmar, Šme, Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Tomić, Brkić, Savić (od 69. Suljić), Menalo (od 73. Valenčič), Čekiči, Vukušić (od 80. Kadrić).
* Rumeni kartoni: Bagnack, Maksimenko.
* Rdeči karton:

Po desetletju se je v Ljubljani zgodil mestni obračun v najvišji slovenski ligi. Potem ko je bolj ali manj prvoligaška stalnica Olimpija v sezoni 2009/10 igrala proti Interblocku, se je danes zoperstavila Bravu. Če je bila neuspešna v evropskih kvalifikacijah v četrtek na domačem terenu proti Rigasu, je tokrat v gosteh ugnala novinca med prvoligaši.

Igralci Brava so tekmo solidno začeli, a proti koncu polčasa vse bolj popuščali, medtem ko so zeleno-beli stopnjevali ritem. Dosegli so sicer "le" en zadetek, njegov avtor je bil Endri Čekiči, ko je močno sprožil z 18 metrov v 26. minuti.

Gosti so sicer še dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Najprej v 35. minuti, ko je streljal Ante Vukušić, Domen Gril pa je žogo usmeril v okvir vrat, nato pa še v 45. minuti, ko je Luka Menalo lepo meril malce z leve strani z dobrih desetih metrov, a z diagonalnim strelom prav tako zadel le vratnico.

Ob še nekaj polpriložnostih izbrancev Safeta Hadžića pa so domači nase opozorili v četrti minuti, ko je strel Mustafe Nukića obranil Nejc Vidmar, slednji pa je moral posredovati še po poskusu Ovbokhe Agboyija v 26. minuti.

V uvodu drugega polčasa so nekaj več poskušali izbranci Dejana Grabića, med drugimi tudi Alen Krcić, čigar strel po protinapadu je Vidmar ubranil. Sledilo je še nekaj nenatančnih poskusov, zato pa je bil v 77. minuti natančen Asmir Suljić, ki je sprožil močno z desne strani v kazenskem prostoru in z diagonalnim strelom odločil tekmo.

V 82. minuti je od daleč sprožil še Goran Brkić, a je bil Gril na mestu, na drugi strani pa se je takoj zatem izkazal Vidmar po strelu Agboyija z roba kazenskega prostora, tako da je ostalo pri 2:0.

Bravo bo v 2. krogu v nedeljo gostoval pri Muri, Olimpija pa bo gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    Nedeljsko dogajanje se pričenja v prestolnici, Ljubljana je po desetletju spet dobili prvoligaški mestni derbi. Bravo ob krstnem nastopu v PLTS čaka obračun z Olimpijo, ki bo celila evropske rane. Kdo bo uspešnejši v Šiški?

DELI NA