Odmevi po žrebu četrtfinala HPS


Po žrebu četrtfinalnih parov Hervis pokala Slovenije je bilo med četrtfinalisti zaznati zmerno zadovoljstvo. Kljub temu, da imajo na papirju najtežjega nasprotnika, so v kranjskem Triglavu Gorenjska zadovoljni.

Medtem, ko iz tabora Maribora kakšnih posebnih odzivov po žrebu še ni bilo, so Gorenjci tekmo, kjer bodo lahko na tribunah ponovno združili gorenjske nogometne navdušence, zgrabili z obema rokama. "Želeli smo si atraktivnega nasprotnika in žreb nam je podaril lep nogometni dogodek," je za spletno stran gorenjskega drugoligaša povedal športni direktor kluba, Robert Misja, trener Stane Bevc pa je dodal: "V marcu nas čakajo težke tekme, tudi ta sodi mednje. Moramo se dobro pripraviti v vseh pogledih."

Direktor Triglav Gorenjska Miran Šubic ki je z izvirno majico pred prireditvijo na Brdu presenetil Matjaža Keka in Ivana Simiča, je o žrebu med drugim povedal: "Igramo Gorenjci proti gorenjskim Štajercem, saj za Maribor nastopa veliko naših bivših igralcev. To bo torej odlična priložnost za nogometni praznik v Kranju, športno si želimo uspeha, favorit pa je tako ali tako znan. Ampak, pokalno tekmovanje ima svoje zakonitosti in privlačnosti, veseli pa me srečanje s klubom, ki ga spoštujemo."

V Interblocku so po žrebu ponovno izpostavili željo, da bi pokalno trofejo še tretjič zapored pripeljali v svojo vitrino, športni direktor kluba, Nenad Protega pa je komentiral, da je žreb za pomlajeno ekipo Interblocka vse prej kot lahek: "Za nas so vsi nasprotniki težki. Prav nasprotno, pa so si vsi klubi iz druge skupine, iz skupine nosilcev želeli prav nas. To bo za nas motiv več, naših ciljev v zvezi s pokalom pa ne skrivamo. Ne glede na težko prvenstveno pomlad, ki nas čaka, želimo prirediti senzacijo in doseči »klasični pokalni hattrick« . S tem dosežkom, ki je v nogometnem svetu izjemno redek, bi se za vedno zapisali v vrh slovenske klubske nogometne zgodovine. Dve tekmi nosita posebno draž in upam, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili."

Novi trener Domžal Darko Birjukov je po žrebu, ki je njegovemu klubu namenila tradicionalno neugodne Goričane, za klubsko spletno stran povedal: "Dobili smo 'našo' Gorico, ki je za Domžale tradicionalno neugoden nasprotnik. V vsakem četrtfinalnem obračunu so možnosti 50:50. Maksimalno se bomo pripravili na obe tekmi in naš cilj je zagotovo napredovanje med najboljše štiri ekipe. Kljub vsemu moram reči, da smo dobili zelo kvalitetnega nasprotnika."

Verjetno najbolj nepredvidljiv obračun v četrtfinalu Hervis pokala Slovenije pa bodo videli gledalci v Velenju in Celju. Zaradi bližine mest gre za nekakšen štajersko-šaleški derbi, strasti med Velenjčani in Celjani pa se vedno znova segrejejo pred medsebojnim obračunom. Podobno lahko pričakujemo tudi tokrat, kljub dejstvu, da Knapi pol-sezone niso končali v zavidljivi formi. Toda, do marca se lahko marsikaj spremeni, slednjega se zaveda tudi nogometaš CM Celja Sebastjan Gobec: "Mislim, da bosta to vnovič dva derbija. Letos je na naših tekmah padlo veliko zadetkov, zagotovo pa so Velenjčani kakovostna ekipa, ki se je ob koncu jesenskega dela ukvarjala s številnimi poškodbami. Na obeh obračunih lahko pričakujemo veliko gledalcev, naša želja pa je, da se uvrstimo v nadaljevanje tekmovanja. Osebno sem si sicer najbolj želel Maribor."

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA