03.04.2014 | Ženska A
Odločno v Moskvo

Slovenska ženska reprezentanca je danes dopoldan odpotovala v Moskvo, kjer jo v soboto ob 14. uri po slovenskem času (ob 17.00 po moskovskem času) čaka obračun v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015. Slovenija ima po treh tekmah tri točke.7

Tudi Milenkovič in Nikl

Reprezentanca je dva dni trenirala na Bledu. Varovanke selektorja Damirja Roba so opravile tri treninge. Pred odhodom ni bilo povsem jasno, ali bosta lahko zasedbi pomagali kapetanka Anja Milenkovič in Andreja Nikl. »Na treningih je bilo prisotne in vidne precej delovne vneme. Opravili smo, kar smo si zastavili. Prepričan pa sem, da bo tudi naša zdravniška služba naredila vse, da bosta Anja in Andreja pripravljeni do sobote,« uvodoma pove selektor Rob.

V Moskvo je odpotovala reprezentanca v postavi:

Lucija Mori (Carinthians Soccer Women), Eva Vamberger (ŽNK Jevnica), Anisa Rola (ŽNK Maribor),Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Larissa Šoronda (ŽNK Rudar Škale), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Andreja Nikl (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Mateja Zver(ŽNK Teleing Pomurje), Lucija Grad (Carinthians Soccer Women), Kaja Eržen (Carinthians Soccer Women), Urška Žganec (Sturm Graz), Anja Milenkovič (Sturm Graz), Martina Potrč (LUV Graz),Manja Benak (FTC Ferencvaros), Kaja Jerina (Merilappi United), Kristina Erman (Eurospin Torres) in Zala Gomboc (ŽNK Rudar Škale).

Kvalifikacije za SP 2015:

5.4.
Rusija – Slovenija (14.00)

10.4.
Nemčija – Slovenija (18.00)

Izkoristiti prilike

Rusija je 21. reprezentanca na svetovni lestvici, Slovenija zaseda 58. mesto. Rob pravi, da so Rusinje absolutne favoritinje.
»Zavedamo se, da bomo imeli na tekmi malo priložnosti. Na treningu smo namenili največ pozornosti temu, da take priložnosti tudi izkoristimo.«

In dodaja:
»Ogledali smo si nekaj zadnjih posnetkov naših tekmic. Igrajo hitro, so agresivne in čvrste v duelih. Kljub temu odhajamo na gostovanje optimistični. Pri igralkah je očitna prava želja. Bistveno je, da to sedaj prenesemo na igrišče.« Za nameček se bo igralo v pravih zimskih razmerah, saj bodo v času tekme v Moskvi temperature nekaj pod ničlo.

Domačinke favoritinje

Kapetanka Anja Milenkovič se veseli obračuna, virozo pa je že skoraj premagala, zato bojazni za sobotni nastop skorajda ni.
»Vemo, da nas čaka še ena zahtevna preizkušnja. Rusinje so nesporne favoritinje. Igrajo dobro, premorejo nekaj dobrih posameznic. Pred odhodom smo analizirali tudi naše zadnje predstave. Selektor je opozoril na napake, ki jih moramo odpraviti. Motiva nam ne manjka. Z dobro in disciplinirano igro želimo nuditi dostojen odpor. Predvsem pa bo treba upoštevati vse dogovore s treningov. Vsaka točka iz Rusije pa bi bila velik uspeh.«

Po poškodbi se vrača tudi Mateja Zver:
»Dobro smo se taktično pripravili na Rusinje, ki jih poznam tudi iz lige prvakinj, dvakrat sem igrala proti njim. Gre za fizično močne in čvrste igralke. Naša priložnost bodo protinapadi, ki jih bo treba izkoristiti.«

Nevarni na krilu

Za konec pa je svoje dodala še Tjaša Tibaut:
»Priprave so bile dobre, v Moskvi želimo popraviti napake z zadnje tekme. Rusinje smo si ogledali na tekmi proti Slovaški. Niso bile tako dominantne. Menim, da jim lahko pariramo. Pozorni pa bomo morali biti na njihove krilne igralke.«

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.
 • 08.09.2021 | Ženska A
  Prašnikar, Zver in Predanič v polno
  Teden sta obeležila tudi dva slovenska derbija: v Nemčiji sta si nasproti stali Sara Agrež in Adrijana Mori, v Italiji pa Kaja Eržen in Nina Kajzba. Po poškodbi s treningi začenja Timea Rojnik.
 • 03.09.2021 | Ženska A
  Znana seznam članic za začetek kvalifikacij za SP 2023
  Slovenska ženska reprezentanca 17. septembra na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.

DELI NA