Od srede do sobote dva prenosa iz Podčetrtka

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel ima vnovič visoke cilje in ambicije, da v Evropi pusti pečat in se zavihti med 16 najboljših. Kako bo pri tem uspešen, bo jasno do sobote, ko v Podčetrtku vnovič gosti turnir glavnega dela lige prvakov. Ekipa, ki jo tretjo sezono vodi Kujtim Morina, se je danes zbrala, v sredo pa jo čaka uvodna tekma, na drugi strani pa srbski državni prvak Ekonomac.

Uvodni tekmi Dobovca si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

Liga prvakov, glavni del, Podčetrtek:

9.10.

Sporting CP – Mostar SG (17.30)
Ekonomac Kragujevac – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

10.10.
Ekonomac Kragujevac – Sporting CP (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Mostar SG (20.00) (prenos na www.futsal.si)

12.10.
Mostar SG – Ekonomac Kragujevac (17.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Sporting CP (20.00)

Poraz z Vrhnike je koristil

„Mislim, da se forma stopnjuje. Da smo pravi. Dejansko iz tekme v tekmo igramo boljše. Želim si, da to potrdimo na turnirju in se zavihtimo med 16 najboljših ekip v Evropi,“ se nadeja Rok Mordej, ki je z ekipo sezono začel s porazom v superpokalu. „Malce pozno smo začeli s pripravami, superpokal je prišel prehitro. Preveč smo grešili, slab dan se zgodi... Mogoče pa je celo dobro, da smo se po tem porazu na Vrhniki vsi zavedli, da nam tudi v tej sezoni ne bo nič podarjeno, da se bo treba za vse dokazati na terenu,“ nadaljuje Mordej, ki je vesel, ker je liga prvakov spet v Sloveniji. „V Podčetrtku rad igram, dvorana mi je zelo pri srcu. Upam, da bo spet kraj srečnega imena,“ se nadeja Mordej.

Sporting je favorit

Konkurenca v Obsotelju bo močna: evropski klubski prvak Sporting, Ekonomac in Mostar, med 16 napredujejo tri najboljše zasedbe v tej skupini. „Sporting je absolutni favorit skupine. Mi razmišljamo o prvi tekmi in obračunu z Ekonomcem, ki ima malce pomlajeno, a še vedno dobro, kvalitetno in šolano moštvo. Dobro zasedbo je sestavil tudi Mostar, ki premore šest, sedem reprezentantov BiH-a, tri srbske igralce in še Brazilca z makedonskim potnim listom. Upam, da bomo imeli že po dveh dneh dovolj točk za napredovanje, da se ne bomo potem reševali na Portugalcih,“ je jasen Mordej.

Pravi, da imajo v primerjavi z lansko sezono letos nekoliko hitrejšo ekipo – zasluge za to gredo okrepitvama: Teu Turku in Vedranu Matoševiću. „Pa tudi ostali smo za leto dni bolj izkušenejši,“ dodaja Rok, kapetan in motor zasedbe, ki se nadeja dobre podpore s tribun. Velike upe pa polagajo v taboru kozlov še v fizioterapevtsko službo, ki mora poskrbeti za Damirja Puškarja, ki si je poškodoval kolenske vezi, a naj bi bil jutri že med vratnicama.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Porto ni dovolil presenečenja
  Upom Domžal na povratni tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov ni uspelo presenetiti Porta. Aktualni zmagovalec tekmovanja je bil ob Kamniški Bistrici, kjer se je zbralo več kot dva tisoč gledalcev, boljši s 3:0.
 • 26.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Pred polnim stadionom po presenečenje
  Mladinsko selekcijo Domžal jutri čaka povratno srečanje drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Varovanci Darka Birjukova bodo ob podpori tritisočglave množice iskali pot do presenečenja, izločitve aktualnega evropskega prvaka in s tem preboja v pomladanski del tekmovanja.
 • 22.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Hrabri slovenski prvak ostal brez finalnega turnirja
  Dobovčani, ki so tretjič igrali v elitnem delu lige prvakov (pred tem v sezonah 2015/16 in 2018/19), so na turnirju igrali dobro in v 1. krogu s 3:1 premagali belgijski Halle-Gooik, v 2. pa so odpravili še Mostar iz Bosne in Hercegovine s 6:1. Izbranci Kujtima Morine so tako prišli do odločilnega boja z Rusi za prvo mesto v skupini A.
 • 06.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani remizirali z evropskim prvakom
  Domžalski mladinci so si na prvi tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov pripravili ugodno izhodišče. Dvoboj s Portom, aktualnim evropskim prvakom, se je po dramatični končnici zaključil z remijem.
 • 05.11.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani nad aktualnega evropskega prvaka
  Domžalske mladince, ki so se oktobra veselili napredovanja v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov, jutri čaka nova evropska preizkušnja. Četa Darka Birjukova se bo po izločitvi romunskega Viitorula udarila s portugalskim velikanom Portom.
 • 22.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Pred polnimi tribunami do napredovanja
  Domžalski mladinci se veselijo preboja v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov. Varovanci Darka Birjukova so pred polnimi tribunami ugnali romunski Viitorul. Za veselje gostiteljev sta zadela Tamar Svetlin in Tian Pantelić.
 • 21.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalski mladci po napredovanje
  Mladinsko selekcijo Domžal jutri čaka povratno srečanje prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Rumeni se bodo na osrednjem igrišču Športnega parka Domžale udarili z romunskim Viitorulom.
 • 02.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Iz Romunije z remijem
  Mladinska selekcija Domžal je v Romuniji odigrala prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov. Rumeni so v dvoboju z Viitorul Constanto iztržili remi brez zadetkov.
 • 01.10.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Domžalčani izzivajo klub romunske legende
  Poleti so slovenski nogomet v evropskih tekmovanjih predstavljali Domžale, Maribor, Mura, Olimpija in Pomurje, kljub temu pa se slovenski nastopi v tekmovanjih UEFA še niso končali. Mladinsko ekipo Domžal čakata vsaj dve tekmi, tekmec slovenskega prvaka bo romunska Viitorul Constanta. 

DELI NA