15.07.2010 | A
Nogometni spektakel v Biljah

Bilje, kraj 9km južno od Nove Gorice, bo v petek gostil nogometni spektakel, kakršnega so prebivalci tega severnoprimosrkega naselja videli le redko. Tam bo namreč potekala dobrodelna nogometna tekma, v ekipah Valterja Birse in Tima Matavža pa ne bo manjkalo znanih imen.

Nogometni klub Bilje in Šola Valterja Birse in Tima Matavža so skupaj z Bolnišnico za otroke s posebnimi potrebami Stara Gora, Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Radiom 1 z voditeljem Markom Portčem, družbo SV-RSA d.o.o ter Nogometno zvezo Slovenije pobudniki in organizatorji dobrodelne nogometne tekme med športniki, estradniki, politiki in gospodarstveniki, katere izkupiček bo darovan otrokom, ki imajo drugačne potrebe in jim nogomet ni dosegljiv.

Dobrodelne tekme se bo, kot častni pokrovitelj udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, ki je tudi velik ljubitelj nogometa in sokrajan obema odličnima nogometašema.

Slovenska reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž sta tako še enkrat več pokazala, da jima je mar za tiste, k v življenju niso imeli toliko sreče in možnosti, kot sta jih imela sama. K nogometnemu spektaklu sta tako skupaj z ostalimi soorganizatorji poleg predsednika Vlade pritegnila še kopico znanih imen. Tako bo selektor Matjaž Kek v petek obul nogometne čevlje in se pomeril še z Andrejem Komcem in Bojanom Jokičem, družbo jim bo delal tudi selektor slovenske mlade reprezentance Tomaž Kavčič, ter reprezentančni fizioterapevt Tomaž Šavnik. Če so omenjeni že stari znanci nogometnih zelenic, pa je združevalna moč najpopularnejše igre na svetu vidna pri seznamu ostalih udeležencev. Tako bo na zelenico stopil tudi boksar Dejan Zavec, nekdanji alpski smučar Jure Košir, pa nekdanji košarkaš Marko Milič, minister Patrick Vlačič, rokometni zvezdnik Vid Kavtičnik, glasbenika Zoran Predin in Jože Potrebuješ, ter mnogi drugi.

Po sami tekmi bo sledil še glasbeni del, kjer bo vrhunec vsekakor nastop Zorana Predina, s tem pa se bo zaokrožil dobrodelno-nogometni večer v Biljah. Tekma se bo sicer pričela ob 19. uri, vstop za gledalce bo prost, medtem ko se bodo na noto dobrodelnosti pobirali prostovoljni prispevki za otroke s posebnimi potrebami.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | A
  Letne vstopnice od četrtka, posamične 7. marca
  Slovenska nogometna reprezentanca marca pričenja s pripravami na evropsko prvenstvo 2024 s tekmama proti Malti in Portugalski. Prodaja letnih vstopnic bo stekla 29. februarja, prodaja posamičnih za tekmo s Portugalsko pa 7. marca.
 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.

DELI NA