15.07.2010 | A
Nogometni spektakel v Biljah

Bilje, kraj 9km južno od Nove Gorice, bo v petek gostil nogometni spektakel, kakršnega so prebivalci tega severnoprimosrkega naselja videli le redko. Tam bo namreč potekala dobrodelna nogometna tekma, v ekipah Valterja Birse in Tima Matavža pa ne bo manjkalo znanih imen.

Nogometni klub Bilje in Šola Valterja Birse in Tima Matavža so skupaj z Bolnišnico za otroke s posebnimi potrebami Stara Gora, Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Radiom 1 z voditeljem Markom Portčem, družbo SV-RSA d.o.o ter Nogometno zvezo Slovenije pobudniki in organizatorji dobrodelne nogometne tekme med športniki, estradniki, politiki in gospodarstveniki, katere izkupiček bo darovan otrokom, ki imajo drugačne potrebe in jim nogomet ni dosegljiv.

Dobrodelne tekme se bo, kot častni pokrovitelj udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, ki je tudi velik ljubitelj nogometa in sokrajan obema odličnima nogometašema.

Slovenska reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž sta tako še enkrat več pokazala, da jima je mar za tiste, k v življenju niso imeli toliko sreče in možnosti, kot sta jih imela sama. K nogometnemu spektaklu sta tako skupaj z ostalimi soorganizatorji poleg predsednika Vlade pritegnila še kopico znanih imen. Tako bo selektor Matjaž Kek v petek obul nogometne čevlje in se pomeril še z Andrejem Komcem in Bojanom Jokičem, družbo jim bo delal tudi selektor slovenske mlade reprezentance Tomaž Kavčič, ter reprezentančni fizioterapevt Tomaž Šavnik. Če so omenjeni že stari znanci nogometnih zelenic, pa je združevalna moč najpopularnejše igre na svetu vidna pri seznamu ostalih udeležencev. Tako bo na zelenico stopil tudi boksar Dejan Zavec, nekdanji alpski smučar Jure Košir, pa nekdanji košarkaš Marko Milič, minister Patrick Vlačič, rokometni zvezdnik Vid Kavtičnik, glasbenika Zoran Predin in Jože Potrebuješ, ter mnogi drugi.

Po sami tekmi bo sledil še glasbeni del, kjer bo vrhunec vsekakor nastop Zorana Predina, s tem pa se bo zaokrožil dobrodelno-nogometni večer v Biljah. Tekma se bo sicer pričela ob 19. uri, vstop za gledalce bo prost, medtem ko se bodo na noto dobrodelnosti pobirali prostovoljni prispevki za otroke s posebnimi potrebami.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
 • 14.03.2023 | A
  Znan seznam Slovenije za začetek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca bo konec marca pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2024. Slovenski selektor Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi s Kazahstanom in San Marinom, ki bosta 23. in 26. marca.
 • 13.03.2023 | A
  Lovrić podal za zmago, Vombergar znova med strelci
  Bližajo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v sklopu katerih bo Slovenija v marcu igrali proti Kazahstanu in San Marinu, slovenski reprezentanti pa v svojih klubih nadaljujejo z dobro formo.
 • 06.03.2023 | A
  Šeško zabil hat-trick, med strelci tudi Horvat
  Pretekli konec tedna so bili slovenski reprezentanti v svojih klubih znova v polnem pogonu. Še posebej zanimivo je bilo v Avstriji, kjer je Benjamin Šeško zabil tri gole v razmaku vsega sedmih minut igre, med strelce pa se je vpisal tudi Tomi Horvat. V Turčiji je Miha Zajc za Fenerbahče zabeležil novo asistenco.

DELI NA