Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov

V mesecu februarju nova zaključna generacija otrok, devetošolk in devetošolcev, razmišlja o svoji prihodnji šolski poti in vstopu v srednjo šolo. Kdor želi združiti kvalitetne treninge, ob tem pa biti še uspešen v šoli, potem sta zanj in zanjo optimalna izbira srednješolsko šolanje v dekliškem in fantovskem nogometnem oddelku NZS.

Posebnost v slovenskem nogometnem prostoru

Projekt Nogometni razred, ki ga Nogometna zveza Slovenije izvaja skupaj s svojima partnerjema Gimnazijo Šiško in ŠCPET, predstavlja posebnost v slovenskem nogometnem prostoru. Dekliški in fantovski nogometni oddelek NZS nudita izvrstne pogoje za delo, predvsem pa razvoj šolske in športne komponente posameznice oz. posameznika. Nogometna oddelka delujeta pod okriljem Gimnazije Šiška in Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET).

Predstavitev nogometnih oddelkov NZS:Bogata tradicija, bogat program

Nogometni razred NZS ima že bogato zgodovino, fantovski oddelek slavi 20 let obstoja in uspešnega delovanja, dekliški pa deluje sedem let. Dijakinje in dijaki so vključeni v kakovostni program treningov, kjer delo poteka po strokovnem programu, ki je zasnovan na način, da posameznik/ca lahko razvije in izboljšuje svoje sposobnosti v tehničnih in taktičnih elementih nogometne igre ter napreduje tudi z vidika telesne priprave. V nogometnem oddelku je poskrbljeno za vse, za mlade skrbijo celostno – v primeru poškodb je tu kineziolog, ki pomaga, da mlada igralka in mladi igralec dobita ustrezen tretman in oskrbo za uspešno vrnitev v trenažni proces.

Številna imena v ženski in moški reprezentanci

Skupaj z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je Nogometna zveza Slovenije v vseh teh letih prispevala veliko znanih nogometnih imen (Lara Prašnikar, Adrijana Mori, Sara Agrež, Lara Klopčič, Lana Golob, Nina Predanič, Zala Vindišar, Bojan Jokič, Robert Berič, Nejc Skubic, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Dejan Vokić, Žiga Frelih …) ter zlatih maturantov, maturantk, ki so kasneje zaključili študij doma ali v tujini.

Izvrstne izkušnje

„V 4. letniku sem bila že v Nemčiji, zato sem šolanje opravila na daljavo. Vsi so mi pri tem zelo pomagali. Ob sebi sem imela dobrega koordinatorja, profesorji pa so bili pripravljeni, da so delali z mano prek Skypea,“ svojo dobro izkušnjo z nogometnim oddelkom razkrije Lara Prašnikar.

„V prvi vrsti ti da to šolanje za življenje osebnostno izkušnjo, zagotovo pa je v tem programu možnost, da usklajuješ nogomet in šolo,“ dodaja reprezentant Nejc Skubic.

„Tu so optimalni pogoji za trening in učenje. Na voljo je tudi pet obrokov. Za vse je poskrbljeno, da ti uspe,“ dodaja reprezentant Jure Balkovec.

„Treniram z najboljšimi v Sloveniji, veliko znanja so mi že dali,“ dodaja mladinska reprezentantka Korina Lara Janež, ki obiskuje 3. letnik.

Pozorni na šolski uspeh

Zavedamo se, da so šolske in športne obveznosti mnogokrat težko izvedljive in predstavljajo za posameznika napor, ki mu je težko biti kos. S programom Nogometnega razreda na enem mestu združujemo šolo in treniranje tako, da lahko dijaki uspešno zaključijo srednješolski program ter dosežejo optimalni športni napredek. Kandidatke in kandidati za nogometni oddelek se vpisujejo v program Gimnazija/š. Dijaki nogometnega razreda šolanje zaključijo z maturo, bivajo v dijaškem domu in trenirajo pod vodstvom trenerjev NZS. Za dijakinje bivanje v dijaškem domu ni obvezno.

Kako in kje do podatkov

Več o programih, možnostih in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.

Poveza za informativni dan: https://us04web.zoom.us/j/72639635474?pwd=dmgrc1FlZy9rTkRhVEVTcVlWZlF6Zz09

Meeting ID: 726 3963 5474
Passcode: YEjjT0

Za vse pojasnila in informacije vam bodo na voljo:
Dejan Jelnikar (vodja nogometnih razredov- dijaki)
Anja Milenkovič (vodja nogometnih razredov- dijakinje)
športna koordinatorja Gimnazije Šiška in ŠC PET.

FANTOVSKI NOGOMETNI RAZRED:

 Vabilo na informativni dan nogometnega razreda NZS.pdf ( kB)

 Predstavitvena zgibanka Fantovskega nogometnega razreda

Dodatne informacije: Koordinator Fantovskih nogometnih oddelkov NZS, Dejan Jelnikar: 031 789 788, dejan.jelnikar@nzs.si

DEKLIŠKI NOGOMETNI ODDELEK:

Vabilo na informativni dan dekliškega nogometnega razreda NZS.pdf ( kB)

Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka

Dodatne informacije: Koordinatorica Dekliških nogometnih oddelkov NZS, Anja Milenković: 041 855 866, anja.milenkovic14@gmail.com

Pripravil: Nzs.si
Foto: Nzs.si_

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 19.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij
  Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.

DELI NA