27.03.2010 | Ženska A
Nogometašice premagale Armenijo


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2011 v Nemčiji v Velenju premagala Armenijo z 1:0 (0:0). Slovenijo do konca kvalifikacij čakajo še tekme v gosteh pri Italiji, Portugalski in Finski.

Izbranke Darka Žižka so v kvalifikacijah dosegle še drugo zmago. Še drugič so na medsebojnih tekmah premagale Armenijo. Slovenke so bile praktično vso tekmo nevarnejše in boljše tekmice. "Zmaga je bila pričakovana, ampak sem že prej opozarjal, da bo tekma težka. Bili smo favoriti na papirju, ampak smo imeli nekoliko trde noge. Tako v prvem polčasu igra ni stekla, nekoliko bolje je bilo v drugem. Težava je, da ne znamo izkoristiti priložnosti, kar bi se nam lahko v zadnji minuti maščevalo, ko so gostje sprožile nevaren strel," je po tekmi povedal selektor Žižek.

Slovenke so odločilni gol so zabile v 56. minuti, ko se je med strelke vpisala Anja Milenkovič. Ob njej so bile tokrat v reprezentanci še Lucija Mori, Ksenja Povh, Adrijana Bogolin, Jana Horvat, Urška Žganec, Mateja Zver, Fata Salkunič, Snežana Maleševič, Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Sonja Čevnik, Saša Ljubec, Katja Nežmah, Tea Podrecca, Anja Levačič, Alja Krznarič in Staša Špur.

Reprezentanca je bila tako pred tekmo z Armenijo dodobra pomlajena, saj je med drugim nogometne čevlje v kot postavila nekdanja kapetanka Andreja Nikl, nekatere igralke pa so bodisi poškodovane bodisi ne morejo nastopiti zaradi drugačnih razlogov. Zaradi kartonov je manjkala Manja Benak, poškodovani sta Urška Pavlek in Natalija Golob, zaradi študijskih obveznosti ni bilo Ines Špelič in Alene Miljkovič, zaradi službene odsotnosti pa Polone Govek.

"Odsotnost izkušenih igralk se je poznala. Bili smo nekoliko šibki v zadnji vrsti, malo nam je manjkala hitrost. Ampak menim, da je to ekipa za prihodnost in posrečen izbor mladih in izkušenejših igralk," pravi Žižek, ki ga skupaj z dekleti v teh kvalifikacijah čakajo še tri tekme proti favoriziranim tekmicam. "Mislim, da bomo na gostovanju lažje igrali. Menim, da imamo določene možnosti proti Portugalski in Finski, Italija pa je dejansko premočna. Seveda se ne bomo predali vnaprej, ampak bomo skušali iztržiti čim ugodnejše izide," je zaključil Žižek.


Sicer pa v kvalifikacijah nastopa 41 reprezentanc v osmih skupinah. V tako imenovani "play-off" bodo napredovale le prvouvrščene ekipe. Ta osmerica se bo nato pomerila za štiri neposredna mesta na SP 2011. Štiri poražene ekipe pa bodo v nadaljnjih tekmah določile še reprezentanco, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah za peto evropsko mesto na SP spopadla z ekipo iz zveze CONCACAF (Severna in Srednja Amerika ter Karibi).


Tekst: STA

 

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2024 | Ženska A
  Iz Skopja s prepričljivo zmago
  Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
 • 09.04.2024 | Ženska A
  V Skopju proti Severni Makedoniji
  V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
 • 08.04.2024 | Ženska A
  Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
  „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
 • 07.04.2024 | Ženska A
  V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
  Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
 • 05.04.2024 | Ženska A
  Kvalifikacije začele z zmago
  Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
 • 05.04.2024 | Ženska A
  Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
  Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
 • 04.04.2024 | Ženska A
  S hitrim golom bi si olajšale delo
  Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
 • 03.04.2024 | Ženska A
  Trening z mislijo na Moldavijo
  Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
 • 01.04.2024 | Ženska A
  Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
  Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
 • 01.04.2024 | Ženska A
  Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
  Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA