27.03.2010 | Ženska A
Nogometašice premagale Armenijo


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2011 v Nemčiji v Velenju premagala Armenijo z 1:0 (0:0). Slovenijo do konca kvalifikacij čakajo še tekme v gosteh pri Italiji, Portugalski in Finski.

Izbranke Darka Žižka so v kvalifikacijah dosegle še drugo zmago. Še drugič so na medsebojnih tekmah premagale Armenijo. Slovenke so bile praktično vso tekmo nevarnejše in boljše tekmice. "Zmaga je bila pričakovana, ampak sem že prej opozarjal, da bo tekma težka. Bili smo favoriti na papirju, ampak smo imeli nekoliko trde noge. Tako v prvem polčasu igra ni stekla, nekoliko bolje je bilo v drugem. Težava je, da ne znamo izkoristiti priložnosti, kar bi se nam lahko v zadnji minuti maščevalo, ko so gostje sprožile nevaren strel," je po tekmi povedal selektor Žižek.

Slovenke so odločilni gol so zabile v 56. minuti, ko se je med strelke vpisala Anja Milenkovič. Ob njej so bile tokrat v reprezentanci še Lucija Mori, Ksenja Povh, Adrijana Bogolin, Jana Horvat, Urška Žganec, Mateja Zver, Fata Salkunič, Snežana Maleševič, Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Sonja Čevnik, Saša Ljubec, Katja Nežmah, Tea Podrecca, Anja Levačič, Alja Krznarič in Staša Špur.

Reprezentanca je bila tako pred tekmo z Armenijo dodobra pomlajena, saj je med drugim nogometne čevlje v kot postavila nekdanja kapetanka Andreja Nikl, nekatere igralke pa so bodisi poškodovane bodisi ne morejo nastopiti zaradi drugačnih razlogov. Zaradi kartonov je manjkala Manja Benak, poškodovani sta Urška Pavlek in Natalija Golob, zaradi študijskih obveznosti ni bilo Ines Špelič in Alene Miljkovič, zaradi službene odsotnosti pa Polone Govek.

"Odsotnost izkušenih igralk se je poznala. Bili smo nekoliko šibki v zadnji vrsti, malo nam je manjkala hitrost. Ampak menim, da je to ekipa za prihodnost in posrečen izbor mladih in izkušenejših igralk," pravi Žižek, ki ga skupaj z dekleti v teh kvalifikacijah čakajo še tri tekme proti favoriziranim tekmicam. "Mislim, da bomo na gostovanju lažje igrali. Menim, da imamo določene možnosti proti Portugalski in Finski, Italija pa je dejansko premočna. Seveda se ne bomo predali vnaprej, ampak bomo skušali iztržiti čim ugodnejše izide," je zaključil Žižek.


Sicer pa v kvalifikacijah nastopa 41 reprezentanc v osmih skupinah. V tako imenovani "play-off" bodo napredovale le prvouvrščene ekipe. Ta osmerica se bo nato pomerila za štiri neposredna mesta na SP 2011. Štiri poražene ekipe pa bodo v nadaljnjih tekmah določile še reprezentanco, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah za peto evropsko mesto na SP spopadla z ekipo iz zveze CONCACAF (Severna in Srednja Amerika ter Karibi).


Tekst: STA

 

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2023 | Ženska A
  Lana Golob okrepila Pomigliano
  “Zelo sem vesela, da sem spet v Italiji. Želim pomagati ekipi na vse možne načine pri doseganju naših ciljev, vključno z obstankom v Serie A. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da prispevam k uspehu kluba,“ je ob prihodu v klub povedala Lana Golob, ki ni prvič v Italiji.
 • 03.01.2023 | Ženska A
  Intervju: Borut Jarc
  Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je v zadnjem kvalifikacijskem ciklu naredila nov korak naprej.
 • 09.12.2022 | Ženska A
  Mateja Zver zadela v ligi prvakinj
  Kapetanka reprezentance Mateja Zver je navdušila v ligi prvakinj. Nika Babnik je na Portugalskem prišla do 1. zmage, petič v igro v Serie A tudi Zara Kramžar, Zala Meršnik pa je branila na sedmi letošnji tekmi.
 • 28.11.2022 | Ženska A
  Lara Prašnikar za zmago
  Na vrhu v 2. nemški ligi ostaja RB Leipzig s Korino Laro Janež, z branjenjem v močni španski ligi nadaljuje Zala Meršnik, do zmag tudi Split z Luano Zajmi in Laro Ivanuša.
 • 24.11.2022 | Ženska A
  Kapetanka za zgodovino, med strelkami tudi Zajmi in Ivanuša
  V sredo se je liga prvakinj nadaljevala tudi za naše legionarke. Mateja Zver je s St. Pöltnom spisala zgodovino – postali so prva avstrijska ekipa z zmago v rednem delu lige prvakinj. Z 1:0 so slavile v Pragi, Mateja Zver je igrala 90 minut. Na delu tudi ostale legionarke.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  V Kopru premagale Kosovo
  Ženska članska reprezentanca je z zmago na pripravljalni tekmi proti Kosovu sklenila leto 2022. V Kopru so varovanke selektorja Boruta Jarca s 3:1 premagale tekmice. Mateja Zver je dosegla dva gola, enega je ob svojem debiju v dresu članic prispevala še napadalka Rome Zara Kramžar.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec pred kamerami proti Kosovu
  Danes bo ženska članska reprezentanca odigrala zadnjo tekmo v koledarskem letu 2022. V pripravljalni tekmi bodo varovanke selektorja Boruta Jarca v Kopru igrale proti Kosovu, tekma se začne ob 15. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec jeseni še gol kapetanke
  Danes se bo članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Kosova. Pred prihodom na priprave so naše legionarke opravile z ligaškimi tekmami, čez nekaj dni pa se tekmovanja nadaljujejo. Prednjačijo pokalni obračuni.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Po 4. Uefini konferenci selektorjev ženskih članskih reprezentanc
  V začetku tega meseca je v Angliji na sedežu angleške nogometne zveze potekala že 4. Uefina konferenca za selektorje ženskih članskih reprezentanc. Izobraževanja sta se udeležila tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja pri NZS, in selektor članske ženske reprezentance Borut Jarc.
 • 11.11.2022 | Ženska A
  Leto želijo končati z zmago
  Na slovenski Obali naša ženska članska reprezentanca končuje priprave. Jutri ob 15. uri se bo na koprski Bonifiki pomerila z izbrano vrsto Kosova, prenos tekme bo na Sportklubu.

DELI NA