27.03.2010 | Ženska A
Nogometašice premagale Armenijo


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2011 v Nemčiji v Velenju premagala Armenijo z 1:0 (0:0). Slovenijo do konca kvalifikacij čakajo še tekme v gosteh pri Italiji, Portugalski in Finski.

Izbranke Darka Žižka so v kvalifikacijah dosegle še drugo zmago. Še drugič so na medsebojnih tekmah premagale Armenijo. Slovenke so bile praktično vso tekmo nevarnejše in boljše tekmice. "Zmaga je bila pričakovana, ampak sem že prej opozarjal, da bo tekma težka. Bili smo favoriti na papirju, ampak smo imeli nekoliko trde noge. Tako v prvem polčasu igra ni stekla, nekoliko bolje je bilo v drugem. Težava je, da ne znamo izkoristiti priložnosti, kar bi se nam lahko v zadnji minuti maščevalo, ko so gostje sprožile nevaren strel," je po tekmi povedal selektor Žižek.

Slovenke so odločilni gol so zabile v 56. minuti, ko se je med strelke vpisala Anja Milenkovič. Ob njej so bile tokrat v reprezentanci še Lucija Mori, Ksenja Povh, Adrijana Bogolin, Jana Horvat, Urška Žganec, Mateja Zver, Fata Salkunič, Snežana Maleševič, Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Sonja Čevnik, Saša Ljubec, Katja Nežmah, Tea Podrecca, Anja Levačič, Alja Krznarič in Staša Špur.

Reprezentanca je bila tako pred tekmo z Armenijo dodobra pomlajena, saj je med drugim nogometne čevlje v kot postavila nekdanja kapetanka Andreja Nikl, nekatere igralke pa so bodisi poškodovane bodisi ne morejo nastopiti zaradi drugačnih razlogov. Zaradi kartonov je manjkala Manja Benak, poškodovani sta Urška Pavlek in Natalija Golob, zaradi študijskih obveznosti ni bilo Ines Špelič in Alene Miljkovič, zaradi službene odsotnosti pa Polone Govek.

"Odsotnost izkušenih igralk se je poznala. Bili smo nekoliko šibki v zadnji vrsti, malo nam je manjkala hitrost. Ampak menim, da je to ekipa za prihodnost in posrečen izbor mladih in izkušenejših igralk," pravi Žižek, ki ga skupaj z dekleti v teh kvalifikacijah čakajo še tri tekme proti favoriziranim tekmicam. "Mislim, da bomo na gostovanju lažje igrali. Menim, da imamo določene možnosti proti Portugalski in Finski, Italija pa je dejansko premočna. Seveda se ne bomo predali vnaprej, ampak bomo skušali iztržiti čim ugodnejše izide," je zaključil Žižek.


Sicer pa v kvalifikacijah nastopa 41 reprezentanc v osmih skupinah. V tako imenovani "play-off" bodo napredovale le prvouvrščene ekipe. Ta osmerica se bo nato pomerila za štiri neposredna mesta na SP 2011. Štiri poražene ekipe pa bodo v nadaljnjih tekmah določile še reprezentanco, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah za peto evropsko mesto na SP spopadla z ekipo iz zveze CONCACAF (Severna in Srednja Amerika ter Karibi).


Tekst: STA

 

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2020 | Ženska A
  Z zmago potrdile 3. mesto
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Kopru odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so si z zmago 2:0 (1:0) zagotovile končno tretje mesto v skupini. 
 • 01.12.2020 | Ženska A
  Naredile bodo vse, da tri točke ostanejo doma
  Danes ob 18. uri bo naša ženska članska reprezentanca odigrala tekmo kvalifikacij za Euro 2022. V Kopru se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile z Estonijo. Slovenija v kvalifikacijski skupini A zaseda 3. mesto, Estonija je šesta.
 • 30.11.2020 | Ženska A
  Uspešno želijo končati kvalifikacije
  Slovenija nastopa v zelo pomlajeni zasedbi. To bo tudi predzadnja tekma v kvalifikacijah, z Estonijo se bo Slovenija pomerila še februarja prihodnje leto.
 • 26.11.2020 | Ženska A
  Z mladimi silami proti Estoniji
  Ker je skupina za kvalifikacije že odločena, pa vendar lahko tekma ponudi izjemno priložnost nabiranja izkušenj mladih nogometašic, bo selektor Borut Jarc priložnost ponudil mlajšim igralkam.
 • 17.11.2020 | Ženska A
  Znan seznam za tekmo proti Estoniji
  Pred slovensko žensko reprezentanco je domača tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2021. V torek, 1. 12., se bo v Kopru pomerila z Estonijo.
 • 25.10.2020 | Ženska A
  Zaradi okužb v reprezentanci brez tekme v Estoniji
  Slovenska ženska reprezentanca se je po tekmi v Rusiji odpravila v Estonijo, kjer bi se varovanke Boruta Jarca morale v torek pomeriti z domačo reprezentanco. Ta tekma pa bo zaradi pozitivnih testov na COVID-19 v slovenski reprezentanci odpovedana.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  Kljub dobri igri ostale brez točk
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  V Moskvi z jasnim ciljem
  „Vse tekme so pomembne, a na tole današnjo se pripravljamo in mislimo že nekaj časa. Naš cilj je jasen,“ pove Kaja Eržen, igrala italijanskega prvoligaša Rome. „Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo. Na prvi medsebojni tekmi smo nastopile oslabljene,“ sklene Erženova.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V petek prenos tekme iz Rusije
  Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V Rusijo po piko na i
  „Bistvena je dobra priprava tekmeca, ob tem pa je bistven fokus na sebe. Vse bo odvisno od nas, ne pa to, kaj bo naredila Rusija, ampak kar bomo mi pokazale. Skozi te kvalifikacije smo pokazale, da rastemo kot ekipa. Da smo vedno boljše. Pozitivni rezultati niso več slučaj, presenečenje ampak konstanta. Tudi zdaj v Rusiji nas zanima le in samo zmaga,“ poudari Dominika Čonč.

DELI NA