10.05.2012 | U17
Ni prav, da bi sklonili glave

Le še 80 minut nas loči do konca skupinskega dela tekmovanja. Upanje še živi, slovenska reprezentanca ostaja v boju za napredovanje. Za uvrstitev v polfinale bo treba premagati Belgijce, po možnosti z dvema goloma razlike. Ob spremljanju dogajanja na naši tekmi v Ljudskem vrtu pa bomo z enim ušesom tudi v Lendavi. Tam bo istočasno potekal dvoboj med Nizozemsko in Poljsko, ki se ne sme končati neodločeno, saj v tem primeru potujeta v Ljubljano udeleženki tega para.

Igralci se z obrobnimi kombinacijami ne ubadajo. V četrtek bodo šli na igrišče osredotočeni le na svoje obveznosti, po nove koristne izkušnje. V dosedanjih dveh tekmah so jih nekaj že pridobili. »Na prvi tekmi proti Nizozemski je bilo prisotne nekaj treme, na drugi je že bilo boljše. Na tem tudi gradimo upanje za napredek v tretjem dvoboju. Ekipe, ki so pred prvenstvom odigrale že šest kvalifikacijskih tekem na tem nivoju, so bile v prednosti. Za nas je novost igranje v takšnem tempu. Potrebovali smo nekaj časa za prilagajanje, a smo v razburljivem dvoboju s Poljaki ob veliki količini teka prišli do točke,« pravi Bian Paul Šauperl, ki se je pridružil Luki Zahoviču med strelci na evropskem prvenstvu.

Napadalec z doslej maksimalno minutažo na Euru je dobro igro potrdil z učinkovito potezo v 26. minuti dvoboja s Poljaki. »Zadetek mi veliko pomeni, je tudi dober obet za prihodnost. Spoznal sem, da lahko zadenem tudi na takšnem tekmovanju. Seveda sem ponosen, čeprav ga na nek način doživljam kot vsak drugi zadetek. Zame je najbolj pomembno, če zadetek nekaj doprinese k uspehu ekipe. Tokrat je prinesel točko in tudi kanček upanja za naprej.«

Dogajanja v uvodnih dveh krogih niso pokvarila razpoloženja v reprezentančnem taboru. Strelec zadetka v Lendavi v napovedniku nove preizkušnje v Mariboru poudarja: »Razočaranja ne sme biti, ni prav, da bi zdaj sklonili glave zaradi ene osvojene točke v dveh krogih. Z mislimi smo le pri tekmi z Belgijo, dobro smo se pripravili. Vsi se želimo dvigniti na naš največji psihološki nivo, ne preostane nam drugega. Nismo obupali v boju za polfinale. Upam, da bo v Ljudskem vrtu spet veliko gledalcev. Verjamem, da lahko premagamo Belgijce in da se bo tudi tekma v Lendavi razpletla po naših željah.«

Selektor Miloš Kostič ima pred zadnjim krogom v skupini B nekaj težav pri sestavi moštva. Zaradi poškodbe je turnir končan za Damjana Vukliševiča in na seznam igralcev za nastop proti Belgiji je uvrščen Haris Heljezovič. Četrtkov dvoboj v Ljudskem vrtu se bo začel ob 17.30.

Tekst: Željko Latin
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA