07.05.2013 | U15
Nekaj manj prometa

Predstavniki mlajših selekcij Slovenije so bili minuili konec tedna nekolko manj aktivni, kot je navada v zadnjem obdobju, a vseeno dosegli nekaj pomebnih klubskih uspehov ter tudi zadetkov. Manjša aktivnost je predvsem posledica sredinega termina pomembne tekme za tretje mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije med Koprom in Domžalami, saj imata oba kluba največji delež reprezentantov.  Poleg tega so nekateri nogometaši v tujini praktično že zaključili sezono, drugi pa še čakajo na zaključne boje tekmovanja.

Med reprezentanti U-21 sta bila najbolj obremenjena Matej Poplatnik in Blaž Vrhovec. Nogometaš Triglava je igral kar dve tekmi proti Mariboru, prvo v polfinalu Pokala Slovenije, drugo pa v prvenstvu, kjer se je tudi izkazal z natančno odmerjenim strelom v levi zgornji kot vrat vratarja Maribora. To je bil že peti Popolatnikov gol v sezoni, s čimer se je izenačil na drugem mestu klubske lestvice strelcev. Vrhovec se je s Celjem na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije meril z Aluminijem in odigral zelo dobro partijo, saj je dobil številne dvoboje v zvezni vrsti. Proti Gorici je bil v prvenstvu nekoliko manj razpoložen. V vrstah Gorice se je na Areni Peterol mudil tudi Nejc Praprotnik, ki pa je že ob polčasu zapustil igrišče, zaradi drugačnih taktičnih načrtov trenerja. V dresu Olimpije pa vse več igra Andraž Šporar, ki je proti Muri 05 oddelal vseh devetdeset minut, čeprav je še nedolgo nazaj celil poškodbo gležnja. V Serie B je ponovno odigral celo tekmo Enej Jelenić, ki si bo remi z vodilnim Sassuolom zapolnil z nekaj grenkega priokusa, saj je v drugi minuti zaradi igranja z roko ponudil gostiteljem najstrožjo kazen, ki so jo uspešno realizirali. Luka Krajnc pa je z mlado ekipo Genove že zaključil sezono, tako da bo potrpežljivo čakal, če se mu bo ponudila priložnost v sklepni fazi sezone pri članski ekipi.

Veliko dela so imeli predvsem predstavniki reprezentance U-20, še posebno nogometaši Celja in Aluminija, ki so se udarili kar med seboj v Pokalu Slovenije. V Kidričevem je blestel Benjamin Verbić, ki je bil predvsem v prvem polčasu nezaustavljiv, poleg tega pa dosegel še izjemno lep in pomemben zadetek z razdalje. Verbiću sta družbo delala še Andraž Žurej in Miha Zajc, ki pa v nasprotju s predhodnikoma, ni bil v kadru za tekmo z Gorico. V vrstah Aluminija se je najbolj izkazal Matic Črnic. Slednji je na prvenstveni tekmi z Rudarjem dosegel zadnji zadetek na srečanju, njegov drugi v sezoni in prvi v dresu Aluminija.  Aktivni so bili tudi nogometaši Olimpije, predvsem Nemanja Mitrović, ki je odigral celo tekmo ob težki zmagi nad Muro 05. Prav tri točke pa je zagotovil Filip Valenčić, saj je kot rezervist rutinirano zaključil lepo akcijo zeleno-belih. V 2. SNL je Marko Roškar prejel rumeni karton proti ekipi Krškega, ki je na gostovanju v Zavrču presenetljivo izvleklo točko. Še stopnico nižje sta morala oba vratarja kar trikrat pobirati žogo iz lastne mreže. Aljaž Ivačič je z Rudar Trbovljami klonil v Izoli, Vjekoslav Andrić pa si bo zapolnil gostovanje v Zagorju.

Pri mladinski izbrani vsti velja ponovno pohvaliti Klemna Šturma iz Triglava, saj je pogumno in kvalitetno oddelal oba obračuna z aktualnimi državnimi prvaki. Gregor Bajde je za Celje začel v udarni enajsterici pokalno tekmo, na prvenstveni proti Gorici pa je dočakal priložnost s klopi za rezervne nogometaše. Dve težki tekmi sta v dresu Triglava čakali tudi Tilena Klemenčiča, sicer reprezentanta U-18. Njegov reprezentančni kolega Damjan Vukliševič je dosegel zadetek za Maribor pri visoki zmagi nad Publikumom, medtem ko Maks Barišić z mlado ekipo Catanije čaka na zaključne boje v prvenstvu. Med kadetskimi reprezentanti je pomemben gol dosegel Luka Gajič, za zmago Interblocka nad Šampionom, sicer njegov peti v letošnji sezoni mladinskega prvenstva. Dobro delo je opravil še Grega Sorčan, saj ni prejel zadetka, ko je njegov Triglav remiziral z Rudarjem. Odmeven mednarodni uspeh je dosegel Nik Mršič, ki je s kadetsko ekipo Kopra nastopal na močnem turnirju Trofeo Nereo Rocco. V konkurenci vrstnikov Milana, Verone, Udineseja, Rijeke in številnih južnoamerških ekip je Koper izpadel šele v polfinalu tekmovanja, proti mehiškemu Chivasu.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA