19.09.2010 | 2. SNL
Najvišja zmaga Muri, tekma v Krškem prestavljena

Vodilna Dravinja je v 7. krogu 2. slovenske nogometne lige na domačem igrišču igrala neodločeno s Šmartnom 1:1, navkljub temu pa zadržala prvo mesto. IB Interblock je ugnal Aluminij z 2:0, Mura Roltek Dob s 3:0, obračun na Ptuju med Dravo in Šenčurjem pa se je končal brez zmagovalca (2:2). Tekma v Krškem ni bila odigrana.

Dravinja Kostroj - Šmartno 1928 1:1 (0:0)
Slovenske Konjice - Dobrava, gledalcev 120, sodniki: Šart (Prevalje), Pavlič (Laze v Tuhinju), Podobnik (Veliki Gaber).
Strelca: 1:0 Alenc (67.), 1:1 Kramar (90.).
Dravinja Kostroj: Čelofiga, Grašič, Tolar, Hankić, Gašparič, Rošer (od 61. Dimc), Močič, Čerenak, Alenc (od 89. Gaber), Štante (od 86. Čander), Vodopivec.
Šmartno 1928: Pusovnik, Jahić, Kramar, Grešovnik, Kompan, Kraljevič, Podbrežnik (od 59. Mahmutovič), Veler (od 63. Jamnikar), Jelen, Podgoršek, Mujanovič (od 82. Plesnik).
Rumeni kartoni: Čerenjak; Veler, Grešovnik, Kompan.
Rdeč karton: /.

IB Interblock - Aluminij 2:0 (2:0)
Ljubljana - ŽŠD Ljubljana, gledalcev 100, sodniki: Gostenčnik (Maribor), Mauko (Ruše), Prelog (Preddvor).
Strelca: 1:0 Čehić (10.), 2:0 Rapnik (13.).
IB Interblock: Jug, Skubic, Rapnik, Mihelič, Centrih, Selimović, Tabot, Fink, Majcen, Krljanovič, Čehić (od 75. Podlogar).
Aluminij: Bratušek, Pranjić (od 46. Pučko), Topolovec, Bingo, Krajcer, Rotman, Režonja (od 46. Romih), Djokić, Vračko, Rešek (od 60. Breg), Medved.
Rumeni kartoni: Režonja, Krajcer, Romih.
Rdeč karton: /.

Mura 05
- Roltek Dob 3:0 (1:0)
Murska Sobota - Stadion Fazanerija, gledalcev 450, sodniki: Mežnar, Karmel, Šinkovec (vsi Maribor).
Strelci: 1:0 Maruško (3.), 2:0 Maruško (47.), 3:0 Bohar (54.).
Mura 05: Radan, Kous, Filipović, Ramšak, Janža, Maruško (od 69. Smodiš), Kouter, Bohar, Kovač (od 61. Gruškovnjak), Janža, Sprečo (od 46. Lotrič).
Roltek Dob: Vezirovič, Mohar, Mirtič (od 51. Kovjenič), Mešanović, Češnjevar, Avbelj (od 46. Uštar), Kunstelj, Mešanović (od 56. Gasior), Klopčič, Kujovič, Vuk.
Rumeni kartoni: Ramšak, Maruško, Smodiš; Kujovič, Mirtič, Kunstelj, Češnjevar, Gasior.
Rdeči karton: /.

Labod Drava - Garmin Šenčur 2:2 (0:1)
Ptuj - Mestni stadion, gledalcev 200, sodniki: Balažič (Šmarje-Sap), Podgornik (Vrhnika), Švarc (Ivančna Gorica).
Strelci: 0.1 Sviben (40.), 1:1 Veselič (62.), 1:2 Sviben (78.), 2:2 Đaković (93./11m).
Labod Drava: Vrečko, Toplak, Đaković, Dugolin, Firer, Emeršič (od 53. Zagoršek), Gorinšek, Veselič (od 87. Kurež), Kulčar, Roškar, Krajnc (od 81. Fekonja).
Garmin Šenčur: Curanović, Kukavica, Mušić, Brezarič, Grbić, Stranjak, Stanko, Košnik (od 87. Čatić), Robnik (od 91. Božič), Sviben, Ovijač (od 65. Frantar).
Rumeni kartoni: Kulčar, Firer; Stranjak, Košnik.
Rdeča kartona: Kulčar (76.); Stranjak (93.).

Tekst: STA
Foto: Gregor Čiček

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

DELI NA