23.03.2021 | 2. SNL
Nafta in Rudar v zaostalem obračunu

Drugoligaši so konec tedna zakorakali v nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena lani oktobra. Sneg je zagodel Velenjčanom, ki se bodo s Primorjem udarili konec marca, že jutri pa bodo gostovali v Lendavi. Nafta in Rudar bosta pred kamerami Sportkluba odigrala zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL.

Sreda, ob 16.00: NAFTA 1903 - RUDAR VELENJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Velenjčane v prihodnjih dneh čaka pester spored, saj jih ob dvoboju 14. kroga čakata še dve zaostali preizkušnji. Prva bo na sporedu že v sredo, ko se bo četa Almirja Sulejmanovića merila z Nafto. O moči knapov za zdaj ni znano prav veliko, saj so pri Rudarju razkrili zgolj rezultat zadnje pripravljalne tekme. Velenjčani so na generalki z 2:1 premagali Dob, sobotni obračun z Ajdovci pa je bil zaradi močnega sneženja in pobeljenega igrišča prekinjen po vsega dveh minutah. V Šaleški dolini so pozimi zamenjali vodstvo kluba, predsedniško mesto je zasedel Seudin Softić, zeleno-črno opravo pa je slekel Damjan Trifković. Vezist je bil Rudarju z izjemo dveh sezon v Olimpiji zvest celotno kariero.

Gostitelji zaostalega spopada imajo v nogah že dve uradni preizkušnji. Moštvo Dejana Dončića je pred dobrim tednom dobilo pokalno tekmo s Fužinarjem, v nedeljo pa je iz Kranja prineslo točko. Srečanje s Triglavom se je končalo z izidom 1:1, domačo prednost pa je po praktično prvem stiku z žogo izničil Meshack Ubochioma. Enajstkratni strelec si vrh ligaške razpredelnice deli s Kaheemom Parrisom. Nigerijec bo nevaren tudi za gol Rudarja, v gol katerega se je pozimi znova vrnil Matej Radan.

Nafta 1903 in velenjski Rudar sta se doslej srečala dvakrat. V lanskoletni izdaji Pokala Slovenije sta oba četrtfinala obračuna pripadla Prekmurcem, ki so se kasneje prebili vse do finala.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.03.2021 | 2. SNL
    Rudar slavil v Lendavi
    Nogometaši Rudarja so v Lendavi dobili zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL. Velenjčani so Nafto porazili z dvema zadetkoma v izdihljajih obeh polčasov in tako v nadaljevanje sezone zakorakali z zmago.
  • 30.10.2019 | Pokal Pivovarna Union
    Nafta polfinale potrdila s še drugo zmago
    Po Radomljah in Aluminiju se je v polfinale Pokala Slovenije prebila še lendavska Nafta. Prekmurci so po golu Mihaela Rebernika dobili tudi povratno tekmo z Rudarjem.

DELI NA