28.03.2009 | A
Na tekmo z zastavo
Tekma s Čehi je iz ure v uro bliže, navijači pa se bodo tokrat v Ljudski vrt odpravili z zastavami v rokah. Prepoved vnosa nahrbtnikov in dežnikov s konicami.

Klub Slovenija supporters in organizirane navijaške skupine pred tekmo z Češko organizirajo akcijo »Dviga Slovenija zastave«. Namen akcije je, vzpodbuditi čim širšo množico navijačev in obiskovalcev tekme da prinesejo s seboj slovenske zastave in napolnijo stadion Ljudski vrt že pol ure pred tekmo ter podprejo reprezentanco že med ogrevanjem.

"Slovenski reprezentanci bomo v soboto stali ob strani vsi, ki bomo na stadionu. Vse navijače, simpatizerje nogometa in druge obiskovalce tekme pozivamo naj se na tekmo odpravijo malo prej kot po navadi in naj napolnijo stadion že pol ure pred tekmo, ter podprejo reprezentanco med ogrevanjem. Navijači prinesite na stadion slovenske zastave in spremenimo Ljudski vrt v trobojnico s Triglavom,"
je povedal predsednik kluba Slovenija Supporters, Aleš Kaučič.

Med ogrevanjem se na igrišču sicer obeta tudi atraktiven akrobatski program, saj bo gledalce zabavala akrobatska skupina Borci, pred samim začetkom tekme pa bo slovensko himno ob pomoči 12 tisoč slovenskih grl odpela Alenka Gotar.

Pri vstopu na stadion bodo veljali podobni varnostni postopki kot na prejšnjih reprezentančnih tekmah. Vstop na stadion bo onemogočen osebam z nahrbtnikom in dežniki s konicami, organizirano pa bo tudi odlagališče za nahrtbnike in dežnike, ki ne ustrezajo omenjenim standardom.

S Policije so sporočili, da bo tekma ponovno pod video nadzorom, z opcijo shranjevanja slike. Tako bo roka pravice kršitelje javnega reda in miru na štadionu zmožna identificirati in ustrezno ukrepati.

V Ljudskem vrtu se torej obeta nov nepozaben večer, kemija s tribun pa se bo še enkrat več prenesla na varovance Matjaža Keka, ki gredo v tekmo s Čehi po tri točke. "Nikoli ne veš, kako se tekma obrne, zato je nesmiselno napovedovati ali bi bili zadovoljni z eno točko ali ne, toda v štartu gremo seveda na tri, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari obrnile," je povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.
 • 19.06.2024 | A
  Informacije pred drugo tekmo reprezentance na evropskem prvenstvu
  Pred četrtkovo tekmo naše reprezentance v Münchnu smo za vse navijače, ki si boste tekmo ogledali v Nemčiji, pripravili nekaj ključnih informacij. Oblecite se v belo.
 • 18.06.2024 | A
  Gnezda Čerin in Gorenc Stanković pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je v svoji bazi v Wuppertalu opravila še en trening pred sredinim odhodom v München, kjer jo v četrtek ob 15. uri čaka obračun s Srbijo na evropskem prvenstvu. V slovenskem taboru si želijo zmage, saj bi jih ta zelo približala izločilnim bojem.
 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.

DELI NA