Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht

Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.

Član kadetske ekipe Maribora, ki je v letošnji sezoni osvojila naslov slovenskih kadetskih prvakov, ima bogate izkušnje s tem projektom, saj se je preizkusil že v vlogah igralca in trenerja. »Leta 2016 sem bil izbran v skupino, ki je bila povabljena v Milano na turnir mladih do 14 let. Takrat smo s soigralci in trenerjem Žikico Vuksanovičem osvojili turnir in skupno premagali 32 držav, sam pa sem bil kapetan svojega moštva. Za nagrado smo si ogledali še finalno tekmo Lige prvakov,« se spominja prvega dogodka Rene, ki je že leto kasneje odpotoval v Saint Petersburg.

»Marca 2017 sem bil najprej povabljen v Hamburg na žrebanje skupin za Saint Petersburg, skupaj s fantom iz Kitajske in dekleta iz Japonske. Vsi trije smo sodelovali pri televizijskem prenosu žreba. Nato sva z očetom konec junija odpotovala v Saint Petersburg, kjer je potekal peti dogodek Nogomet za prijateljstvo 2017. V sklopu tega je bil organiziran tudi Mednarodni otroški forum, na katerem so sodelovali mladi udeleženci iz 64 držav. Vsak dan smo imeli treninge, skupne predstavitve, ogled mesta, zelo dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za varovanje. Sam sem opravljal vlogo trenerja oranžne ekipe, v katero so bili vključeni igralci iz Španije, Argentine, Azerbajdžana, Singapurja, Libije, Češke, Bolgarije in Bolivija. Na koncu smo tudi zmagali in svojili pokal,« razloži Rene in prizna, da je delo trenerja precej težje, kot si je predstavljal.

Tu pa se zgodba še ne zaključi, saj je Rene nedavno prejel novo razveseljivo novico. »Pred kakšnim mesecem sem dobil uradno povabilo v Moskvo, kjer bom t.i. častni gost. Obiska se zelo veselim in komaj čakam, da vidim tudi letošnji spektakel, ki bo zagotovo lep in veličasten,« se veseli projekta Nogomet za prijateljstvo in svetovnega prvenstva v Rusiji Rene, navdušen nad nepozabnimi nogometnimi trenutki. »Glede na to, da sem star šele 16 let, sem videl in doživel velike stvari, ki si jih bom vsekakor zapomnil za celo življenje.«

Tekst: MKo
Foto: Osebni arhiv Rantuša Lampreht

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA