Na Hrvaško na kvalifikacije za Euro 2022

Ženska futsal reprezentanca se je zbrala včeraj v Mariboru, sinoči je opravila še zadnji trening, danes zjutraj pa potuje na Hrvaško. Tam bo od jutri, 20.10., do sobote, 23.10., igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V skupini v Karlovcu se bodo varovanke selektorja Dejana Krambergerja merile s Portugalsko, Hrvaško in Poljsko.

Slovenija za kvalifikacije:
Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Klementina Mavhar (ŽNK Celje).

Dobro vzdušje

»Začenja se. To sem povedal tudi igralkam na zadnjem treningu pred odhodom. V izbrani vrsti imamo 12 igralk, ki so bile tudi na zadnjem zboru. Veseli me, ker je trojec Ines Krajnc, Aneja Lorbek, Klementina Mavhar saniral poškodbe. Zdravstveno stanje v ekipi je boljše, vzdušje pa dobro,« pravi selektor Dejan Kramberger, ki je pohvalil tudi delo in pristop na zadnjem treningu pred odhodom na Hrvaško.

»Pred nami je prva tekma, kjer nas čakajo najtežje tekmice. Portugalke sodijo v sam svetovni vrh. Verjamem, da se jim lahko zoperstavimo, poudarek bo na obrambi, predvsem pa brez straha. Vodilo nam bo tekma proti Finski. Če bomo odigrali tako, bomo lahko na koncu zadovoljni,« je povedal selektor Kramberger.

»Glede na vzdušje, ki ga imamo v ekipi, mislim, da je ekipa prava. Včerajšnji trening je tudi pokazal in potrdil dobro klimo. Jutri nas čaka že prva tekma, proti aktualnim evropskim podprvakinjam. Zavedamo se zelo težke tekme, a s pravim pristopom bi lahko nasprotnicam delo kar precej otežile. Na tekmi proti Hrvaški imamo največ pričakovanj, ker se zavedamo, da imamo možnosti osvojiti tudi tri točke. Tudi proti ekipi Poljske želimo presenetiti in osvojiti kakšno točko. Bo pa moral bit predvsem pravi pristop. Tak, kot je bil proti Finski,« pred začetkom kvalifikacij pove kapetanka Valentina Tuš.

»Končno smo dočakali tekme, za katere smo garali na vseh letošnjih zborih. Pokazalo se bo, kaj smo se naučili, katere so naše kvalitete in na čem je potrebno še delati. Osebno se najbolj veselim sosedskega derbija z reprezentanco Hrvaške. Pričakujemo nivo tekem, na kakršnem letos še nismo igrali. O Portugalkah najbrž ni potrebno posebej razpravljati, na tem mestu si želim predvsem, da tekmo odigramo brez nekega očitnega strahospoštovanja, zbrano in pogumno. Poljska in Hrvaška sta vsekakor premagljivi. V teh tekmah bo vse odvisno od našega pristopa, zagotovo pa gremo v vsako tekmo z zmagovalno miselnostjo in ciljem osvojitve treh točk. Pripravljene smo in komaj čakamo, da se začne zares,« ob tem doda izkušena Sergeja Kos.

Na Hrvaško

Slovenija bo še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Kvalifikacije za EP 2022:

20.10.
Portugalska – Slovenija (16.00)
Poljska – Hrvaška (20.00)

21.10.
Poljska – Portugalska (16.00)
Hrvaška – Slovenija (20.00)

23.10.
Slovenija – Poljska (13.00)
Hrvaška – Portugalska (16.30)

V pričakovanju 21. uradne tekme

Slovenska ženska futsal reprezentanca je dosedaj odigrala 20 uradnih tekem. Vknjižila štiri zmage, ob tem ima še remija in 14 porazov. Prvo uradno tekmo so naše igralke odigrale 14.5. 2018, ko so remizirale s Slovaško.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.12.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice v leto 2022 z novim selektorjem
  Slovenska ženska futsal reprezentanca ima novega selektorja. Izvršni odbor je na mesto selektorja ženske futsal A reprezentance imenoval Draga Adamiča, ki bo slovensko izbrano vrsto vodil od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2023. Na tem mestu bo 48-letni Adamič nadomestil dosedanjega selektorja Dejana Krambergerja.
 • 11.10.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam za kvalifikacije za EP 2022
  Ženska futsal reprezentanca bo med 20.10. in 23.10. igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 18.10.
 • 27.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na zadnje priprave pred kvalifikacijami za EP
  V petek, 1.10., se bo zbrala ženska članska futsal reprezentanca, ki jo med 20. in 23.10. 2021 čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022. Znani so termini tekem na Hrvaškem, ki bo turnir kvalifikacij gostila v Karlovcu.
 • 21.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znani termini kvalifikacij za EP članic
  Ženska futsal reprezentanca bo oktobra letos še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.
 • 12.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zmaga dobra popotnica za kvalifikacije
  Slovenska ženska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški sklenila pripravljalni turnir v Spodnjem Dupleku. Varovanke selektorja Dejana Krambergerja so po tesnem petkovem porazu proti Finski (2:3) porazile Slovaško (3:2). Dva gola je dosegla Sergeja Kos, enega je dodala Ines Krajnc.
 • 10.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Kljub porazu so se izkazale z igro
  Slovenska ženska futsal reprezentanca je z minimalnim porazom (2:3) in všečno igro začela turnir v Spodnjem Dupleku. Finke so slavile zmago s 3:2, Slovenija se bo v nedeljo ob 12.30 uri pomerila s Slovaško, jutri še tekma Finske in Slovaške.
 • 10.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija začenja s Finsko
  Danes se v Spodnjem Dupleku začenja pripravljalni turnir treh reprezentanc, ki jih v oktobru čakajo kvalifikacije za EP 2022. Slovenija se bo danes ob 17. uri pomerila s Finsko, v nedeljo ob 15. uri pa še s Slovaško. V soboto je na sporedu obračun Slovaške in Finske (18.00).
 • 08.09.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju Finske in Slovaške
  Selektor Dejan Kramberger je pred dnevi obelodanil seznam igralk, po novem pa sta na njem tudi Žana Rus iz ŠD Extrem ter Vanesa Kozina (ŽNK Celje), vrača se tudi kapetanka Valentina Tuš, sodelovanje sta morali žal odpovedati Dragica Stipič (KMN Sevnica) in Klementina Mavhar (ŽNK Celje), ki je poškodovana.
 • 14.08.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zbor v Mariboru, misli pri kvalifikacijah
  Pred žensko futsal reprezentanco je v mesecu oktobru kvalifikacijski turnir za uvrstitev na EP 2021. Do takrat bo za igralkami že nekaj krogov domače lige, kjer bo po novem igralo kar šest klubov.

DELI NA