27.10.2009 | NZS
NZS.si v finalnem izboru Sporta in Netka

Prenovljena spletna stran NZS.si, ki je luč sveta ugledala v marcu 2009, se je uvrstila v finalni izbor dveh priznanih tekmovanj za Sporto Nagrado in nagrado Netko.

Konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu Sporto, ki bo potekala od 23. do 24. novembra v Portorožu, vsako leto podeljuje Sporto Nagrado na šestih področjih s področja marketinga in sponzorstev v športu. Tokrat je na področju Šport in splet kandidirala tudi spletna stran NZS.si, ki je prišla skozi sito strokovne žirije v sestavi prof. dr. M. Makovec Brenčič, F. Zavrl in I. Sila, in se bo v konkurenci s spletno stranjo Združenja 1. SNL potegovala za Sporto Nagrado. Odločitev o zmagovalcu bo v rokah strokovne žirije (50%) in glasovanja preko spletne strani sporto.si (50%), ki bo potekalo od 2. do 13. novembra.

Še bolj poznana kot Sporto Nagrada pa je nagrada Netko, ki se podeljuje že vse od leta 1999, NZS.si pa tokrat sodeluje prvič. Gre za nagrado, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije, podeljuje pa se podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih strani. NZS.si, s partnerjem Creatim R&P, se je v finale uvrstil v kategoriji "Celovit spletni nastop organizacije", kamor sta v ožji izbor prišli še spletni strani zale.si in mobitel.si.

Glavna novost NZS.si so prav gotovo video posnetki in široko spremljanje slovenskega nogometa, na spletni stran pa se je preselil tudi sistem prodaje vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance, prvič pa smo izpeljali tudi ekskluzivni neposredni prenos 2. kroga Hervis pokala Slovenija, med Olimpijo in Mariborom. Poleg omenjenega, stran še naprej služi kot servis in podpora klubom in igralcem v smislu tekmovalnega dela (statistika, zapisniki, delegiranja in ostale tekmovalne informacije).

Tekst: NZS/MK
Grafika: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 21.06.2024 | NZS
  Poslovil se je dr. Marko Ilešič
  V 77. letu starosti je umrl nekdanji nogometni funkcionar in eden zadnjih predsednikov Nogometne zveze Jugoslavije, v zadnjih letih pa sodnik sodišča EU, dr. Marko Ilešič. Globok pečat v nogometu je pustil kot nepogrešljiv del pri osamosvajanju Nogometne zveze Slovenije in njenem vključevanju pod okrilje Fife in Uefe.
 • 30.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor odločil o popolnjevanju lig
  Izvršni odbor NZS na seji dne 30. 5. 2024 sprejel način izpadanja in popolnjevanja članskih lig za tekmovalno leto 2024/2025. Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članskih kategorijah določajo sistem tekmovanja v 1.,  2. in 3. SNL, kakor tudi način izpadanja in popolnjevanja lig.
 • 28.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor tokrat gostoval v Cankovi
  Izvršni odbor NZS se je sestal na svoji 47. seji. Tokrat je seja potekala v občini Cankova, mali prekmurski vasici na meji z Avstrijo. Izvršniki so tokrat obravnavali 12 točk dnevnega reda, med drugim tudi o razdelitvi finančnih sredstev klubom zaradi uvrstitve reprezentance na UEFA EURO 2024.
 • 22.05.2024 | NZS
  Licenčna komisija za pritožbe odločila v primeru NK Rogaška
  Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA / 1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 20.05.2024 | NZS
  Licenciranje 2. in 3. SNL: 43 vlog uspešnih
  Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. in 3. SNL za sezono 2024/25.
 • 15.05.2024 | NZS
  Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
  V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
 • 24.04.2024 | NZS
  NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.

DELI NA