24.11.2009 | NZS
NZS.si s Sporto nagrado 2009


Portal Nogometne zveze Slovenije je na šesti konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu prejela nagrado za najboljšo uporabo spletnega medija s strani športnega objekta. V finalu je prevlado nogometnih strani dopolnila še spletna stran Združenja 1. SNL.

Strokovna žirija  v sestavi prof. dr. Maja Makovec Brenčič, Franci Zavrl in Iztok Sila je skupaj z udeleženci prejšnjih konferenc (slednji so glasovali preko spleta) največ glasov dodelila prav spletni strani NZS.si, v obrazložitvi odločitve žirije pa je Makovec Brenčičeva povedala: "NZS.si je spletni portal krovne nogometne organizacije v Sloveniji, ki predstavlja slovenske nogometne reprezentance, tekmovanja pod okriljem NZS, različna dogajanja in razvoj nogometne igre v državi. Portal poleg t.i.'nogometne družine' komunicira predvsem s splošno javnostjo ljubiteljev nogometa. Od pomladne prenove portala, ki je bila izvedena skupaj z agencijo Creatim, obiskovalce portala poudarjeno nagovarjajo z lastnimi video vsebinami v obliki video povzetkov tekem in video novic. Delujeta tudi spletni trgovini navijaških izdelkov in vstopnic; predvsem slednja je zelo uspešna, saj so izključno s prodajo preko lastne spletne trgovine v rekordnem času razprodali tri reprezentančne tekme. V spletni portal so vgrajeni tudi nekateri drugi procesi, kot sta akreditiranje novinarjev ali delegiranje uradnih oseb, najde se tudi zanimivo uporabljen prostor za sponzorje v foto in video vsebinah. Zagotovo gre za spletni portal, ki napredno in zanimivo izkorišča informacijsko-tehnološki razvoj komunikacijskih orodij in oblik, hkrati pa nudi vsebinsko zelo ciljno zasnovane vsebine na področju nogomenta."

NZS.si je svoj drugi "facelift" doživela v marcu 2009, glavna novost portala pa so videoposnetki, sistem akreditacij in sistem prodaje vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance. Omembe vreden dosežek je tudi prvi ekskluzivni spletni prenos slovenske nogometne tekme, ko sta se v Hervis pokalu Slovenije pomerila Olimpija in Maribor. Seveda pa portal še naprej ostaja servisno orodje nogometne družine za vsa tekmovanja pod okriljem NZS.

Spomnimo še, da se je NZS.si uvrstila tudi v finalni izbor za nagrado Netko, kjer pa je v kategoriji 'Celovit spletni nastop organizacije' slavil Mobitel.

Tekst: NZS/MK
Foto: Vid Ponikvar 

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.
 • 02.03.2023 | NZS
  Podkast NZS: Radenko Mijatović o vlogi predsednika NZS
  Po selektorju članske reprezentance Matjažu Keku je kot drugi gost v podkastu Nogometne zveze Slovenije gostoval prvi mož NZS Radenko Mijatović. 
 • 23.02.2023 | NZS
  Po 31. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.
 • 10.02.2023 | NZS
  Seminar za zdravnike v znamenju športnih poškodb
  Prvi vikend v februarju se je na sedežu Nogometne zveze Slovenije zbralo več kot 30 nogometnih zdravnikov, ki delujejo v slovenskih reprezentancah ter klubih prve in druge nogometne lige.
 • 09.02.2023 | NZS
  Razpis za odprta delovna mesta v 11teamsports SI, trgovini s športnimi oblačili d.o.o.
  V novo odprti trgovini s športnimi oblačili 11teamsports SI d.o.o. se razpisujejo prosta delovna mesta na področju poslovodenja, prodaje, potiska opreme, logistike in podpore v pisarni.
 • 07.02.2023 | NZS
  Licenčni seminar za klube PLT
  V ponedeljek so se predstavniki klubov Prve lige Telemach na Brdu pri Kranju udeležili licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2023 | NZS
  Izveden delegatski seminar
  V soboto je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar, ki se je zaradi izbruha pandemije prvič po februarju 2020 izvedel v fizični obliki.
 • 01.02.2023 | NZS
  Poslovil se je Mahmut Kapidžić
  V 85. letu se je poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev.
 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.

DELI NA