Mura z drugo zmago na vrh

Mura - CB24 Tabor Sežana 3:0 (1:0)

* Mestni stadion Fazanerija, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
* Strelci: 1:0 Filipović (29.), 2:0 Kouter (46.), 3:0 Filipović (69.).
* Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar (od 87. Brkić), Kouter (od 87. T. Cipot), Filipović (od 87. Štrakl), K. Cipot (od 77. Kosi), Maroša (od 64. Žižek).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević (od 85. Specogna), Zebić, Salkić, Sever (od 80. Balde), Kouao, Ndzengue (od 80. Rovas), M. Babić.
* Rumeni kartoni: Kouter; Zebić, Briški, Ndzengue.

Dvoboj ekip, ki sta v uvodnem krogu zmagali - Mura je v Celju premagala aktualne državne prvake, Tabor Sežana pa doma novinca iz Kopra, so zasluženo dobili Sobočani. Junak tekme je bil Andrija Filipović z dvema lepima zadetkoma in požrtvovalno potezo ob koncu prvega polčasa.

Tekma, ki je potekala ob prisotnosti gledalcev s sezonskimi vstopnicami, se je začela zelo aktivno. V prvih desetih minutah sta imeli ekipi tri lepe priložnosti; Amadej Maroša se ni najbolje znašel pred vrati Tabora Sežane, strela Fahda Ndzengueja in Maria Babića z razdalje pa je ukrotil domači vratar Matko Obradović.

Pred uvodnim zadetkom Mure je nase z lepim strelom "s prve", ki je za las zgrešil cilj, opozoril Klemen Šturm, v 29. minuti pa je bilo 1:0. Andrija Filipović je z dobrih dvajsetih metrov sprožil z levo nogo, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Vratar gostov Jan Koprivec je bil brez moči.

Andrija Filipović si je v 39. minuti prislužil naziv igralec tekme. Po lepi akciji Sežančanov se je Fahd Ndzengue znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, njegov strel pa je Filipović v zadnjem trenutku ustavil in preprečil izenačenje na semaforju.

Drugi polčas se je začel viharno. Igralci so morali najprej zapustiti zelenico, saj se je nad Fazanerijo razbesnelo neurje, takoj po začetku pa je bilo že 2:0. Nino Kouter je po vsega 25 sekundah in podaji Alena Kozarja zadel z glavo.

Po povišanju vodstva je Mura prevzela vajeti igre v svoje roke, terensko premoč pa je kronala v 69. minuti, ko je Andrija Filipović po akciji celotnega napada zadel z roba kazenskega prostora.

V tretjem krogu bo Mura gostovala v Stožicah, Tabor Sežana pa bo gostil Aluminij.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Tabor
    Mura in Tabor sta v sezono krenila z zmago, a v nedeljo oba ne bosta mogla ostati stoodstotna. Kako se bo razpletlo na Fazaneriji?

DELI NA