Mura remizirala s Partizanom

Zadnja junijska sobota je postregla s pestrim sporedom pripravljalnih tekem. Mura je po vodstvu z dvema goloma remizirala s Partizanom, Maribor je ugnal Vojvodino, Olimpijo pa izgubila z moskovsko Lokomotivo. Bravo in Celje sta izgubila, Aluminija pa je priprave v Avstriji zaključil z zmago.

Sobočani so v domači Fazaneriji gostili beograjski Partizan, ki je po prvem polčasu zaostajal za dva gola. Prekmurci so z evrogolom Luke Bobičanca povedli že v tretji minuti srečanja, nič manj lep pa ni bil niti zadetek Tomija Horvata, ki je sedem minut pred odmorom podvojil prednost domačih. Črno-beli iz srbske prestolnice, so se z golom Nemanje Jovića približali po uri igre, isti igralec pa je izenačil v 85. minuti.

Tudi Maribor se je pomeril s srbskim prvoligašem, Vojvodina je v Ljudskem vrtu klonila s 4:1. Za vodstvo ob polčasu je dvakrat zadel Rudi Požeg Vancaš, v 13. minuti je izkoristil podajo Žana Vipotnika, v 36. minuti pa je po predložku Sikoška zadel ob pomoči vratnice in vratarja Vukliša. Kmalu po vrnitvi na zelenico je Kovačević po kotu Blaža Vrhovca zatresel lastno mrežo. V 77. minuti je iz kota podal Rok Kronaveter, Ilija Martinović pa je bil najvišji pred golom. Novosadčani so do častnega zadetka prišli osem minut pred koncem tekme, ko je Bergsena premagal Kabić.

Zmaji so v dvoboju z moskovsko Lokomotivo, ki jo vodi bivši strateg Ljubljančanov Marko Nikolić, doživeli visok poraz. Moskovčani so slavili s teniških 6:1, v vsakem od polčasov so zadeli po trikrat. Freliha je v 13. minuti prvi premagal Mirančuk, osem minut kasneje je bil uspešen Kamano. Tik pred odmorom je prednost Lokomotive prepolovil Timi Max Elšnik, a so Rusi preko Ljaskoviča zadeli še tretjič. V zadnji tretjini tekme so padli še trije zadetki. Najprej je zadel Kamano, v 83. in 88. minuti pa je bil dvakrat uspešen Nikitin. Matevž Vidovšek je pred tem zaustavil strel z bele točke.

Na gostovanju v Avstriji so bili uspešnejši Kidričani. Aluminij je bil z goloma v drugem polčasu boljši od Sankt Pöltena, ki je po zadnji sezoni izpadel iz prvoligaške druščine. Odpor tekmeca je strl Marcel Čermak, zmago rdečih pa je potrdil David Flakus Bosilj. Štajerci so srečanje odigrali brez Luke Petka, Roberta Pušaverja in Jake Bizjaka.

Bravo je moral v Kranju priznati premoč Žiline. Slovaški podprvaki so slavili s 3:1, Josipović je prvič klonil v drugi minuti, po strelu Bichakhchyana. Prvi polčas se je končal z remijem, prednost Žiline je izničil Loren Maružin. Žilina si je zmago zagotovila z goloma v končnici dvoboja, z zadetkoma Leitnerja in Duriša.

Celjani so se v Brežicah merili s hrvaško Gorico, ki je do minimalne zmage prišla v zadnji minuti obračuna. Celjsko mrežo je zatresel Pršir. V kadru grofov je bil prvič po podpisu pogodbe tudi Matija Burin.

SANKT PÖLTEN - ALUMINIJ 0:2 (0:0)

Strelca: Čermak, Flakus Bosilj
Aluminij: Banić, Mlinar, Azemović, Bolha, Krefl, Mlakar, Prša, Marinšek, Pečnik T., Kadrič, Dzalto. Drugi polčas: Janžekovič, Jauk, Martić, Grajfoner, Ploj, Pečnik G., Čermak, Majcen, Sagadin, Flakus Bosilj, Kofi. Trener: Oskar Drobne.

BRAVO - ŽILINA 1:3 (1:1)

Strelci: Maružin (37'); Bichakhchyan (2'), Leitner (75'), Duriš (89')
Bravo: Josipović, Trontelj, Španring, Drkušić, Križan, Kavčič, Žinko, G. Trdin, Tučić, Kramarič, Maružin. Igrali so še: Lubej, Šehić, K. Trdin, Frešer, Matko, Vodeb, Kurtović, Kirm, Nsana, Kancilija, Gradišar, Rovšek, Puconja. Trener: Dejan Grabić.

CELJE - HNK GORICA 0:1 (0:0)

Strelec: Pršir (90')
Celje - začetna enajsterica: Rozman, Brecl, Zaletel, Mittendorfer, Kadušić, Štravs, Vrbanec, Novak, Begić, Sokler, Božić. Trener: Agron Šalja. 

MARIBOR - VOJVODINA : (2:0)

Strelci: Požeg Vancaš (13', 36'), Kovačević (48'/AG), Martinović (77'); Kabić (82')
Maribor: Jug (46' Bergsen), Milec (60' Mutavčić), Pihler (60' Klampfer), Voloder (60' Martinović), Sikošek (60' Koderman), Vrhovec (60' Maher), Gorenak (60' Kotnik), Repas (60' Kronaveter), Žugelj (60' Matko), Požeg Vancaš (46' Šturm), Vipotnik (60' Sirk). Trener: Simon Rožman.

MURA - PARTIZAN BEOGRAD 2:2 (2:0)

Strelci: Bobičanec (3'), Horvat (38'); Jović (60', 85')
Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous, Horvat, Kouter, Šturm, Bobičanec, K. Cipot, Klepač. Trener: Ante Šimundža.

OLIMPIJA - LOKOMOTIV MOSKVA 1:6 (1:3)

Strelci: Elšnik (44'); Mirančuk (13'), Kamano (21', 61'), Ljaskovič (45'), Nikitin (83', 88')
Olimpija - prvi polčas: Frelih, Pavlović, Korun, Ratnik, Boakye, Pungaršek, Elšnik, Tomić, Bosić, Perović, Vombergar. Drugi polčas: Vidovšek, Andrejašič, Korun (od 82. Zeljković), Matić, Boakye, Pungaršek (od 69. Ostrc), Tomić (od 69. Kapun), Elšnik, Bosić, Sešlar, Vombergar. Trener: Savo Milošević.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA