27.08.2017 | 2. SNL
Mura pobegnila Dravi in Bravu

Mura bo v nedeljski prekmurski derbi v Lendavi krenila z 12 točkami na svojem računu. Prekmurci so po štirih preizkušnjah edini, ki se lahko pohvalijo s popolnim izkupičkom, saj je Drava remizirala z Jadranom, točke pa so oddali tudi nogometaši Brava, ki so na domači zelenici izgubili z Brežicami.

Po štirih krogih pa na lestvici ne najdemo ekipe brez točke, na katero so najdlje čakali nogometaši Brd in Krke. Brici so v soboto gostovali pri Dobljanih in se domov vrnili z neodločenim rezultatom. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa so povedli Brici. Domačega vratarja Matica Čretnika je v 67. minuti premagal Miha Simčič Zuljan, a je veselje gostov trajalo zgolj šest minut. Gostitelji so namreč kmalu zatem izničili prednost rdeče-črnih in po zaslugi izkušenega Alberta Račića prišli še do četrte točke to sezono.

Novomeščani so na domačem Portovalu, na igrišču z umetno travnato površino, gostili Veržej. Prleki so pred dvema tednoma že presenetili Dob, z drugega gostovanja sezone pa so se vrnili praznih rok. Po treh zaporednih ligaških porazih je napočil čas za prvo zmago, ki sta jo četi trenerja Borivoja Lučića zagotovila Luka Kambič in Mario Vasilj. Prvi je v 36. minuti postavil izid polčasa, drugi pa je pet minut pred koncem dvoboja dokončno odločil vprašanje o zmagovalcu.

Tretji poraz po selitvi med drugoligaše so vknjižili Ravenčani. Na Koroškem so gostovali nogometaši Radomelj, ki so slavili še drugič zapored. Kot je v letošnji sezoni značilno za ekipo stratega Nermina Bašića, je povedel nasprotnik. Pristaše Fužinarja je v tretji minuti razveselil Tilen Pečnik, a so gostje do odhoda na odmor spisali preobrat. V 11. minuti se je drugega zadetka sezone veselil Marin Roglić, deset minut kasneje pa je vajo ponovil tudi Ernest Grvala. Za dodaten udarec Ravenčanom je dve minuti pred koncem prvega polčasa poskrbel še Anel Hajrić in svojemu moštvu zagotovil varnejšo prednost. Domača mreža se je v drugi polovici dvoboja tresla še dvakrat. V 77. minuti je udaril Marko Kovjević, v končnici spopada pa se je še drugič veselil Anel Hajrić, s petimi zadetki tudi najboljši strelc lige.

Pred 400 gledalci so se veselili tudi Sežanci. Tabor je po štirih krogih še neporažen, dvema remijema pa je v obračunu z Nafto dodal še drugo zmago. Tekmo so bolje odprli Lendavčani, ki so v 11. minuti povedli z golom Mitje Novinića, a gostje prednosti niso uspeli zadržati do konca prvega polčasa. Sredi prvega dela igre je domače gledalce razveselil Rok Duspara in postavil tudi izid polčasa. Enajst minut pred koncem primorsko-prekmurskega prvoligaša pa se je še tretjič to poletje veselil Saša Gulič in Kraševcem priigral nov komplet treh točk.

Zasedba ljubljanskega Brava se po četrtem krogu ne more več pohvaliti, da je neporažena. Mladi varovanci trenerja Dejana Grabiča so pričakali neugodne Brežičane, ki so z golom v 15. minuti domače moštvo kaznovali za neizkoriščene priložnosti. Za vratarja Igorja Vekića je bil usoden udarec Davida Bučarja, ki je izkoristil hiter protinapad Posavcev. Gostitelji so sicer zapravili nekaj izrednih priložnosti, že po nekaj sekundah igre je gostujoči okvir gola zatresel Milan Đajić, ki je sprožil še nekaj nevarnih udarcev. Brežičani so v prestolnici slavili še drugo zmago sezone, prvo na gostujočih tleh.

Pred kamero NZS so se merili nogometaši Zarice in Ilirije, ki so skušali prekiniti točkovni post. Zastavljena naloga je bolje uspela Ljubljančanom, ki so po enajstmetrovki Mustafe Nukića dobili prvi polčas. Zarica prvič to poletje ni prva povedla, Gorenjci pa so se v težavah znašli v 55. minuti, ko je po prodoru v kazenskem prostoru v polno meril Enes Rujović. Nekdanji član Olimpije se je dobrih deset minut kasneje veselil še drugič, potem ko je v polno meril po podaji Fortina in zapečatil usodo moštva trenerja Braneta Pavlina, pod vodstvom katerega je igral v dresu Šenčurja. Gostitelji so v končnici srečanja prišli do častnega zadetka. Strel z bele točke je izvedel Tom Žurga.

Mura bo v nedeljski prekmurski derbi v Lendavi zakorakala kot vodilna ekipa 2. SNL in edina ekipa, ki v štirih tekmah še ni oddala točke. Črno-beli so v svoji Fazaneriji pred 750 gledalci gostili Rogaško, gostujoča zasedba pa je dvakrat klonila v zaključnih minutah obeh polčasov. Četa domačega trenerja Anteja Šimundže je nekaj časa ogrožala vrata Slatinčanov, odpor katerih je v 43. minuti strl Arpad Vaš, ki se je znova proslavil z natančno izvedenim prostim udarcem. Vse dvome o zmagovalcu so bili razblinjeni dve minuti pred zadnjim sodniškim žvižgom. Po kotu z leve strani igrišča se je ob bližnji vratnici najbolje znašel Rok Sirk in žogo preusmeril za hrbet gostujočega vratarja Lojena.

Prvič je svoje točke oddala tudi ptujska Drava, ki je v najstarejšem slovenskem mestu gostila dekanski Jadran. Dvoboj ni dal zmagovalca, zadetka pa sta bila dosežena že v uvodni fazi srečanja. Primorci so povedli v 11. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Matej Pirjevec, vsega tri minute kasneje pa se je izenačujočega zadetka veselil Marko Panikvar, ki si s štirimi zadetki del vrh ligaške lestvice strelcev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v zaključku tekme
    Nogometaši Brava Kostela in Mure so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli brez zmagovalca 1:1 (0:0).
  • 10.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Boj za četrto mesto bo novo poglavje dobil v Spodnji Šiški, kjer se bo Bravo pomeril z Muro.
  • 05.05.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Olimpijo in Muro
    Nogometaši Olimpije in Mure so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Olimpija je pretekli konec tedna prvenstveno krono predala Celju, Mura pa se je po izpadu iz pokala pobrala z zmago nad Aluminijem. Kako se bo razpletel ljubljansko-prekmurski derbi?
  • 29.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura ob koncu tekme strla Aluminij
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:1 (1:0).
  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    Triintrideseti krog Prve lige Telemach bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo v Fazaneriji. Mura, ki je ostala brez pokalnega finala, se bo na domačem igrišču pomerila z Aluminijem.
  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA