22.04.2023 | Prva liga Telemach
Mura po razburljivi končnici slavila v Sežani

CB24 TABOR SEŽANA - MURA 1:2

* Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300, sodniki: Vinčić, Klančnik, Novarlić.
* Strelca: 0:1 Klepač (72.), 0:2 Klepač (86.), 1:2 Al. Zeljković (87.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Halilović, Kaleba, Ovsenek, Briški, Ad. Zeljković, Stanković, Marasović (od 70. Mahne Vatovec), Korošec, Ndzengue (od 85. Kouao), Šušnjara (od 85. Al. Zeljković).
* Mura: Mihelak, Beganović, Morris, Cipot, Kuzmić, Brkić (od 61. Zličić), Maruško, Kasalo (od 61. Klepač), Kous (od 74. Jovićević), Šarić (od 61. Tripi), Daku (od 88. Balažic).
* Rumeni kartoni: Cipot, Beganović, Tripi.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Tabora so pokazali eno najboljših predstav v sezoni, a so spet ostali praznih rok, tako da ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Varovanci Dušana Kosića so bili v igri videti precej bolje kot Prekmurci, vendar jih je spet pokopala neučinkovitost. Kosićeve trditve, da je ekipa v sami izgradnji napadov videti dobro, manjka pa ji napadalec tipa Mihael Klepač, ki je danes dosegel oba gola za Muro in bil skupaj z zelo razpoloženim vratarjem Klemnom Mihelakom najzaslužnejši za uspeh, so se še enkrat več izkazale za resnične.

Prekmurci so po zmagi na petem mestu prehiteli Domžale, po prekinitvi serije slabih rezultatov na gostovanjih so njihove možnosti za uvrstitev v evropska tekmovanja spet večje. Tekma se je začela z velikim pritiskom gostiteljev. Mura je bila prisiljena v obrambne naloge, ki pa jih je dobro opravljala. Da je v odlični dnevni formi, je v sedmi minuti pokazal njen vratar Mihelak, ki je ubranil močan strel z desne strani kazenskega prostora Sache Marasovića. A ko se je otresla pritiska, je tudi sama nekajkrat ogrozila tekmečeva vrata.

Mirlin Daku ni izkoristil izleta vratarja Luke Koprivca izven kazenskega prostora, iz težkega položaja je streljal mimo gola, Koprivec pa je napako popravil v 27. minuti, ko je ubranil poskus Matica Maruška. Domači so nekajkrat nevarno poizkušali s streli od daleč, Mihelak je moral resno posredovati pri strelih Jakoslava Stankovića.

Najlepšo priložnost pa so imeli Sežanci v 44. minuti. Luka Šušnjara je po zaslugi svoje moči - bil je pod prekrškom, le prišel pred Mihelaka, a je ta medsebojni dvoboj dobil. Tudi na začetku drugega polčasa so imeli Sežanci premoč. Marasoviću se je spet ponudila prva priložnost, v 49. minuti je s strelom poskusil dvakrat, a žoga ni našla poti v mrežo, tako kot ne tudi po strelu Adriana Zeljkovića. Slednji je v 63. minuti streljal še z glavo, toda tudi tokrat je bil na mestu Mihelak. V 70. so domači navijači še skočili na noge. Mihelak je bil že premagan, a Fahd Ndzengue je žogo poslal mimo leve vratnice.

Za zgrešene priložnosti so bili domači kaznovani. V 72. minuti so po protinapadu Prekmurci povedli, Mihael Klepač je s samostojno akcijo in natančnim strelom razžalostil sanske igralce, njihovo klop in navijače. V 76. je Šušnjara lepo izvedel prosti strel, a Mihelak je s parado izbezal žogo izpod prečke, deset minut pozneje pa je Mura dosegla še drugi gol. Po novem protinapadu je večino dela opravil Daku, na desni strani kazenskega prostora je lepo preigraval, potem pa nesebično podal do Klepača, ki mu ni bilo težko premagati Koprivca.

Aleksander Zeljković je minuto pozneje z močnim in natančnim strelom spet dal nekaj upanja domačim, ki so po doseženem zadetku izvedli nov pritisk. Toda poskusi Mihaela Briškija in še enkrat Aleksandra Zeljkovića niso obrodili sadov in Tabor je moral vnovič čestitati tekmecem za zmago.

Mura bo v naslednjem krogu gostila Bravo, Tabor pa Kalcer Radomlje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Mura
    Tabor se na vse pretege bori za obstanek, Mura pa še upa na Evropo. Kdo bo uspešnejši?

DELI NA