29.10.2017 | 2. SNL
Mura ostala na vrhu, sosedski derbi pripadel Dobu

Mura je po dveh pokalnih porazih in prvi ligaški ničli v Sežani osvojila poln izkupiček in ostala na vrhu lestvice. Prekmurcem na lestvici sledijo Ptujčani, ki so z zmago v Veržeju skočili pred Radomljane. Rumeni so v sosedskem derbiju z Dobom doživeli drugi poraz sezone.

Četa soboškega stratega Anteja Šimundže je v Sežani iskala vrnitev v zmagovalne tirnice. Obračun Kraševcev in Prekmurcev je ponudil tesen spopad, po katerem so se treh točk veselili gostje. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, a vznemirjenja ni manjkalo. Ob zapravljenih priložnostih na obeh straneh igrišča je vrhunec polčasa prinesla 39. minuta, ko je domača ekipa priigrala najstrožjo kazen, ki pa je ostala neizkoriščena. Namero Marka Vukelića je prebral gostujoči vratar Matej Andrejč, enajstmetrovko pa so kmalu zatem zahtevali tudi črno-beli. Ostalo je zgolj pri protestih, so pa gostje do strela z bele točke prišli v 57. minuti, ko je za vodstvo in zmago zadel kapetan Alen Kozar. Že sedem minut pred tem so Sežanci ostali brez izključenega Roka Požrla, v 77. minuti pa je srečanje predčasno sklenil tudi gostujoči vezist Arpad Vaš. Mura je tako že v soboto poskrbela, da tudi 13. krog 2. SNL ne bo prinesel spremembe na vrhu lestvice.

Z zmago v Veržeju so na drugo mesto lestvice vnovič skočili Ptujčani, ki so v Prlekiji slavili z izidom 0:2. Veržejci tako tudi v sedmem poizkusu niso prekinili strelske suše, ki se vleče že vse šestega kroga in gostovanja v Fazaneriji, traja pa že več kot deset ur. Moštvo Drave je hitro zagospodarilo na zelenici in z golom Luke Šalamuna povedlo v 28. minuti srečanja. Že dve minuti pred tem kazenskega udarca ni izkoristil izkušeni Nastja Čeh. Štiri minute po vodstvu pa so se gostje veselili še drugega zadetka. V polno je meril Ignacio Cuffaro, Argentinec z italijanskim potnim listom pa se je po selitvi na sončno stran Alp veselil še drugega gola. Drava bo v prihodnjem tednu gostila Muro in lovila štiri točke zaostanka za vodilno ekipo lige.

V nedeljo so se v sosedskem derbiju udarili Dobljani in Radomljani, že uvodne minute pa so napovedale zanimiv obračun. Gostujočega vratarja Adama je po udarcu Senada Jarovića rešila vratnica. Posojeni napadalec Domžal je bil natančnejši v četrti minuti, ko je predložek Šmigoca preusmeril Čretnik, žoga pa je v mrežo pospravil visokorasli Jarović. Sledil je hiter odgovor Radomelj, Luka Cerar pa je po močnem strelu zatresel prečnik, v šesti minuti pa so gostje prišli do izenačenja. Matic Čretnik ni najbolje posredoval ob strelu Marka Kovjenića, ki je po prodoru sprožil z roba kazenskega prostora. Jarović je imel v 13. minuti novo priložnost, a je dvoboj iz oči v oči dobil David Adam, ki pa je klonil tri minute kasneje, ko je po dvojni podaji z Jarovićem v polno meril Jernej Leskovar. Po izjemnem uvodu je nadaljevanje dvoboja prineslo manj izrazitih priložnosti, Dobljani pa so v lokalnem obračunu vknjižili sploh prvo domačo zmago v letošnji sezoni in po menjavi trenerja slavili še drugič zapored. Radomljani, ki so po prostem strelu Grvale zapretili v zadnji sekundi dvoboja, so izgubili prvič po avgustovskem gostovanju v Murski Soboti.

Že v nedeljo dopoldne so se v prestolnici pomerili nogometaši Brava in Fužinarja. Ljubljančani so se prvič po drugem krogu, ko so ugnali Nafto, veselili tudi domače zmage, v koroški mreži so končali štirje zadetki. Domači strateg Gabrič je v začetno enajsterico še drugič zapored postavil mladega Harisa Kadriča, z osmimi goli prvi strelec mladinskega prvenstva pa je v 18. minuti, po strelu z glavo, načel mrežo Ravenčanov. Sedemnajstletnik, ki se je v Bravo pred letom in pol preselili iz velenjskega Rudarja, je v 68. minuti po samostojni akciji podvojil domačo prednost, vsega dve minuti kasneje pa je srečanje dokončno odločil Nik Salaj. V končnici dvoboja se je veselil še Anže Zorc, ki je zadel po tem, ko je s peto podal Niko Adamič, Zorc je preigral branilca in matiral nasprotnega vratarja Curanovića. Nogometaši Brava so po zadnjem sodniškem žvižgu proslavili še peto zmago sezone.

V nedeljskem popoldnevu so bili razpoloženi strelci na tekmah v Brežicah, Dekanih in Novem mestu. Krka je po pokalnem obračunu z Aluminijem na domačem igrišču gostila Zarico. Kranjčani so na Dolenjsko pripotovali z dobro popotnico, a so po nizu štirih tekem brez poraza domov odšli praznih rok. Gostitelji so po enajstmetrovki Miroslava Šarića povedli v osmi minuti, minimalno prednost pa zadržali vse do odmora. Precej bolj pestro je bilo nadaljevanje tekme, saj so Gorenjci z golom Lovra Vrandečiča izenačili v tretji minuti drugega polčasa. A sledilo je novo vodstvo domačih, Gorenjci pa so v 55. minuti ostali brez izključenega Tima Matiča, Šarić pa je izkoristil novo najstrožjo kazen. Četa gostujočega stratega Pavlina se ni predala, saj je Tim Oman v 63. minuti zadel za novo izenačenje. Le-to je trajalo vsega dve minuti, saj je Denis Cerovec domače še tretjič povedel v prednost, tri točke farmacevtov pa je s šestim golom sezone potrdil Theodore Wilson. Krka je s tretjo zaporedno zmago splezala že na šesto mesto lestvice.

Šestkrat sta se tresli tudi mreži v Dekanih. Domači Jadran je po prvem porazu sezone pričakal Ilirijo, ki je obračun odprla s sanjskim scenarijem. Ljubljančani so v 20. minuti vodili že z 0:2, potem ko je Žiga Vidic zadel že v uvodni minuti, Jaka Corn pa je podvojil gostujočo prednost. Primorci so odgovorili v stilu in gostujoče vodstvo izničili še pred koncem prvega polčasa. Luka Stepančič je v 31. minuti domače približal na gol zaostanka, dve minuti pred odmorom pa je izid poravnal Tomaž Rodica. Za dodaten šok je v tretji minuti drugega polčasa poskrbel še Luka Vekić, ki je Dekančane popeljal do vodstva s 3:2, upi Ilirije pa so bili pokopani v 86. minuti. Tedaj se je še drugič na tekmi, skupno pa že osmič v sezoni, veselil Luka Stepančič, ki si z Anelom Hajrićem deli drugo mesto ligaške lestvice strelcev.

Pet zadetkov so videli redkoštevilni gledalci v Brežicah. Neprijazno vreme na brežiške tribune ni privabil veliko ljubiteljev nogometa, najbolj vztrajni pa so videli zanimiv obračun Brežičanov in Lendavčanov. Nafta je v Posavju lovila podaljšanje zmagovalne serije in bila pri tem tudi uspešna, saj je po zmagi z 2:3 slavila že četrtič zapored. Tako kot v Dekanih, so tudi v Brežicah gostje že vodili z dvema goloma razlike, a so se gostitelji vrnili v igro. Nafto je v prednost popeljal Vedran Vinko, po golu v deveti minuti dvoboja pa so se modri še drugič veselili po pol ure igre, ko je domačega vratarja Račiča premagal še Mitja Novinić. Brežičani kljub zaostanku niso vrgli puške v koruzo, saj so se v drugem polčasu veselili izenačujočega zadetka. V 62. minuti je upe domačih prebudil David Bučar, četrt ure zatem pa so gostitelji že sanjali popoln preobrat, a gol Ivana Petrovića kljub vsemu ni bil dovolj za točke. V dramatični končnici je Nafti novo zmago zagotovil Vinko, ki je ob klubski podaljšal tudi svojo serijo. Hitronogi napadalec je v zadnjih štirih krogih dosegel kar šest golov.

Edina tekma, ki ni ponudila zadetkov, je bila odigrana v Vipolžah. Brici so v obračunu začelja lestvice gostili Slatinčani, ki so v končnico srečanja vstopili z igralcem več. Gostitelji so v 84. minuti izgubili Gorana Terzieva, saj je domači branilec videl dva rumena kartona, kljub številčni prednosti pa Rogaška ni strla domačega odpora. Varovanci gostujočega trenerja Ibrahima Neskića so po dveh zmagah še tretjič zapored ostali neporaženi, kar pa velja tudi za Brda, ki so v zadnjih treh krogih vknjižile pet točk. Vinarji so prednost pred Veržejem povečali na tri točke.

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA