08.03.2011 | U15
Mrežo so tresli mladinci
Kar 29 reprezentantov je pretekli konec tedna nastopilo na nogometnih zelenicah. Samo dvojica je priložnost dočakala na tujih prizoriščih, kar osemnajsterica pa je nastopila v mladinski ligi, kjer se je mreža trikrat zatresla.

Dva od treh zadetkov sta prispevala Koprčana, tretjega pa nogometaš Interblocka. Statistiko so nogometaši polnili tudi s prekrški, v skupno 2462 minutah je porumenela šesterica.

Na prvoligaških zelenicah je nastopila le četverica. Kavčičevi varovanci se z izjemo dobre minutaže ne morejo posebej pohvaliti. Pri tem je Matija Širok še porumenel. Na dvoboju Olimpije in Nafte, ki je poleg zmage zeleno-belim prinesla še kopico preglavic s poškodbami, je svojo priložnost dobil Vinko Vedran, sicer eden od reprezentančnih napadalcev selekcije U21. V 79. minutah ni uspel priti do strela na gol.

Mariborčani so v dvoboju z Gorico prvič v sezoni izgubili, a zaradi tega ni bilo pretirane nejevolje. Vsake serije je enkrat konec, njihova pa je zdržala kar 20 krogov. Za goste sta poleg Širokega nastopila še brata Miha in Nejc Mevlja. Slednji je igrišče po menjavi zapustil minuto pred iztekom rednega dela.

V drugoligaški druščini je na dveh srečanjih priložnost dobilo šest reprezentantov. Mura 05 je v gosteh izgubila proti Rolteku iz Doba, sklonjenih glav pa sta zelenico zapustila tudi Erik Janža in Matija Lotrič, sicer reprezentanta selekcije U19 in U18. Mlajši med njima je minuto pred polčasom tudi porumenel.

Četverica se je za zmago borila na Kidričevem. A niti Filip Valenčič, Antonio Delamea Mlinar in Matic Fink na strani gostov ter domači nogometaš Matej Pučko pri tem niso bili uspešni. Valenčič in Delamea sta v uradni zapisnik dodala vsak po en rumeni karton, Pučko pa je kot rezervist od 77. minute naprej skušal okrepiti vrste Aluminija, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Tudi na srečanju z Olimpijo je Pučko ostal praznih rok - tudi tu sta se ekipi, ki tekmujeta v mladinski ligi razšli brez zmagovalca (1:1).

Na tujih zelenicah sta svojo priložnost dočakala le Dejan Lazarevič, ki je v drugi italijanski ligi nastopil na tekmi proti Atalanti. Torino je tekmo sicer izgubil (1:2) Lazarevič pa je odigral vso tekmo, v včerajšnjem porazu proti Vicenzi (0:1) pa je soigralcem pomagal 72. minut. Žal neuspešno. Za drugo moštvo nemškega Bayerna je že v petek celotno srečanje na zelenici prebil Kevin Kampl, ki je prav tako ostal praznih rok.

Pestro je bilo predvsem v mladinskem pogonu, kjer so fantje dosegli tudi vse tri zadetke. Za Simer Šampion sta nastopila Gregor Zamernik (U21) in Rok Baskera (U19) in s 4:2 zmago proti NOGI Triglav zadržala doma. V dresu Domžal sta se veselila Gaber Dobrovoljc (U19), ki si je v zaključku tekme prislužil rumeni karton in Marko Kovjenič (U19). Na umetni travi v Mariboru sta se zmage nad Celjani (5:2) veselila tudi kaznovani (rumeni karton) Dejan Kurbus in rezervist Edin Čolić.

Četverica je na Ježici ostala brez novih točk. Mateo Barukčič, reprezentančni vratar selekcije U18, je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo, na drugi strani igrišča pa Goričane niso uspeli premagati niti Urban Haložan, Dejan Trifkovič (oba U19) in Gregor Bajde (U18). Slednji je v 54. minuti tudi porumenel. Nove izkušnje so nabirali tudi nogometaši velenjskega Rudarja. Denis Bašič in Rok Rednak (oba U19) sta remizirala z Dravogradom, Blaž Šujica (U19) je v dresu Interblocka z bele točke sredi Fazanarije povišal na 4:0 v prid Interblocka, celotno srečanje sta odigrala tudi njegova reprezentančna kolega Denis Lidjan in Miha Zajc.

Zadnji v seriji dvobojev z reprezentančno noto je bil boj Kopra in Jarenine. Kar s 7:1 so ga dobili prvi, tako Matej Palčič (U19) kot tudi Leo Štulac (U18) sta se v pisala med strelce. Prvi je v 35. minuti povišal na 2:0, pet minut zatem je bil natančen še Rusov varovanec.

Tekst in foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA